Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно

Публикувано от 149лв./м2 
Re: Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно
20-04-2012 - 08:26:33
Quote
granit
Quote
др. Иванов
Само да попитам, защо са ви заможни туристи и някога виждали ли сте ги?

Да виждал съм Франсета на сънито ама по времето на др.Р.А. пиеха само скъпи вина и се хранеха със специалитети не правеха скандали и не се търкаляха по градинките зашеметени от ментета.

Кой е тоя Р.А.?
Re: Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно
20-04-2012 - 08:37:16
"др.Р.А." - това не го разбрах!

Скъпите вина в България са френски, а телешкото - бразилско или аржентинско. Тези "скъпи" туристи са оставили по-малко пари в държавата от едно семейство руснаци, дошли с по един пръстен на всеки пръст, за да ги "разменят" за обезценени (не преоценени, а обезценени) обувки и дрехи, които се събираха цяла година за да се изпратят на морето, където се купуваха с чували, защото модата в СССР отиваше 2-3 години по-късно от България. "Евтините" туристи, заедно с войската, лагери и почивни станции, кльопаха всичко, което не ставаше за износ или продажба в мрежата и в момента, напр. основна храна бяха омлетите, защото при сиренето има определен процент тенекии с годно, но "натрошено" сирене и то вместо да се изхвърля отиваше в омлетите и пържените картофи на цена 8.50 лв. за кг. при 3.60 в търговската мрежа за редовното.

България има най-печелившия туризъм в света - младите хора, които адат и пият като змейове и не пестят! Като седнат на една маса Бил Гейтс и Бъфет с булките правят сметка колкото две скандинавски двойки, защото няма как 4 минерални води и 4 салати да са по скъпи 8 предястия, 8 порции, 20 бири и накрая 40 коктейла(защото ние жалим туристите, коктейлите са с максимум 30 гр. български алкохол и себестойност 80-90 ст.).
Re: Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно
20-04-2012 - 19:59:02
Quote
др. Иванов
"др.Р.А." - това не го разбрах!.

Претендираш, че познаваш комплекса а май не знаеш много.
За съжаление този прекрасен и народен човек почина.

Рали Апостолов е роден в с. Близнак, община Малко Търново. Работил е в Слънчев бряг в продължение на 42 години. През 1963 г. започва като счетоводител, последователно е икономист, началник “Планов отдел”, заместник-директор по търговията, заместник генерален директор, през 1990-1992 г. е генерален директор на “Слънчев бряг” АД, а през 1995-1996 г. е председател на борда на директорите на курортното дружество. Съсобственик е на MariNe ООД - Несебър, и на хотел “Авлига” в Слънчев бряг. Член на Регионалната туристическа камара - Бургас.
[www.dnevnik.bg]
Погледни на линка за какво предупреждаваше още 2005г.
Re: Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно
20-04-2012 - 20:16:12
Рали АПОСТОЛОВ: Слънчев бряг ще стане пансион за социални нужди

В: Г-н Апостолов, може ли нещо да попречи на туристическия сезон в Слънчев бряг през 2005 година и как?


- На първо място, може да повлияе огромното строителство, което се вихри в момента. Решенията, които се вземат за ограничаването му, за КПП-та, които да спират бетоновози и друга тежка техника след 15 май, са абсолютно формални. Много заинтересувани хора, включително и такива от самата община Несебър и от съюза на собствениците, строят в момента. Миналата година те също не спазиха сроковете. Моето лично мнение е, че до 15 юни ще се строи активно и това ще има много негативен отзвук сред туристите. От две-три години тези хора сами режат клона, върху който всички стоим.


Поне четири обекта в зона "Изток" няма да бъдат завършени и до края на сезона. Те могат и по-рано да бъдат оградени и да се спре строителството по тях. Същото важи и за много други обекти в зона "Запад". Защото всички те консумират ток и вода, идват и първите туристи през май. Не е изключено да има проблеми с тока и водата. И докато в зона "Изток" има изградена инфраструктура с по-големи възможности, в зона "Запад", където се създава нова база за около 30 хиляди легла, през този сезон със сигурност ще се наложи режим на тока и водата. Защото там няма водопровод и канализация. Частниците сами се спасяват или намират начин да се прикачат към източниците на Слънчев бряг.


Регионалната туристическа камара в Бургас извършва в момента проверка на всички обекти и ще анализира състоянието на инфраструктурата - пътища, пречиствателни станции, водопроводи, и останалите проблеми, свързани с туризма. Констатациите ще бъдат предоставени до края на април на областната управа в Бургас и на ресорните министерства за сведение.


В: Как оценявате продажбата на ЕРП в Слънчев бряг и желанието на държавата да ликвидира курортното дружество?


- Това са прибързани действия с неясна цел. Аз се присъединявам към тези, които протестират срещу продажбата на ЕРП - Слънчев бряг, за 25 млн. лева. Това е смешно ниска цена в ущърб и на държавата, и на частните акционери, и на собствениците. Ние не сме против продажбата, но защо на всяка цена. Около 30 млн. лева струваше енергоразпределението, преди да се реконструира. По 3 млн. лева всяка година сме влагали за реконструкцията на комплекса. По 35 лева на легло удържа всяка година дружеството от всеки хотел за градинки и паркове. В този период и те отидоха за електро- и ВиК инсталациите. По-важното е, че се изградиха инсталации, с които никой друг комплекс по Черноморието не може да се похвали. Оборудването е на най-доброто европейско ниво.


Компетентен орган направи оценка и тя стигна до 60 млн. лв. за електроразпределителното предприятие и 55 млн. лв. - за останалата инфраструктура. Министерството на икономиката върна документите, искаше оценката на ЕРП да се свали до 25 млн. Тогава от фирмата оценител казаха, че няма как оценката да се свали под 50 млн. лв. Но останалата инфраструктура се вдигна на над 100 млн. лв., вероятно за да не може да се изкупи от собствениците. Не разбирам кой ще вложи 100 млн. лв. в нещо, от което не може да печели.


От министерството решиха да сменят борда на директорите, за да намерят послушните хора и да ликвидират дружеството, за да продадат ЕРП на тази ниска цена. И тук не виждам никаква логика, освен ако не се защитават нечии частни интереси.


В: Как ще коментирате застрояването на плажната ивица и на пясъчните дюни в комплекса?


Застрояването на плажната ивица е престъпление. Плажът беше разчетен да обслужва 30 хиляди души, но при положение че ги няма капанчетата и всички други атракции. На плажа се продават дрехи, дори хотели се построиха. Някои казват, че в хотелите има басейни, но данните сочат, че 60% от туристите идват в Слънчев бряг не заради басейните, а основно заради морето и плажа.


В: Каква база предлага “Авлига” и кога очаквате първите туристи?


- “Авлига” разполага с 226 легла. Годишно в тази база се реализират около 28 хиляди нощувки, или преминават средно около 2 хиляди туристи. Тази година първите туристи започват да пристигат от 6 май. Чакаме основно германци и англичани, осигурени от туроператора “Томас Кук”.


В: Реален ли е отливът на германски туристи?


- Реален е и той не е 10%, както се говори, а според мен е 15-20%. Като основна причина официално се сочи разрасналото се строителство, което ще продължи и в началото на сезона. По мои данни обаче причините са комплексни. Една от тях е именно състоянието на плажната ивица, ние вече нямаме плаж, той е превърнат в търговска зона.


В: А как влияят цените?


- Цените оказват влияние, но не толкова тези на нощувките в хотелите, защото те почти не са променяни в сравнение с миналата година. В нашата база цената на нощувката е с около половин евро по-висока, тъй като направихме ново отопление и климатизация на цялата база.


Туроператорите смятат, че цените не съответстват на качеството на външната инфраструктура като цяло и това създава проблеми. Ето защо цените, които формираха курортите в Хърватия, Турция и Румъния, са по-изгодни за западните туристи и е нормално те да предпочетат за предварителните резервации тези дестинации. Има и още един момент - заради строителството у нас на германските туристи се правят отстъпки при записването "в последната минута". Всяка година, включително и тази, ние даваме такива оферти за германския пазар и цените в тези оферти са с 10-15% по-ниски от предварителните. Ето защо аз смятам, че поне 10% от германските туристи ще реагират положително на тези оферти.


В: Как ще се компенсира отливът от германския пазар?


- Ще компенсираме с чехи, руснаци и унгарци - интересът на туроператори от тези държави е подчертан и непрекъснато се увеличава.


В: Как виждате бъдещето на Слънчев бряг?


- Не съм оптимист на фона на това строителство. Има вече такъв световен опит. Надпреварваха се и в други държави да строят, докато им казаха, че ако не направят паркове и адекватна инфраструктура, ще останат пансион за евтини туристи. Но там са били по двама-трима собствениците и са се споразумели лесно какво да съборят. При нас това няма да може да стане, защото собствениците са много. Не може един собственик да си събори базата за сметка на някой друг собственик - това никога няма да стане. Ето защо перспективата пред Слънчев бряг въпреки високата категория на някои хотели е такава - пансион за социални нужди.
Re: Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно
20-04-2012 - 20:31:21
Рали Апостолъв съвсем не беше от добрите управници на Сл. бряг, а както личи и от игтервюто вече е дал фира. Сл. бряг е последното място, където ходят хора от социалните нужди. Над 80% от гостите са на възраст 16-35 години, дошли да харчат на поразия. Наема на един дюнер на крайбрежната алея за 5 месеца е колкото е наема за такъв дюнер в Амстердам за 5 години. На Тасос наема на ресторант с поне 200 места на брега на морето беше колкото на две колички за плодове и сокове в Сл. бряг.
Re: Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно
20-04-2012 - 21:14:06
Тасос е дупка. Не го казвам като контрапункт на Слънчев бряг, дупка си е сам по себе си.
Re: Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно
21-04-2012 - 19:04:55
Quote
др. Иванов
Рали Апостолъв съвсем не беше от добрите управници на Сл. бряг, а както личи и от игтервюто вече е дал фира. Сл. бряг е последното място, където ходят хора от социалните нужди. Над 80% от гостите са на възраст 16-35 години, дошли да харчат на поразия. Наема на един дюнер на крайбрежната алея за 5 месеца е колкото е наема за такъв дюнер в Амстердам за 5 години. На Тасос наема на ресторант с поне 200 места на брега на морето беше колкото на две колички за плодове и сокове в Сл. бряг.

Като ти чета глупостите си ми ясен! Не говори глупости за хора които не познаваш и вече не са между нас, защото не е красиво.
Quote
granit
Quote
др. Иванов
Рали Апостолъв съвсем не беше от добрите управници на Сл. бряг, а както личи и от игтервюто вече е дал фира. Сл. бряг е последното място, където ходят хора от социалните нужди. Над 80% от гостите са на възраст 16-35 години, дошли да харчат на поразия. Наема на един дюнер на крайбрежната алея за 5 месеца е колкото е наема за такъв дюнер в Амстердам за 5 години. На Тасос наема на ресторант с поне 200 места на брега на морето беше колкото на две колички за плодове и сокове в Сл. бряг.

Като ти чета глупостите си ми ясен! Не говори глупости за хора които не познаваш и вече не са между нас, защото не е красиво.
Като пишеш за глупости, поне посочи кое е глупост от твърденията на др.Иванов?! Щото аз съм виждал какво лично той е сътворил, но не съм видял нищо от тебе. Само голи приказки. Всички сривльовци във форума, освен един - Явчо не сте доказали нито едно свое твърдение!!!
1.9
Re: Слънчев бряг - като Младост 5, Дружба 3 или Люлин 11. Сиво-грозно и направо страшно
22-04-2012 - 21:12:50
Quote
панелообитателя САХИБ
Quote
granit
Quote
др. Иванов
Рали Апостолъв съвсем не беше от добрите управници на Сл. бряг, а както личи и от игтервюто вече е дал фира. Сл. бряг е последното място, където ходят хора от социалните нужди. Над 80% от гостите са на възраст 16-35 години, дошли да харчат на поразия. Наема на един дюнер на крайбрежната алея за 5 месеца е колкото е наема за такъв дюнер в Амстердам за 5 години. На Тасос наема на ресторант с поне 200 места на брега на морето беше колкото на две колички за плодове и сокове в Сл. бряг.

Като ти чета глупостите си ми ясен! Не говори глупости за хора които не познаваш и вече не са между нас, защото не е красиво.
Като пишеш за глупости, поне посочи кое е глупост от твърденията на др.Иванов?! Щото аз съм виждал какво лично той е сътворил, но не съм видял нищо от тебе. Само голи приказки. Всички сривльовци във форума, освен един - Явчо не сте доказали нито едно свое твърден
ие!!!

И кой беше иванов?
Quote
1.9

И кой беше иванов?
Е , че ти ако не знаеш кой е др.Иванов, значи, че не знаеш почни нищо за НИ по морето!eye popping smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход