Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Лихвите по ипотеките наистина падат, но не виждам в Щатите да са се избиват за имоти, явно в БГ ще има записване с чакащи.

Публикувано от 149лв./м2 
Сахиба е прав лихвите наистина падат но не с 1% а с 0,5%. Ето пример: [www.dbank.bg]

При това положение, за себе си реших, че няма смисъл нито да набутвам кеш в БГ банки, а още по-малко и в БГ климизарници.
Намерих си 9% нискорискова инвестиция в НИ тук в Холандия и НИ в БГ засега лично за мене представлява интерес само като страничен наблюдател докато ценовите нива на паветата не паснат 1:1 с ника ми.

За сведение на брокерите: тук в Холандия намерих НИ което ще ми струва 57К евро, а ще ми носи 420 евро нетен наем с договор за 5 години с предплатен наем за 3 месеца, наема влиза на сметката ми на вяко 23-то число. Това като го постигнете в София елате ми се обадете.

Пак за сведение на брокитата м2 тук ми излиза 1100 евро. И се пита в задачата за чий хуй му трябва на някой да инвестира в БГ при това положение?

ПП. Сахибе, голема издънка направи пак с това вино с от Лидъл. От мене да знаеш, че вино правено от грозде няма как да го докарат на 3.30лв литъра, пък ако ще и в Гана да го правят. Нищо де и такива като тебе трябва да има иначе кой ще крепи химическата промишленост на Чили.
А в Холандия данъка върху наема колко е
Писах, че 420 евро ще е нето доход от наем, иначе за сведение наема се облага с 1,25%

ПП. Проста калкулация показва, че само акциза, труда, транспорта, бутилката и корковата тапа биха стрували 3,30 при положение че са внесени без виното в тях. При това положение съветвам Сахиба да си купува наливно, щото се вижда, че
илийските химикали не му действат добре.
между другото от където и да го погледнsh требва да си много голем идиот за да живееш в българя
Как 1,25% не разбрах
Как 1,25% не разбрах
==================

Ето така: В Холандия дължиш 1,25% върху доходите ти от лихви в банки или доходи от инвестиция. Т.е. на спестени пари на които са платени всички данъци, плащаш 1,25% върху това което тези пари ти носят, независимо дали парите са в кеш или са инвестирани в НИ.
Даже току що говорих с данъчните и разбрах следното: В Холандия е възможно като физическо лице да имаш номер по ДДС, като условието е инвестицията която направиш да генерира ДДС и съответно като физическо лице можеш да си поискаш ДДС-то платено при покупката на инвестицията обратно.

Иначе ако имаш примерно наследствен имот и го даваш под наем, то там ситуацията е друга: Дохода от наеми го прибавяш към общия доход и тогава наема се облага по ДОД системата, а там нещата зависят от това колко ти е дохода като максимума достига до 62%. с други думи ако имаш як основен доход и отделно прибавиш и доход от наем то в "най-лошия" случай дохода ти от наем ще бъде обложен с 62%. Облагането в Холандия е прогресивно, не е като в БГ плосък данък за всичко 10%. Тука колкото повече доход имаш, толкова повече данъци плащаш. Не е добре, но имаш държава.
Имотен, на теб не ти е жал за 149, ама на мен ми е жал! Как може да си купи имот в страна дето след 50 години ще е под водата?:cry:
Приказките май бяха от братя Грим, които са немци, ама тука ги четем в холандския им вариант.
Quote
149лв./м2
Как 1,25% не разбрах
==================
Облагането в Холандия е прогресивно, не е като в БГ плосък данък за всичко 10%. Тука колкото повече доход имаш, толкова повече данъци плащаш. Не е добре, но имаш държава.
Евала! Това ти е най смисленото изречение откакто те чета! Аз отдавна им опявам в Инвестора, че трябва да се въведе прогресивно данъчно облагане като всички нормални западни демокрации, ама разни дребни търгашчета като се разсмърдяха, та не се трае!
Евала! Това ти е най смисленото изречение откакто те чета! Аз отдавна им опявам в Инвестора, че трябва да се въведе прогресивно данъчно облагане като всички нормални западни демокрации, ама разни дребни търгашчета като се разсмърдяха, та не се трае!
====================================================================================================

Драгомире, да съм писал някъде, че на гол гъз му отиват чифте пищови? В БГ няма как прогресивен данък да има щото ефекта ще е 0. Разликата е само, че тия дето сте на държавна копаня ще имате възможност да крадете повече. Ми направете си експеримент праснете едни 30-40% ДОД на по богатите и глейте ефекта... Смех :]

А това че ти пишеш в Инвестора, не означава че има някой кото те чете, още по-малко взема на сериозно. Бъртвежите на един милиционер купил панелка и пиещ "вино" от избите на химическите концерни на Чили едва ли са толкова интересни
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход