Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Безконтролното поскъпване на имоти започна...

Публикувано от Гладен Брокер 
Безконтролното поскъпване на имоти започна...
03-05-2011 - 21:26:35
...според Цеци Цветанов.

Идват си 2 милиона емигранти. А имотите накъде? Пиша тия редове понеже Сахибта изчезна, та да попригласям на имотко и камелия защото само те останаха.

[kafene.net]



Цветанов очаква масово завръщане на емигранти





by newswriter on 03/05/2011 5:02 PM

Очаква се в близко бъдеще българите, емигрирали от страната преди 1989 г. и в началото на годините на прехода, да се завърнат в родината си, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на конференция в „Шератон".

На нея бяха представени Стратегията за национална сигурност на Република България (2011-2020) и Национална стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията (2011-2020).

Убеден съм, че на българите, които изпитват носталгия от това, че са напуснали родината си, ще им се даде възможност да се върнат и да работят тук, допълни той.

След приемането си в Европейския съюз Испания е възвърнала близо 2 милиона от гражданите си, емигрирали в предишни години, изтъкна Цветанов.

Трябва да се създаде среда за връщане на българите от чужбина, но това не може да стане само с административни актове, но и с политики, категоричен бе министърът.

Той даде пример със зърнопроизводителите, на които ще бъдат дадени 320 млн. евро за купуването на селскостопанска техника, както и разкриването на работни места в цеховете на „Луфтханза".

В момента към България не се наблюдава увеличаване на миграционния натиск. Въпреки това в стратегията в областта на миграцията е заложен кризисен план, който да спомогне за бърза реакция при голям поток от емигранти.

Предвижда се създаването на Национален съвет за миграционна политика, който ще бъде ръководен от министъра на вътрешните работи и ще се събира два пъти годишно. Членовете на съвета няма да получават допълнителни възнаграждения, нито ще се отваря допълнителен щат за секретариат, а ще се използват свободните щатни бройки.
Re: Безконтролното поскъпване на имоти започна...
04-05-2011 - 11:28:02
Да да, тъкмо хората са се пооредили, понаучили езика и да се върнат тука. При ниските заплата, висока безработица и ширеща се насякъде корупция. Ако ЕС можеше да върне избягали българи щеше да стане още 2007 от тогава минаха 4 години и половина и няма такива изгледи. Ама да се надяват де, може и пък да стане. Аз повече се надявам на това ромите да емигрират на запад без да се връщат.
Re: Безконтролното поскъпване на имоти започна...
04-05-2011 - 15:28:46
avatar
Очаква се нещо, някога си! Повече ми звучи :Имаме няколко наши хора дето за нищо не стават, та да ги назначим в някакъв си секретарят! Но има нещо за размисъл цифрата 2 милиона–толкова ли са напуснали, или пак приказки, глупости и дивотии! Тази дива паплач не можа да предостави минимални условия за развитие на гражданите си които останаха, сега очаквали.

Продажба на загуба да се счита като печалба към днешна дата!

Ни копува ни продава
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход