Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Истината е осъзната

Публикувано от Върколак 
Истината е осъзната
28-05-2011 - 20:07:41
Ръст, ръст ....... , а това е платено от ВЛОГАРИТЕ. Гледайте от 13-та минута.


http://www.btv.bg/videos/emisii/video/1172420395-bTV_Novinite__Tsentralna_emisiya__28052011_g.html
Re: Истината е осъзната
28-05-2011 - 20:22:45
Вероятно имаш предвид репортажа

Пазарът на имоти - все още в летаргия
Re: Истината е осъзната
28-05-2011 - 20:46:26
Quote

Всяка офертна цена на момента на пазара подлежи на преговори. - ТОП БРОКЕР
Между офертните цени и цените на който се осъществяват реалните сделки - между тези цени има сериозна разлика (стига се до 20 % намаление на офертната цена). - ТОП БРОКЕР
И наемите падат, покачват се и предлаганите на търг имоти - ами това си е реалността на пазара.
Quote

Засега твърденията, че цените на имотите удариха дъното и обръщат тренда, си остават само една спекулация.
Re: Истината е осъзната
28-05-2011 - 20:48:27
А не-е-еее... не драги истината не е осъзнатата. За истината само се предполага. Свидетели сме не на срив на пазара, а на страх от срив. Какво заначи това 20% отстъпка, това са пълни глупости. Остъпките трябва да почват от 30% за по благоразумните продавачи, а тези дето по принцип на са свалили с 35% цените спрямо 2008-а, остъпките са вече 40%,50% и нагоре. И понеже тук има няколко индивида с тясна кожа дето ще ревнат, че имотите не можело да са без пари и продавачите нямало да подарават, ще кажа, че семейно жилище на стойност около 40 000 евро съвсем не е без пари или подарък. Не и в най-бедната европейска провинция, където почти всяка стотинка доход на домакиството е разпределена между монополите и хората дето купуват тетрадки на децата си компенсират като ядат нискокачествени колбаси с повечко хлебец.

Още през 2007-а във форума писахме, че покупката на жилище е като купуване на фабрика на 8-ми септември 1944 и тоя журналист въобще да не се прави на остроумен с лафове от преди 4 години. Тогава ни направихте за смях, ама май друг се смее най-добре в момента.

Тогава ви казах, че всички те ви селски и тъпунгелски изцепки за аристократизъм в притежаването на сграден фонд в терминален етап са просто смешни и че мокрите ви сънища как ще отдавате апартаменти под наем на всички поколения след имотния балон са деменция.

Казал съм го и пак ще повторя. Апартаменти има достатъчно и всеки ще може да си купи. Да всеки, даже младия учен в БАН ще има семейство и собствен дом. Дали ще е качествен това е друг въпрос. 80% от хората в София са с мизерно-подигравателни доходи, но и 80% от сградния фонд е в отчайващо окаяно състояние. Така че не бойте се, жилища ще има за всички, те даже вече са построени.

Писнало ми е да гледам вчерашни новини. Следващата фаза на балона, наречена "Капитулация", чука на варата и пак някой журналист ще се прави на остроумен. Да дойде това момче при мен, ще му напиша репортажите за 2-3 години напред и само ще му звънкан по жисиема, кога на кой репортаж е дошло времето.

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване
Re: Истината е осъзната
28-05-2011 - 21:02:05
Той журналиста много добре знае за какво става въпрос, и няма нужда да му обясняваш какво ще се случва след 2 или 3 години. Това което е по интересно, че до момента подобни новини бяха табу в националните медии, и дори се тиражираше противоположното мнение за раздвижването.
Re: Истината е осъзната
28-05-2011 - 21:20:19
Quote
bate dimo
Това което е по интересно, че до момента подобни новини бяха табу в националните медии, и дори се тиражираше противоположното мнение за раздвижването.

Опитах се да подчертая този факт, но в еуфорията си кои какво е познал, го пропускат.
Питам се за причините?

1. Време е да се развържат затворени пари в тухли
2. Предизборен срив..... и съответните последствия
3. Банките ще стават по-агресивни в оценките, защото фалита наближава, а от там ще са по слонни към придобивания.
4. Държавата е притисната от намаления брой сделки и трябва да спонсорира общините
5. Ускоряване на процеса за да не влезнем в сценария на Япония

Сигурно има и още, но кое от тях?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-05-28 21:23 от Върколак.
Re: Истината е осъзната
28-05-2011 - 21:20:57
ПРИЗИВ:

Купувайте жилище само при неотложна нужда и БЕЗ КРЕДИТ!!!

winking smiley
Re: Истината е осъзната
28-05-2011 - 22:24:27
Quote
iciltd
ПРИЗИВ:

Купувайте жилище само при неотложна нужда и БЕЗ КРЕДИТ!!!

winking smiley

Куку 2008-ма казваше, че по добре да се спи по пейките на гарата от колкото да се купува на тогавашните цени. Нарекоха го клошар и разносвач на пици в САЩ. Положението не се е променило много. Човек може да има неотложна нужда да позлва, но неотложна нужда да се разпорежда не виждам. Аз съветвам приятелите си да не купуват за нищо на света на сегашните нива, а те ме слушат защото времето показа какво се случи с хората, които слушаха съветите ми и с тези, които казаха "Е.ал съм му майката веднъж се живее". То, че веднъж се живее, ясно, ама за чем да прекараш този единствен живот като крепостен селянин на банката не разбрах. В момента си струва да се купува само БЕЗ КРЕСИТ и с пари които НЕ СА ИЗКАРАНИ С ТРУД.

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване
Re: Истината е осъзната
29-05-2011 - 00:06:48
avatar
Ами като не знаят от БТВ-ту към кой водещ брокер да се обърнат в репортажа си... такава ще я свършат я.
Що не викнаха Дичката да им обясни, как от три години е непрекъснат разстеж при сделките си, а?

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Re: Истината е осъзната
29-05-2011 - 10:27:17
Най после признаха че царят е гол публично.Ние нямаме нито културата нито манталитета на западния човек,но много искаме при богатите.И понеже не можем с труд образование и упоритост решихме че може с алчност и тарикатлък.Купона свърши отдавна.Това е първата част на филма.Втората по страшната ще бъде когато Главния Архитект прати на София 5.5-6.5 по Рихтер.Тогава тарикатите дето от години ме наричат сривлогар голтак и нещастник ще платят с живота на най близките си хора.Трагедията ще е ужасна.Защото това което нацвъкаха последните 10години са тотални саморазпадащи боклуци строени с некачествени и с намалено количество материали от хора които дори незнаят да четат и пишат и без никакъв контрол.Там където народът е прост и мързелив живота е труден и нещастен.Най доброто предстои....Очаквам отново подигравки в стил като излезеш може самолет да те блъсне.Апокалиптик и др подобни.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход