Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

след герб накъде ?!

Публикувано от portokal 
след герб накъде ?!
13-05-2013 - 00:16:19
http://dnes.dir.bg/news/protest-ndk-izbori-2013-13875832?nt=4 ще се отрази ли по някакъв начин политическа нестаилност на пазара на недBижими имоти в българия?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-05-13 01:07 от portokal.
Re: след герб накъде ?!
13-05-2013 - 02:19:44
avatar
Quote
portokal
http://dnes.dir.bg/news/protest-ndk-izbori-2013-13875832?nt=4 ще се отрази ли по някакъв начин политическа нестаилност на пазара на недBижими имоти в българия?

Ееееей само нестабилност, крахове, кризи и потопи са ви в главите. НЕ няма да се отрази по никакъв начин - както до сега 23 години не се е отразило! Изключвам вдигането на цените покрай големите очаквания от влизането в европейския съюз, който както виждате не се разпада и падането на цените покрай световната финансова криза. Цените в момента са стабилни и такива ще останат ОСОБЕНО при масовите жилища, които се купуват от 80% от хората. Колко протести и колко избори предстоят до края на тази година или през идната зима - това няма да промени цениТЕ на имотиТЕ.

Има обаче тенденции, които за мен и всички мои колеги брокери са абсолютен факт. Качествените жилища за продажба в София стават все по-голям кът и никакви катаклизми не биха могли да наводнят пазара на жилища в София с качествени такива, а за изгодна цена е несериозно да говорим. Комбинацията от добра локация, качествено строителство, функционално разпределение на жилищната площ, добър етаж, добро изложение, липса на скосявания, добра околна среда + гледка и ниска или изгодна цена за момента за пазара на жилища такива животни в София НЯМА както знате.

Надеждите за жилища на килограм от "НАБЪЛБУКАНИТЕ ИПОТЕКАРИ" умряха отдавна, и сега остава "надеждата" за нови протести, палене на парламента, нова по-задълбочена финансова криза, гражданска война, сценария на Кипър, сценария на Гърция и т.н. Разбира се остава последната мечта за идната зима - ако и през тази зима няма тотален крах и разпродажби може би пък следващата А? От друга страна на панелките им пада цената право пропорционално на годините, които им остават живот преди саниране. Ако имате късмет може би след 5 години гарсониерите в Златост пардон Младост ще станат от 30 000 евро сега на 22 000 евро smiling smiley Не примера с Младост не беше добър по-скоро това е възможно в Овча купел или Левски.

В един момент тухлените жилища ще се изчерпат и на пазара ще излизат имоти, които се продават, но не всяка цена и могат и да се оттеглят от продажба, което си го е имало винаги, но сега предстои да се засили, защото бройките намаляват както виждате всички. и не се заблуждавайте търсене ще има винаги поне докато не се решат нещата със санирането на панелките, което все повече изглежда като мисията невъзможна.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: след герб накъде ?!
13-05-2013 - 02:26:32
avatar
Този форум не е за политика има си други такива форуми тук се пише за имоти, но ок тази седмица няма как да подминем емоциите покрай изборите и това, което ще кажа аз по темата - филма "На всеки километър" сме го гледали и всички знаем как ще свърши. Въпроса е колко дълго ще се повтаря сериала - 4-ри години или много по-малко. Ще го гледаме отново, защото близо 50% от хората не натиснаха копчето на дистанционното и оставиха на телевизора "първа програма" и така заспаха...като се събудят тогава ще гледаме всички някоя друга програма, а до тогава "На всеки километър", "Глистопад" и "Моята борба"...да ги погледаме, че да си ги припомним май доста хора са забравили какво беше по времето на тези "сериали" и сега имат нужда от опресняване.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: след герб накъде ?!
13-05-2013 - 03:40:11
Със или без ГЕРБ няма да купувате нищо, както и цените ще са без значение. Който купил, купил,в следващите 30-50 години нито строителство ще има, нито ще имате парите да купите каквото и да е било. Защото основен принцип е който е имал, ще има,който няма, няма и да има. Живейте под наем, така ще помогнете на такива като мен да си възвърнат неколкократно парите от имоти, давани под наем. Замислете се, като живеете под наем сте по мобилни, и ако някъде се отвори работа ще можете вие и вашето семейство да се преместите буквално за броени дни. Защо ви е тогава да купувате, да се закрепостявате и прочие ??? Отделно стои въпроса, че процента на собствениците в България е прекалено висок, и трябва да падне, а това не става с купуване на собствени жилища !!! Това трябва да спре !!!
Re: след герб накъде ?!
13-05-2013 - 08:57:26
Португалия и международните й кредитори постигнаха снощи споразумение по новия план на десноцентристкото правителство за строги икономии, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Благоприятният изход позволи на Тройката международни кредитори (Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) да даде положителна оценка в седмата си мисия за проверка на състоянието на държавните финанси на тази страна от еврозоната. Това открива пътя за превеждане на транш в размер на 2 милиарда евро от международния спасителен план за Португалия на обща стойност 78 милиарда евро, договорен през май 2011 г.

Лисабон се надява още Тройката да удължи сроковете за връщане на кредитите, които му бяха отпуснати до момента. Португалското правителство бе принудено да състави нов план за икономии, който предвижда съкращаване на държавните разходи с 4,8 милиарда евро до 2015 г., след като Конституционният съд отхвърли няколко предишни мерки. Това трябва да позволи на Португалия да изпълни поетия пред международните й кредитори ангажимент да сведе своя бюджетен дефицит до 5,5 процента от брутния си вътрешен продукт тази година, до 4 процента догодина и под разрешения от правилата на ЕС праг от 3 процента през 2015 г.

Новият план предвижда по-конкретно съкращаването на 30 хиляди от общо 700-те хиляди държавни служители, удължаване на работната седмица на останалите от 35 на 40 часа и повишаването на пенсионната възраст от 65 на 66 години. Седмата мисия на Тройката, която започна на 7 февруари, се оказа най-дългата и трудна от всички досега.


PS; При нас тази работа ще я свърши ЕС!

Безплатен съвет:

Разпродавайте копторите за колкото ви даде някой - ако има такъв, че новия данък върху собствеността и безработицата ще ви довърши!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-05-13 09:02 от paul.
Re: след герб накъде ?!
13-05-2013 - 09:17:11
avatar
Quote
paul
Безплатен съвет: Разпродавайте копторите за колкото ви даде някой - ако има такъв, че новия данък върху собствеността и безработицата ще ви довърши!

Да разпродаваме копторите и да излезем на свободен наем? Цъ.
Благодаря за съвета, нищо че е безплатен.
Re: след герб накъде ?!
13-05-2013 - 09:24:08
Страната е в разруха, фискалните резерви, резервите на домакинствата и бизнеса са също пред изчерпване, смята Орешарски.


Според него от сайта на Министерството на финансите се вижда , че дефицитът за първите три месеца на годината е 800 милиона лева. Това е много обезкоително, ако се запази тенденцията до края на годината.

Освен това фискалният резерв е изчерпан, останали са само целеви фондове, които не могат да се ползват, уточни финансистът.

Ние взимаме четири години заеми, вътрешния дълг е по-висок с 4 милиарда лева, отколкото преди четири години.

Това е дефицитно финансиране, което сега ще затрудни управлението на публичните финанси оттук нататък.

Той очаква невърнатото ДДС и неразплатени други разходи да доведат до огромен дефицит.



PS; И това го твърди кандидат за премиер! Сещате ли се откъде ще се попълни хазната!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-05-13 09:50 от paul.
Re: след герб накъде ?!
13-05-2013 - 14:39:03
Quote
paul

PS; И това го твърди кандидат за премиер! Сещате ли се откъде ще се попълни хазната!

от където я пълнеше и Дянков и всички преди него- от здравните вноски. Това е най-лесно и бързо.
Re: след герб накъде ?!
15-05-2013 - 20:01:19
avatar
Въпросът по-скоро трябва да е "Без икономика - накъде?".
По простата причина, че докато не живне реално икономиката у нас, няма да има предпоставки за повишаването на жизненият стандарт, а от там и индеректно по-високо потребление на луксозни стоки, сред които се нареждат и една голяма част от имотите, спрямо доходите.

Да, за съжаление у нас политиката паразитира на гърба на бизнеса, наместо да го стимулира и това бе особено добре изразено в последните 2-3 правителства. За съжаление българите са особено късопаметни преди и след избори, което е една от причините да са най-бедни в Европа.

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход