Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Първият фундаментален анализ на цените

Публикувано от Bonita 
Re: Първият фундаментален анализ на цените
11-09-2006 - 15:44:15
The Watchdog,

"Пази боже сляпо да прогледне" беше казано най-напред от peter, а после и от мен по повод излиянията на Куку. Не по повод на ФИШ.

А Peter е голям почитател на ФИШ и никога не би казал това за него smiling smiley - виж линк [forum.imoti.net]
Аз също, между впрочем - виж мнението ми малко по-долу на същия линк smiling smiley Никога не съм оспорвала ерудицията и качествата на ФИШ - точно това и казах "Съгласна съм с Петер. Жалко, че вместо него във форума е Куку"

А изявлението за психологическа травма в детството беше за Хуба-Буба по повод поста на Кико: линк:
[forum.imoti.net]

За ФИШ казах че, ".. е получил някаква силна психологическа травма в БГ, преди да замине, откъдето идва и внезапната смяна на тона и "издивяване", което наблюдавах у него колчем се споменеше България. " Исках да кажа, че има емигранти, които са били репресерани от тогавашния режим и отнасят тази травма със себе си в емиграция.

Съжалявам, ако съм наранила Вашите чувства към ФИШ. Аз лично не го познавам, но споделям мнението, че е ерудиран, начетен и образован. Не споделям обаче мнението му, че единственият шанс за реализация на който и да е българин е само извън България.

Колкото до въпросния цитат от другия форум, половината от постовете под "рекламния" на тази Амандало са с подобно на моето чудене и питане. Не беше само тази реплика с парите, пък и изречението изобщо не е в юридически смисъл. Мисля, че е някакъв зарибяващ трик на българска фирма за посредничество при продажба на имоти на англичани (поне от малкото, което мернах). И Kote каза нещо подобно по този повод:

"Da be Joan, znam ia taia Amandalaw - pishe se iurist v UK a neveroiatni plitki gluposti rasi i na bezumen angliiski!!! No ia izloviha i sega pod imeto i sedi Property Sales ... Nikade niama ottarvane ot klikata, no inache ima interesni neshta tam.

А ако мейлвате на ФИШ и още от моите постове, моля, предайте му поздрави и че ни липсва във форума, поне на Петер и на мен. Може да не помни той, но още преди да "изчезне", му бях казала "Don't go away!" smiling smiley Да имаш умен опонент винаги е приятно smiling smiley
Joan
11-09-2006 - 16:45:43
Како , как изкара лятото ?

Набута ли балъка да те заведе някъде на море ?

Че ти от много чатене по теми ,за които не си в час и
работене като статистичка (пълен смях ), едва ли си каширала нещто
настрана ?!

ха, ха,ха

Кви беха твойте прогнози и оценки ?!

Цените все нагоре , наемите също , в БГ хората от "средна черга "
(като теб) - живеели все по-добре, въпреки че заплатите им скачат с 3-5 % годишно , а разходите с по 20-30% ,да продължавам ли ?!

ха,ха,ха

Абе НСИ - кой ли не ви се смее !

То поне да беше хубава !

Ама трай си малко, като влеза си във всеки форум , веща по всичко , по спокойно !

Направи на балъка , от Лозенец ( който си е вземал селянка със интелектуалното ими Иванка ,и бръмчаща по форумите като Joan) една салатка сипи му ракийка , да не се нервира от твоето "знание " и да не те маризи и стискай палци утре за Левски , !

Чао и умната !!!
Re: Първият фундаментален анализ на цените
11-09-2006 - 18:31:50
За Клара, недей плю върху емигрантите. Доста от тях са се махнали, защото са имали някой шеф мутра или такъв като жоан - некомпетентен но знаещ.
Сигурно и ти си от този тип хора, щом си толкова надъхана.
Аз лично, като българин живеещ в България смятам, че им дължим едно голямо извинение. Макар и от името на всички простаци, които никога няма да го направят.
Отностно сигурноста, наскоро сина на правосъдния ни министър изпочупи един джип на един наш емигрант дошъл за малко в родината си.
Миналата седмица мутрите на сик се сбиха с мутрите на вис, май това ни връща към мутренските времена. После ми разказвайте колко било сигурно. За културния живот да не говорим. Професор от натфиз се прави на голяма работа пред застарели самодейци. Замредактор на вестник съвместява и шеф на правителствен пресценър.
Всички тези "интелектуалци" са си същите като жоан - едни прости продавачи от битака, които продават скапана стока с много лъжи и манипулации.
Ей такива са нашите културтрегери. Смешници! На теб клара като ти допадат мухлясълите им цинизми не значи, че на другите им допадат. Не се равнявй с други те и не говори от чуждо име.
Като е толкова хубаво, що не дойде някоя истинска западна компания да произвежда тук. Знаеш защо ама се правиш на ощипана.

За жоан
Quote

Да имаш умен опонент винаги е приятно
Тук си много права, но се замисли дали на ФИШ му е било приятно с опонент като теб.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
11-09-2006 - 18:41:15
"Аз лично, като българин живеещ в България смятам, че им дължим едно голямо извинение. Макар и от името на всички простаци, които никога няма да го направят."
Направо ме караш да се смея - да се извинявам на някого, защото някой се е държал с него просташки. Съжалявам много, ама чужди грехове не изкупувам, чужди отговорности не поемам. НЕ се чувствам виновен за това, че сина на министър чупи нещо, че бабаити се бият, че продавачка решила да излъже някого, че крадец е обрал дома на друг...
Re: Първият фундаментален анализ на цените
11-09-2006 - 19:53:03
Huba Buba ako ne si emigrant, dobre e da poizlezesh ot Bulgaria za da mozesh da sravniavash naistina. V sveta ima okolo 190 durzavi. Ne znam na kogo shte tryabva da se izviniavash - nai-veroiatno i na dvete grupi - i na emigrantite i na horata ostanali da ziveyat v Bulgaria.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
11-09-2006 - 22:02:06
"Naistina predlagam na emigrantite da opitomiat malko zelanieto si da pokazat vuv foruma kolko sa preuspeli."
Тъй като ясно си личи ,че съм от едната група - мисля че имам право на отговор.
Досега не виждах нищо лошо в това да споделя прочетеното,наученото и опита си.Явно е обаче ,че е трудно постижимо.,защото за мен споделяне и приятелска дискусия не означава показване на това колко си преуспял.Събран жизнен опит различен от този на другия не означава преуспяване/или не винаги/.Просто явно е повод да се лепне етикета "емигранта да мълчи".За всички които не са го разбрали в пълнота - от няколко години съм в категорията на емигрантите,но в Бг са семейството ми,роднини и приятели.Всеки път когато се връщам виждам крачките напред,които е направила страната ми,намирам приятели и роднини все така стоически почти непроменени - усмихнати,гостоприемни,страхотни.Продължавам да чета българската преса,да гледам бг тв,да чета книги на български и от български автори.Явно е обаче че различието в името на валутата на банковата сметка /ако не е BGN/ ти лепва автоматично етикети.И както каза 4ovek не виждам защо да се извинявам че не мога да коментирам бившите соц.държави на изток от БГ - кои бяха таджикистан,узбекистан и кой друг стан.Ако вие не искате да сте едно със борчета ,разпространители на халтура и др.,защо поставяте другите под един знаменател?На всички със смислени ясни точни и задълбочени изказвания - благодаря/да не изреждам поименно вие си се знаете smiling smiley /,За всички които засегнах с "преуспяването си" - съжалявам но все още съм емигрант ,значи "преуспял" и нямам време за извинение,ще тичам до Medina да си сверя часовника с този на Бил,все пак няколко мили ни делят - нали?
ven
Re: Първият фундаментален анализ на цените
11-09-2006 - 22:27:33
Quote

съм емигрант ,значи "преуспял"
Айде изказвания пак smiling smiley

Знаеш ли какво е преуспял, или поне за мен? Това да достигнеш първите 10-15% по доходи и богатство в обществото което живееш. Ха, сега ми кажи колко емигранти могат да се похвалят с това?

Имам приятел имигрира в US преди 4-5 години. В момента е управител на супермаркет. В българия също беше управител на супер маркет.

Та, преуспял ли е? Според мен не!

Имам друг приятел замина в 7-ми клас. В момента се занимава с IT. Да живее си добре но не е станал Бил Гейтс.

Аз съм програмист, ако ида в US или Канада пак ще съм програмист, може би да стана и шеф на програмисти. Ама Бил Гейтс трудно ще стана нали? Т.е ще бъда един от многото хора на средо ниво в US.

За мен това не е преуспял.... друг може да мисли иначе .....

Имам други приятели и познати в БГ, чиито месечни доходи са 5 цифрени. Ами за тях спокойно мога да кажа че са преуспели. Не става въпрос за престъпници, борци, наркодилъри, етц. Става въпрос за пари изкарани с труд, е и малко късмет.

Емиграцията ти позволява да живееш в нормална държава, по-лесно, по-сигурно. Но не те прави преуспял.

Сори за емоционалното отклонение, но не се сдържах smiling smiley
Re: Първият фундаментален анализ на цените
11-09-2006 - 22:51:14
изказването 'Naistina predlagam na emigrantite da opitomiat malko zelanieto si da pokazat vuv foruma kolko sa preuspeli" не е мое.То предизвика моето Цитат:
съм емигрант ,значи "преуспял" - ясно показва кавичките в моето мислене.
Ven,
приемам думите ти на 100 % но "преуспял" трябва не на мене да го обясниш.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
12-09-2006 - 08:47:44
Напълно съм съгласен с теб относно преуспяването и примерите , които даваш. Дано повече хора почнат да мислят така - че богатството е относително определение, т.е. ти си по-беден или по-богат от хората в обществото в което живееш, а не е абсолютно.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
12-09-2006 - 09:18:50
Missi,

Не го приемай лично изказването на Klara - доколкото я познавам (виртуално и отскоро smiling smiley, тя също е емигрант. В случая нямаше предвид нито теб, нито Наблюдател, нито Kote (която по подобен повод беше реагирала на мой пост smiling smiley, нито Peter, нито друг от споделящите впечатления от живота в чужбина емигранти.

Първото й изречение е "Ne vizdam zashto forumut triabva da ponasia psihiatrichnata neobhodimost na emigranti kato Kuku, Huba Buba i niakoi drugi da dokazvat pred sebe si che sa napravili dobur izbor."

Понеже явно Хуба-Буба живее в България, остава да важи за Куку. И за сетен път показва, че наистина емиграцията не може да бъде "общ знаменател", след като има хора, живеещи в БГ на съвсем сходни позиции с емигранти, незвисимо дали плюят по България или я харесват и независимо каква позиция поддържат за цените.

Общият знаменател по-скоро Kote го намери, според мен - пак в тази дискусия:

"Samo ne razbiram zashto v tia sporove zashtitnitsite na padaneto na tsenite sa vinagi zlobni, nahaseni i kraini, a tezi koito predvizhdat zadarzhane ili pokachvane na mesta sa spokoini, argumentirani i ne se paliat za gluposti???Dali parvite ne se "hapiat" tam kadeto ne mogat da se stignat za propusnati shansove?Ili ne mogat da ponesat mislata che neshto mozhe da e stabilno i podobriavashto se v BG - vse triabva da se sgromoliasva, skapva, puka, sriva i da povlicha alchni pechelbari sas sebe si..."
Линк:
[forum.imoti.net]

В крайна сметка, наистина бъдещето ще покаже какво ще стане с цените. А психологическата нагласа към България ще си остане независимо от цените на НИ - каквото и да си приказваме тук, надали ще убедим някого в нещо smiling smiley

Ven, напълно съм съгласна с коментара ти за преуспяването и с примерите ти.

Klara, извинения, не се стърпях да коментирам smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход