Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Достоверен източник на информация за движение на пазара?

Публикувано от pipia 
Достоверен източник на информация за движение на пазара?
28-06-2006 - 16:54:26
Здравейте!
Трябва ми достоверен източник на информация за движението на пазара на недвижими имоти - тенденции, ръст, движението досега и прогнози за движение вбъдеще, включително по типове имоти. Можете ли да ме насочите къде да търся? Благодаря предварително!
Човеко, в тая държава има имнформация за много малко неща. Дори и при хората които се занимават активно с имоти информацията за текущото състояние е малко и несистематизирана. Бъдещите прогнози доколкото аз съм чел всички си ги смучат от пръстите. Е то и аз така правя ама поне не се пиша експерт winking smiley . А пък колкото до типовете имоти - като че ли има съгласие вече, че типа на имота ще важи все повече, заедно с местоположението. И като че ли повече хора (но не всички) смятат че цените на новото стройтелство ще се качат спрямо цените на панелите при равни други условия. Като това не зависи от цялостната тенденция на пазара. Т.е. При качване на цените панелите ще се качават по-бавно. При задържане - просто ще се отвори "ножица" между панелите и новото, а при намаляване на цените (евентуално) панелите ще падат повече. Прогнози има много и различни. Който ще познае - само бъдещето ще покаже.
Re: Достоверен източник на информация за движение на пазара?
28-06-2006 - 17:54:02
Здравейте! Пределно ми е ясно, че огромна част от прогнозите са създадени, за да продават. Но не това е целта на задачата - интересуват ме анализи от рода на тези, които пишат Industry Watch... но наистина не знам подобни източници на информация за бъдещи прогнози...
ven
Re: Достоверен източник на информация за движение на пазара?
28-06-2006 - 17:59:50
Quote

При задържане - просто ще се отвори "ножица" между панелите и новото, а при намаляване на цените (евентуално) панелите ще падат повече.

Цените на имотите са навързани, така съотношението в цените панели,ЕПК/ново не вярвам да се променя. Нали ако панелите са наполовина по-евтини от новото -- масово хората ще купуват панели и новото ще не ще, ще пробва по ниски нива и "въпросната" ножица ще се затваря.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход