Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

цената на копторите след отлепването от дъното

Публикувано от Шльокер и 3/4 
цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 14:37:34
avatar
Въпреки, че има още мнооого време да мине преди да видим дъното на цените на НИ (което според доста съфорумци е 149 евро/м2)
нека опитаме да дискутираме въпросът дали някога отново цените ще достигнат балонските нива от примерно 2000евро/м2 за смрадлив панел (нека да е в Люлин примерно)

Та ако приемеме, че 2008 година 1000 евро = 2 тройунции злато = 4000 хляба, то сега цената на НИ е паднала драстично спрямо, книжните пари, златото и хранителните продукти.

Питам се дали пак някога е възможно да бъдат достигнати нива от 2000 евро за м2 в смрадлив панел на Софийско гето ако приемеме, че еврото или златото не се обезценяват.

колкото и късопаметни да са хората, аз си мисля, че подобни ценови нива в близките 50-80 години няма да са възможни. Моите разсъждения сочат, че след едно евентуално дъно което ще се задържи поне 5-10 години след това можем да наблюдаваме едно плавно покачване до нива 300-макс 400 имайки предвид всички дадености на държавното устройство на БГ. Та така 300-400 ще е според мен цената и след 5, 10, 20 и дори 50 години.

=======================================================================================================
Уведомявам предварително форумните клоуни-бльокери, че съм неуловим за техните тъпи забележки, тъй като от една страна те ни уверяват, че са само посредници и цените не ги интересуват, от друга страна в този форум се скъсват да мантруват за дъно и ЪП.



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2010-12-06 14:47 от Шльокер и 3/4.
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 15:05:13
И аз на свой ред да те уведомя, шльокерче - да разсъждава върху цените на имотите може само някой интелигентен и запознат с тях, ти къде се буташ ?
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 15:14:31
avatar
Quote
dicho
И аз на свой ред да те уведомя, шльокерче - да разсъждава върху цените на имотите може само някой интелигентен и запознат с тях, ти къде се буташ ?

Ти не четеш ли бре какво съм написал за такива като тебе? Да ти го напиша пак: "Уведомявам предварително форумните клоуни-бльокери, че съм неуловим за техните тъпи забележки..."
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 16:01:03
Ама аз го прочетох, даже го разбрах. Теб не те разбирам. Щото хем нищо не разбираш, хем нищо не вдяваш, хем са правиш на мъж.
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 16:01:29
avatar
Честито поредно ново дъно! (да се заведе под номер 789)
Сега пак е ред на новина за новите инвеститори от някъде които изкупуват на килограм. (май само от Австралия и Нова Зеландия още не са идвали да ни изкупуват)

[www.investor.bg]

А. Гаров: Достигнахме дъното на жилищните цени


В близко бъдеще се очаква натиск върху предлагането на жилища, каза изп. директор на Colliers International за България по време на

През последните седмици се забелязва активизиране на жилищния пазар у нас. Летният и есенният сезон, които принципно са по-слаби, тази година са доста по-активни отколкото нормално. Това каза Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International за България, по време на най-новото издание на Клуб Investor.bg, което бе посветено на жилищните имоти.

Гаров каза, че качеството на имотите е водещ фактор при взимане на решение за покупка, като подчерта, че в него се включват редица компоненти. Той забелязва известно изместване от максимата: „Локация, локация, локация“, тъй като „локацията сама по себе си не е гарант за качество“. Според него на нейно място като „изключително важен фактор“ започва да се оформя средата на обитаване.

По думите му цените на жилищата са се понижили с 10% в сравнение с 2009 г. Въпреки това през последните две тримесечия се забелязва стабилизация, дори леко повишение. (и по два мармота помагат на нотариусите да подписват актовете)

„Относно цените наистина сме стигнали едно дъно“, каза той. (ама разбира се!!!)

„Някои твърдят, че има изобилие от предлагане, но нашата гледна точка не е такава. Този голям избор не е толкова голям – особено за неща, които се търсят напоследък – качествени имоти“, добави още Гаров.

Той посочи, че броят на новите разрешителни за строеж в София през последните години доста чувствително спада, което в краткосрочен и средносрочен план ще окаже натиск върху предлагането.

Спрямо миналата година в столицата има с 23% по-малко нови разрешителни за строеж.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-12-06 16:11 от Шльокер и 3/4.
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 16:28:06
avatar
Дъното ще сме го стигнали, когато брокерите станат изчезващ вид. Още се държат, така че има време.
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 16:31:55
Зарежете копторите...дайте нещо за цените на това,дето става за живеене.Мен лично софийският кв. "Металург" и с. Локороско не ме интересуват особено.Също така изобщо не сте ми полезни,когато коментирате цените на гарсониерите в "Модерно предградие" или Дружба-2.
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 16:46:24
avatar
Салвадоре,

Като писах, че след дъното цените ще отидат на нива 300-400 имах предвид, че това ще важи само за имотите, дето става за живеене.
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 16:46:54
А моа ли да попитам многоуважаемия от мени шльокър, чи мойта пенсиъ е деведесе и девет лв, кога имотето ша станат 2/3 от пенсиътъ ми демек по шеесе и шес лв, демек триесе и три ойро. Що не сравняями цини на имоте по пенсии, ми ги сравнявати по заплати?Отдекъ надекъ???? Чи пенсиъта не е ли пак пари???Можи имотето и да не е съвсем топ локейшън, ма да е близу. И ше тряя ли да зимаме купони и да чекаме по опашки кат раздават апартаментето?
Re: цената на копторите след отлепването от дъното
06-12-2010 - 16:52:00
Начи никви 149Е!!!!!!! 33Е на квадрат и толкуз!!!!! Кви са тез 149Е, бати обирджиити!!!!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход