Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Коментар 21 | В квартала на оцеляването | capital.bg, 14 окт 2011

Публикувано от VladimirYosifov 
Re: Коментар 21 | В квартала на оцеляването | capital.bg, 14 окт 2011
19-10-2011 - 12:29:32
Quote
stroitela
Защо си мислиш, че доктор иваноф работи със същите съдии, като тебе....? , а не със съдии при които основните аргументи са бухалки, куфарчета с хартийки /зелени предимно/ и две /хубави/ лошо гледащи очи....

Ей така се губят дела! Все е виновен съдът, все другата страна го е подупила, все някой ни се е изтаковал в гащите! Даже съдът да сгреши, пак ти си си виновен, защото си го допуснал, ако всичко ти е наред е много трудно някой съдия да тръгне с главата напред срещу доказателствата.

Един да каже, видял ли е наемен договор по крътък от 3 страници? Сигурен съм, че няма такъв, аз съм чел фермани по 5-6 страници. Наемния договор се прави на една страница, ако е по-дълъг яко сте го оцапали и рискувате да има противоречиви членове, а после да обвинявате съда, международното положение и ДС за загубеното дело. Винаги да се знае, че възникването и прекратяването на наемното правоотношение не се определя от договора, а от други фактори, което винаги е било и най-голямата изненада за другата страна и причина да се загуби иначе печеливш казус. Всичко в процеса е доказване, а не четене на договора. Всяко нещо се доказва, важните по два пъти, а за по сигурно може и да оборите това, което иначе другата страна трябва да докаже без да ви интересува, че не е ваша работа. Ако противника се нуждае от вещо лице и той би трябвало да го изиска го изпреварвате, съдията ще погледне очудено, но ще го допусне, ще платите малко пари, но при тройната експертиза вие ще имате две вещи лица срещу едно. Едно дело е тежка работа, която никой адвокат не върши, защото гледа чужди дела. Аз мои дела от преди 15 год. ги знам наизуст, а адвокатите масово четат делото в залата, докато чакат да ги призове съдът.

Всеки наемател или наемодател да гледа на другия като на враг, с който ще се видят в съда и да подготвя доказателствата за това от първата среща. Пази се всеки документ, запомня се всяко обстоятелство и най-вече лицата, които са присъствали, защото може да са бъдещи свидетели. Пари на ръка не се дават, няма ли го наемодателят не се рискува да се чака да се появи, защото може да изтървете срок и той да развали договора, парите си изпращат в срок като паричен превод или се влагат в банккова сметка. И много много други неща за които никой не внимава, а и едва ли и 5% знаят. За фирми и търговски площи още повече се внимава. Какви са помещенията, с какви разрешителни, в чия тежест ще е регистрацията, последствията от непредставяне на документи от наемодателя, необходими за регистрация и отразяването на това на плащанията. Консумативи и засичане, застраховки и безброй други неща.
Re: Коментар 21 | В квартала на оцеляването | capital.bg, 14 окт 2011
20-10-2011 - 14:46:17
А вие защо си биете негрите ?

Хората не правят това, което казвате защото знаят, че няма смисъл.

Иначе съм съгласен с последната част от коментара ви.

Добра реклама !

[vladimirproperty.com] ,
Re: Коментар 21 | В квартала на оцеляването | capital.bg, 14 окт 2011
20-10-2011 - 17:40:19
Браво, др. Иванов! *beer*

Плащане наем на ръка е рано на бъдещ проблем, но хората трябва да се научат по трудния начин... smiling smiley
Re: Коментар 21 | В квартала на оцеляването | capital.bg, 14 окт 2011
20-10-2011 - 18:00:56
Г-н Янев, изобщо не става въпрос заплащане на ръка и без да е обявен договора за наем.
---
Става въпрос, че няма правила нареждащи на който и да е съдия как да отсъди.
ЗЗД е кух закон, който не върши работа.
Законът трябва да описва възможните ситуации и да показва как да отсъжда съдията.
Защото нашите съдии са социално подкрепени, а собствениците са чорбаджии.

В БЪЛГАРИЯ НЯМА чужденци, които да курпуват апартаменти и да ги дават под наем защото има ЗЗД, а не работещ Закон за отношенията между наемател и наемодател !
Направихме Закон за Етажната собственост но не искаме Закон за отношенията между наемател и наемодател.
Това ако не е странно ?
Какво зашитавате жвсъщност ?

В България има НК.
Във Париж, Франция има Закон за организацията и функционирането на парижките гробища !!!!
В този закон пише, че ако човек бъде хванат в гробището след работвно време не може да се оправдава с търсене на куче, коте, папагал, топка хвърчирло или друго нещо или животно.
Този човек ще бъде осъден за вандализъм, независимо какво е правил в гробището !!!!!!!!!!!!!!!
Така се правят закони.
Във Франция има и НК, но той не се занимава с разхождащи се в гробище.

Колеги, когато ходите в чужбина отделете време за да видите как живеят и работят хората там.
Ако не пътувате гледайте снимките, които показвам .

[vladimirproperty.com] ,
Re: Коментар 21 | В квартала на оцеляването | capital.bg, 14 окт 2011
20-10-2011 - 19:09:45
Йосифов, Владимире,
Това са общи приказки! Няма как да се нареди на съдията как да отсъди, защото всяко нещо трябва да се докаже от страните. Не може ЗЗД да е кух закон, той напълно възпроизвежда римското право и не случайно в него почти няма промени. Законът е добър и не виждам от какво се оплакваш. Очевидно си на принципа, абе загубихме едни дела, ама закона е виновен, ако случайно не е той са съдиите. Наоемното правоотношение не е сложно - дава се за ползване вещ, за определен срок, за който трябва да се плати наем и разходите по веща, след изтичане на срока веща трябва да се върне, а при неизпълнение или по взаимно съгласие и по-рано. При отказ да се върне са разгледани изчерпателно различните хипотези, както са разгледани и вариантите за странити при смяната на собствеността върху веща. Засегнат е и въпросът с поправките, а за останалите видове ремонти и подобрения се разбирате вие. Това е, друго няма. Не виждам какво може да се прибави, а и защо да се прави отделен закон.
Ще ти е по-лесно да дадеш някаква конкретна идея за промяна, а не общото "кух закон"..

Наемите трябва да се плащат с документ не само за да не се лъже държавата, което само по себе си блага работа, а защото обикновенно се стига до съд, където трябва да се доказват не само плащанията, а и датите на които са направени. Тези дати са свързани и хипотези за разваляне на договора и неустойки. Освен това ноемодателят може да се опита да ви прекара, като не приеме плащане, за да ви вкара в забава. Напр. плащането за месеца е на 5 число, а договорът се разваля ако се закъснее с 15 дни. Търсите го, човека се покрива, изтичат тези 15 дни и ви завежда иск, освен за освобождаване, но и за обезщетение. Това е опасно основно при наеми на магазини и стопански обекти, но там щетите може да са хиляди на месец.
Много внимателно се обмислят и ремонтите. Като казвам ремонти трябва да се има предвид, че това е общо понятие и когато се обсъждат тези въпроси трябва да се използват точните легални термини, напр. климатизацията е подобрение, основен ремонт, е ралично от ремонт и т.н. Там се обсъждат върхо кого е плащането, какъв ще е статута на времето за извършване и т.н.
Re: Коментар 21 | В квартала на оцеляването | capital.bg, 14 окт 2011
20-10-2011 - 20:42:40
avatar
Quote
VladimirYosifov
А вие защо си биете негрите ?

Хората не правят това, което казвате защото знаят, че няма смисъл.

Иначе съм съгласен с последната част от коментара ви.

Добра реклама !

Не е вярно, че няма смисъл!
Ти си си навил на пръста, че всички трябва да стават наематели на всяка цена, че да може точно определени прослойки да печелят.
Дали си сред тях, не знам, но твърде елементарно действаш.:]
Re: Коментар 21 | В квартала на оцеляването | capital.bg, 14 окт 2011
20-10-2011 - 22:00:23
Йосифов къде се обявява договора че не се сещтам
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход