Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За българите, марсианците, свободното време, etc.

Публикувано от elfi30 
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 01:50:44
виждаш ли сега колко е напред.ти понеже не си искаш къщето щото е старичко ще вземеш да купиш тук и понеже си там - ами да и разходи за управление.
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 01:55:38
Ами глобалното затопляне доведе до покачване на цените /пр.1-ст от 10х на 40х за 3.5 години/Поради каква причина кривата ще тръгне надолу точно сега.Че то и валутния ни борд е различен,защо тази крива да е идентична с тази на другите страни?
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 02:05:05
Относно:

"Vyz osnova na atmosfernoto naljagane v Kaspichan, na zikyla na kanzlerkata na Germanija i na migrazijata na pingvinite v Antarktida kakto i na promjanata na hranitelnite navizi na vodnite koncheta stignah do izvoda che:
1. Cenite v Bylgaria tazi godina shte ckochat s 15 prozenta (dostatychno li e? moga da promenja na 25...)
2. Naemite shte skochat s 30 prozenta."


Куку,
Ти май наистина си "некъф" уникален геополитик smiling smiley
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 03:23:26
"Objavite dava pod naem i ceni prodava na imoti.net ne sa predtavitelni zashoto te ne predstavljavat skljuchenite sdelki a samo ofertite predlaga/prodava"

Куку123, missi,


От доста време все се тръби наляво и надясно, как статистиката давала информация само за офертните цени и че от тях не можело да се правят изводи. Е това според мен (и според други форумци) не е така.
И друг път съм обръщал внимание, че офертните цени дават доста информация за пазара като цяло. Примерно на 1.8.2006г. 1 литър боза на Женския Пазар е струвал 0,50 лева. На 5.8.2006г. продавачите решават да забогатеят и вдигат цената на левче. Е ако никой не купува в следващите дни, ще започнат ли търговците да оферират на 1,50 лева ??!!!
Същата работа и с наемите. Щом в Младост не може да се наеме апартамент за под 200 Евро, тогава какъв геополитически извод може да направим, куку ?! :ami:
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 03:54:43
Iskam za mojata panelna garsonierka 40000 evro. Chuh che edin bratched iskal za negovata 35000 evro, i poneje "da ne sam po-glupav ot nego ia", reshih da iskam malko otgore, moje vse niakoi sharan da klavne.
Lelia Pena poglednala vav mestnia belplaten vestnik (shtoto az ne sam lud da davam pari na brokeri da mi tarsiat klienti), vidiala moiata obiava i si kazala - ia da i iskam na moiata garsonierka 45000, shtom tozi iska 40, az da ne sam po-glupava.
Iavlen Iavlenov, viden broker, koito znae vsichko za mestnia pazar, nabliudavaiki tozi 'trend', savetva novia si klient, toku shto stapil v ofisa mu, da iska 50000 za negovata garsoniera, koiato osven vsichko drugo (luksozno izpalnenie - ima terakot i turska peralnia Beko v baniata) e i na komunikativno miasto (balite s bokluk imam predvid).
Ivanka Ivanova, sobstvenik na agencia za NI nahodiashta se v doma i , se dokopva do 3-te publikuvani oferti i puska online obiavi, davaiki telefona na svoiata agencia. Sled tova se obajda na vseki ot zasegnatite i im predlaga da im dovede klienti sreshtu malka komisionna.
Te kazvat - dobre, vodi, ama az iskam moite si pari chisti, ti ako gi naviesh da platiait i tvoiata komisionna, niama problem.

Kakav geopoliticheski izvod mojem da napravim?

Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 10:26:11
Kuku,

Статията, която постваш, е за ВАКАНЦИОННИ ИМОТИ, а аз смятах възвръщаемост само за София.

Какво доказва статия за Слънчев бряг за сметката ми за София?!
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 10:37:50
Peter123,

Благодаря за информацията за Германия - за данък сгради, доколкото разбрах. Само да уточния, че в моите сметки за възвръщаемостта в София под "данък" имах предвид данък общ доход на наемодателя, а не данък сгради, който в сравнение с ДОД все още е пъти по-малък. Ами едно жилище 50 кв в хубав квартал има даък сгради и такса смет (като втория компонент е 2 пъти по-голам от първия и често се договаря да се плаща от наематлея) е около 100 лева годишно при наем на тов ажилище 200 евро на месец, т.е. 4800 лева/год, от които се дължат около 20-25 % подоходен данък.

При сравненията с Германия би било по-интересно да знаем подоходния данък на наемодателя.

Иначе не намирам повече смисъл да коментирам. Смятането на възвръщаемостта го предложи Купувач, като беше убеден, че няма да мога да я докарам под 20 години. Може би продължава да е убеден в същото smiling smiley Така или иначе, за всеки, който може да мисли и смята, е ясно какво и как съм смятала.

Колкото до момента за покупка на жилище, където и да било. Ами какво да правят тези, които имат свободни 40 к евро или тези, които нямат къде да живеят? Изобщо, купуването на жилище (а и каквато и да било инвестиция) е въпрос на СРАВНЕНИЕ НА АЛТЕРНАТИВИ. Ако даден човек прецени, че това за момента е най-добрата алтернатива (за него лично), просто ще купи назависимо от нашите тук прения. И обратното....
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 10:46:52
Don, казваш

"И все се каня да го спомена, но да се правят изводи за средни цени за Германия на база Мюнхен (Бавария) е все едно да се правят обобщения за Европа на база Цюрих Швейцария. "

Защо все пак не четете, преди да пишете? Правила съм сравнения за СОФИЯ И МЮНХЕН (инфо за София от имоти нет, инфо за Мюнхен от Peter), приемайки, че София е най-скъпият град на БГ, а Мюнхен - на Германия. Правила съм сметки за брутната възвръщаемост заради вече посочените причини. Правила съм сметки средната цена на кв.м. за Мюнхен и София (3000 евро за Мюнхен и 600 евро за София), като ги прекарвах през PPP, даден от Евростат за България и за Германия (PPP не е регионален, винаги е национален) - и сметката показа че съотношението в цените на жилищата е равнпостойно през PPP. Ето и линка към тези сметки:

[forum.imoti.net]
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 12:22:03
Kobe,

В целия този сценарий, който разиграваш, не отчиташ фактора време. Защото варианта "чул,чул-оферирал" е до един момент. Ако се пробват високи нива и никой не откликне ДЪЛГО ВРЕМЕ, то геополитическия извод го оставям наистина на теб (или по-скоро на куку, щото той е геополитикът на форума).
Don
Re: За българите, марсианците, свободното време, etc.
17-08-2006 - 13:41:17
Joan,

това което пишеш теоретично е вярно - официално РРР включва и Бавария, но моето мнение е, че икономически Бавария е "много по-напред" от Германия и затова тези сметки не отговарят на действителността. Защото реално Бавария трябва да си има собствен РРР. Ето тук един линк с класация , като обърни особено внимание на позиция 16 (Бавария) и позиция 26 (Германия).

[www.imd.ch]

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход