Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците

Публикувано от OwnerBG 
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
19-09-2011 - 21:02:22
avatar
Quote
фло
Недостатък като качество на парите е, че не стават за ядене*pardon* и като са малко и като са много напечатаните.Важни са природните ресурси във всичките им измерения!

Обаче предимството на парите е че се обръщат МНОГО БЪРЗО във всичко друго, като в акции например. Ако и акциите с в Европейска държава с валута несвързана с еврото то повод за притеснение няма. Даже за БГ сега е момента да отвърже левчето от еврото. Догодина ще е късно.
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
19-09-2011 - 21:08:41
Недостатъка на акциите е ,че освен,че не стават за ядене понякога трудно се обръщат в пари ,даже е и невъзможно! Който е намирал панери и кутии с акции и облигации на тавана от разни времена ще е наясноwinking smiley
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
19-09-2011 - 21:17:23
Quote
darkside
[Само, че кой ще занули брояча? В миналото тва е ставало знаеш как, сега е неприемливо обаче щото средствата са мноу мощни и е опасно замърсяването, пък нали сме миротворци.....не върви някакси. Дай мнение за друг вариант на зануляване?!

Вълкът кожата си мени, но нравът - не!”
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
19-09-2011 - 21:52:06
Ами....има доста начини за зануляване на брояча.Най-примливият е да се спазват правилата.Не може при норма от максимум 3% дефицит,Германия да има 5% дефицит,Франция 8,а Испания 10.Години наред всички са нарушавали правилата,без изключение.И продължават да го правят.Най-лесно е ако ЕЦБ последва ФЕД и започне да печата пари.Нещо,което в момента не правят.Това ще обезцени дълговете и реално ще загубят всички,разчитали да направят печалби с купуване на дълг.Може и ако фондът за "спасяване" нарастне значително...някъде към 3-4 трилиона,което пак ни отвежда към първия вариант.Еврооблигациите са също разумен изход,ама с тях вече европейските политици няма да могат да си играят на "прее_и другарче"...та това е малко вероятен изход.Лошото е,че ЕС много скоро ще се изправи пред проблеми с капитала на банките,ако го кара както до сега.Защото се оказа,че зад валутния съюз няма единна политика.То и с другите политики има проблем в налагането на правилата,ама с финансите проблемът е особено тежък...Оказа се,че във валутния съюз се случва съшото,което с американските ипотеки-всеки прехвърля риска на съседа и смята,че така си е решил проблема.Но се оказва,че в един момент всички заедно могат да отидат на дъното.
Днес чета Рубини...пак е намятал глупостите на вестникарите и даже се чудех как тук още никой не е пуснал тема...Ми фалира ли Гърция,еврозоната заминава,макс до една година след това си отиваме ние и румънците,след нас и остатъка от ЕС.Ако тоя съюз не действа като съюз във всичките си политики,не само няма смисъл от него....той е обречен.
Границата за дълга според договора от Маастрихт е 60% от БВП.Я ги виж всичките тарикати къде са:
Та...гърците не протестират,защоот им взимат привилегиите.Протестират,защото 3-4 държави от еврозоната искат да продължат да плюскат,като накарат Източна и част от Южна Европа да им плати сметката...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-09-19 22:00 от salvador.
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
19-09-2011 - 23:12:52
Quote
salvador
.Ми фалира ли Гърция,еврозоната заминава,макс до една година след това си отиваме ние и румънците,след нас и остатъка от ЕС.Ако тоя съюз не действа като съюз във всичките си политики,не само няма смисъл от него....той е обречен.
Границата за дълга според договора от Маастрихт е 60% от БВП.Я ги виж всичките тарикати къде са:
Та...гърците не протестират,защоот им взимат привилегиите.Протестират,защото 3-4 държави от еврозоната искат да продължат да плюскат,като накарат Източна и част от Южна Европа да им плати сметката...

Обаче с тези таблички с цифри нищо не доказваш, нищо ново не казваш и откровено си загубил "генералната линия".
- Повтарям пак - Гърция е ВЕЧЕ е фалирала и в момента тече първа фаза на несъстоятелността - уточняване вземанията на кредиторите и опити за оздравителен план за минимизиране на загубите.
- Гърция фалира защото / и според твоите таблички/ дефицитът е между 150-200% а това на бакалски език означава, че са плюскали ТРИ ПЪТИ повече отколкото са изработвали.
- Гърция е точно такъв европазар и периферия каквито са всички останали извън "големите 4-5 държави" основатели и ядро на ЕС. Фалитът на няколко щата в САЩ изобщо не разклати федерацията. Фалитът на Гърция не заплашва ЕС а само определени финансово-икономически субекта в ЕС на които политиците се опитват да помогнат щото са важни и държат парите на същите тези политици.
- Всеки банкер и умен предприемач ще ти потвърди, че не е важно колко дължиш а дали можеш да си погасяваш редовно дълга. За разлика от държавите - ядро на ЕС, Гърция е лош и безнадежден длъжник. Древните гърци са дали нещо на света но сегашните гърци са доста нефелни.През последните 50 год. тази държава е само "на аванта". До края на 70-те живееха от репарации от Втората световна /вкл. и от България/ след това 15 -тина години си пращаха студентите да учат в България и пазаряха от ЦУМ / даже специално за тяп постороиха Новотела в София/ и накрая ги взеха по политически причини в ЕС и им бутнаха хлранилката пред устата ... и те като зинаха - чак и копанката изгризаха , демек построиха комунизЪма с капиталистически пари на заем. Сега ...ще трябва да повръщат щото комунизъма отдавна го забраниха.
- И протестират точно защото дойде краят на "гръцкия комунизъм" в капиталистическа среда. И ако не знаеш да ти каже - самото им правителство ги подтиква и насърчава да протестират защото самото правителство няма полезни ходове , искат да продължат да живеят на аванта и определино си вярват, че като плашат ЕС с "граждански размирици и прочие простотии" ще им излезе успешен рекета.
Тъпи византийски номера ...обаче май взеха да не хващат дикиш и май наистина ще им се наложи да си платят за гяволъците.
- Та не разбрах кои точно и какво плюскат - щото Германците със сигурност си изработват и заплатите и стандарта ,който имат а и не само те.
- иначе пък ние сме" горди" с тези 16,2% ...Дянков дъщо се хвали с това ....обаче по-голяма простотия от това няма при положение ,че народът е докаран до немотия и безиходица в много отношения. Аз например знам как тези 16,2% могат да станат 0 % . Лесно е - просто трябва да се натоварят пенсионерите на шлепове и да ги потопят в Дунава , Черно море или по язовирите ....може и циганите на сапун и да забранят майчинските - що са ни деца като и за сегашните хора в територията няма работа ....
- И съм любопитен как тези от Източна и част от Южна Европа ще платят нечия сметка като те собствените си сметки не могат да плащат ???



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-09-19 23:15 от status.
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
20-09-2011 - 02:23:06
avatar
Гърция вън от Еврозоната и фалит, връщане на драхмата и отново в първи клас е било в БГ през 97. Франция да си спасява сама банките, защото главно френски банки са кредитирали яко Гърция. С протести и палене само повече се забатачват.... тази година са на минус над 5.5 процента и още не са затегнали коланите, като го направят не ми се мисли. Да не говорим че около 30% от хората работят на заплата при дъравата тези 30% трябва да станат 5%, т.е. безработицата ще стане над 30%. А иначе нека да са виновни германците, затова че им наливаха милиарди за инфраструктура и ги хрантутиха толкова време..... Дори днес да се опростят всички дългове на Гърция, те пак ще се нуждаят от милиарди за да вържат бюджета и да моат да плащат заплати и пенсии до края на годината. Да продават пристанища, летища, оствори, ел компании и мрежи, ВиК-та, влакове, телевизии, острови и всичко каквото имат..... и да се научат да бачкат, защото парите първо трябва да се изкарат преди да се харчат !
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
20-09-2011 - 02:31:36
avatar
Кога на Германия дефицита е бил 5%?? 2010 е 3.3%, тази графика която си извадил е прогноза, поне като цитираш нещо търси точните данни......
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
20-09-2011 - 09:48:45
Status моля те да не раздаваш квалификации кое е простотия и кое не е.За мен трупането да дълг е простотия изразено с твоя език.Аз категорично не желая страната ми да взема пари на заем и да ги раздава като детски,помощи за безработни или пък пенсии.Категорично съм против държавата да трупа дългове за да строи пътища и спортни зали.Ще проумееш ли че нищо не става с напъни и конгреси.Хубаво напъваме се строим 10 магистрали а после?С какво ще ги поддържаме????Щото то не е само да се строи.Така и с пенсиите така е и със заплатите.Това че тази година примерно или да речем три поредни години сме събрали повечко пари в бюджета не означава че винаги ще е така.Основен принцип е че колкото изкараме толкова ще харчим.Ама било мизерия.Бля бля бля.Че то ако чуеш някоя чалгарко-мутреса-уруспия ако няма бентли яхта самолет и кинти за курорти си е жива мизерия.Нашия народ трябва да разбере че се бачка упорито от сутрин до вечер и то за основните неща.Бог ни е дал отличен климат и превъзходна земя,която ражда всичко в изобилие.Работа му е майката а не реване по форумите.
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
20-09-2011 - 10:32:55
Реването по форумите също е вид работа.
Re: До 20 евро данък за квадратен метър ще платят гърците
20-09-2011 - 14:33:08
avatar
Мръсни тролове, пак забатачихте темата!

Става дума за това че данък 20Е/кв.м. си е 2 000 Е на година.
Чувствам как чичо ви дянко, като нищо ще изпука и за БГ нещо такова и тогава инвеститорите в НИ ще станат чиста проба наематели.
Да не говорим за Ипотекарите ....

Да не мислите, че като са ни обявили за финансово стабилна държава сме цъфнали?!!!

ай да не викаме дявола, а?
Че и аз щего отнеса...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход