Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Инвестиция с цел наем

Публикувано от petrovbg 
Re: Инвестиция с цел наем
14-03-2013 - 17:06:20
Quote
TZARS

А за бъдещите 20 години имота ще се отплати освен от наеми и от повишение на продажната си цена.

Тъкмо щях да напомня, че доходността от имоти има два компонента и видях, че ти вече си го сторил *ok*
Re: Инвестиция с цел наем
15-03-2013 - 06:02:26
imotko
България роден 18 Януари, 1989, Мъж от Белица
Re: Инвестиция с цел наем
15-03-2013 - 07:20:49
Брокери отчитат срив на пазара на имоти в Слънчев бряг. Икономическата ситуация, презастрояването и лошата инфраструктура изгониха купувачите и цените паднаха драстично. Много от сделките се сключват при 50% по-ниска цена от предварително обявената.
Масовото застрояване и невъзможността на строителните фирми да завършат обектите, които са започнали, принуждава инвеститорите да ги продават на безценица. "Това е причина за предлагането на имоти на цена почти на себестойност, понякога и под тази. Само и само да се придобият средства, с които да бъде завършен незавършеният обект", посочи Иван Червеняков, управител на фирма за недвижими имоти, цитиран от bТВ.
Друга причина за свръхпредлагането, което допълнително сваля цената, е оттеглянето от пазара на ирландците и англичаните, които от купувачи се превърнаха в продавачи на имоти.
"В случая няма никакво значение цената, на която са ги придобили. Има значение цената, която им се предлага. В този смисъл, те са готови да ги продадат и на половината от цената, на която са ги закупили", каза Червеняков.
Според брокери, руски и израелски компании се възползват от напрежението на пазара и изкупуват жилища в курорта почти на килограм. Те плащат в брой и диктуват цената.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход