Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Барабар Петко с мъжете - влизайте и четете

Публикувано от Продавач 
Барабар Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:22:06
avatar
Тъй като наистина пазара сериозно се раздвижи много държа да поясня на всички моята скромна гледна точка. Да така е наистина има сериозно раздвижване и то вероятно ще се отрази и по броя сделки за последното тримесечие на тази година, но друго искам да кажа колеги съфорумци.

За уважаемите продавачи:

1. Пазара е жив, НО НЕ ЗА ВСЕКИ ИМОТ И НЕ НА ВСЯКА ЦЕНА! Ако имота ви е на безумна цена и нямате нито огледи нито предложения значи ЗА ВАС ПАЗАРА НЕ СЕ Е РАЗДВИЖИЛ! По-точно и ясно незнам как да го кажа.

2. До преди година не се продаваха и изгодните неща, а сега се продават без проблем, но това ни най-малко не променя сериозното положение на тези имоти чийто цени не са в час.

3. Чула жабата, че подковават коня и хоп и тя вдигнала крак...уно моментос ама това не са домати както винаги съм ви писал. Ако нямаш нито едно предложение за твоя имот това означава само едно - не е тази цената! Ама като казвам не е тази цената имам предвид - ТРЯБВА ДА Я СВАЛИШ, а не да я вдигаш...защото така пише във вестника.

4. За всеки кораб си има пътник - ДРЪН, ДРЪН това при имотите НЕ ВАЖИ не се заблуждавайте! И пет години да ви виси в продажба имота това няма да свърши работа. Най-много да си помислят купувачите, че му има нещо та за това виси толкова време. С ЧАКАНЕ НЕ СТАВА ОСОБЕНО СЛЕД ПЪРВИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА!

5. Това, че сте с най-ниската цена за района ИЗОБЩО НЕ Е ГАРАНЦИЯ ЗА СИГУРНА ПРОДАЖБА! А в случай, че има много имоти с идентични на вашия характеристики с много по-ниски цени от вашата и ако на вас не ви святка лампичката е кой да ви я светне аз ли? Ами добре - СВЕТ!

6. Броя агенции които предлагат имота ви НЕ Е ОПРЕДЕЛЯЩ за бързата му продажба, а е определящ за лошото му представяне пред потенциалните негови купувачи. Никоя агенция няма да е мотивирана да си мръдне пръста за вас ако сте се обадили на 5-10-20-30-50-60 агенции, защото това означава за агенцията шанс да получи пари от вас при съотношение едно към съответно - 5-10-20-30-50-60 като тук конкуренцията НЕ Е МЕЖДУ АГЕНЦИИТЕ, А МЕЖДУ ИМОТИТЕ ПОДОБНИ НА ВАШИЯ! А колко агенции ги предлагат - на кой му пука нали говорим все за един и същи апартамент. Просто изберете агенция, която ще работи с всички останали.

7. И ХАЙДЕ АКО ОБИЧАТЕ АКО НЕ ЗНАЕТЕ КОЛКО ВИ СТРУВА ИМОТА НЕ ГЛЕДАЙТЕ ОФЕРТНИТЕ ЦЕНИ В НЕТА, А ПОПИТАЙТЕ БРОКЕР, АГЕНЦИЯ, ОЦЕНИТЕЛ, НОТАРИУС, СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА ИЛИ КОЙТО ЩЕТЕ, НО НЯКОЙ, КОЙТО Е В ЧАС. Ако пък имате излишни 2-3-6-9-12 месеца за губене - тествайте и си правете експерименти. Имате време за губене? Милионери такива smiling smiley)))) Ама защо ви е да го харчите по този неразумен начин не мога да разбера? "Ама аз нали ги гледам какви са цените как ще ми е висока моята цена?" Ама къде гледаш ти аланкооооооооооооооолу къде? В нета, при комшията, във вестника или? Ами да няма точна формула и всичко е индивидуално при ценообразуването на имотите. Но ако незнаеш какво става и нямаш огледи - пусни най-ниската цена барем то се отвори парашута winking smiley

8. "ОТ СОБСТВЕНИК" "ОТ ЧАСТНО ЛИЦЕ" - ами честито на всички печеливши аз пък си мислех, че хората си търсят имот за купуване, а не собственик на имот ХАХАХАХАХАХА. Всички оферти гордо започващи или завършващи с такива думи карат всеки брокер да се смее с глас. А лично мен ме кара 1. НИКОГА да не се обаждам на такъв човек и НИКОГА да не му водя клиенти освен ако не се случи имота му да е супер уникален на супер уникално място, че и на супер уникална цена - хахахаха. ТОВА НЕ ПОМАГА! Хората търсят имот, а и не всички са темерути, които мислят, че разбират от всичко. Случвало ми се е да видя апартамент, който напълно да отговаря на търсенето на мой клиент, в обявата никъде не беше написано, че се предлага от собственика...ОТ НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО СОБСТВЕНИКА НА НЕДВИЖИМИЯТ ИМОТ...(респект). Звъня на мобилния му, представям се, и питам кога може да се види имота...и този човек като започна една тирада ала-монолог без прекъсвания дори за да си поеме въздху сигурно имаше хриле някъде другаде, защото говори без да спира поне 3-4 минути (в смисъл без да мога да се включа, нито да го прекъсна) "Ей омръзна ми от вас бе, от такива агенции като вас аз не можах да си продам апартамента до сега, само ме лъжат, и само се правят че имат клиенти за да им дам комисион...ясно ми е за какво се обаждате АМА НЯМА ДА СТАНЕ...защото аз този филм съм го гледал..." И те така дъра-бъра без да спира. А аз имах клиент и въпреки наглото поведение и обидно за мен отношение реших да изтърпя все пак малоумната му плеяда и да го изчакам да свърши с монолога. След като се изчерпа - аха да кажа нещо и хоп червена слушалка...понечих да звънна отново да се опитам да обясня...директно червена слушалка... Е сори пич ама то на сила хубост не става. Аз един път да се опитам да се обадя на ЧАСТНОТО ЛИЦЕ и той да се .....на метеното. И понеже ме ядоса мислех да кажа на моя клиент той да му звънне, а аз после да отида с него на огледа и да се видим очи в очи с този г-н продавач, но реших, че не заслужава и това. Е да ви кажа - сами си отрязвате пътя така. Път който незнаете къде ще ви отведе...ако изобщо знаете на къде сте тръгнали...

9. Прочетете първите 9 и ако не се разпознате някъде значи до два месеца очаквайте сделка winking smiley

10. Ааа хазяите щях да ги забравя...А СМЕНЕТЕ СИ ДОГРАМАТА ДЕЕЕЕЕЕ и после защо никой не идва на оглед, а я виж какво хубаво казанче за измазаната с блажна боя баня си купих... Алоууу!? Ама то като смените дограмта да не помислите, че ще се извие опашка? И банята како Сийке и банята оправи... После намали малко цената и тогава казвай "Аз предпочитам семейство"...А с какви очи ги искате? Сини, зелени...?

Към купувачите:

1. Вие пък за какви се помислихте? Сделка не е казано, че ще има на всяка цена. ДА ТОЧНО ТАКА! Не всеки има зор на всяка цена да продава. Не всички имоти са купени с кредит и те дори са МНОГО по-малко от купените с кредит.

2. България не е САЩ. Да ние нямаме тяхната икономика. Но икономиката им е на кредит, мисленето им е на кредит, раждат се на кредит и са така от 200 години, а ние сме така от 5 години и за това нямаме техните проблеми. Лошите кредити са 17% - точно така! И какво очаквате вие? В тези 17% да влизат най-хубавите имоти че да си ги купите на половин цена? Сменете дилъра незабавно. Хем хубави, хем на добри локации, хем на половин цена а? Ами купувайте ги де какво чакате още? Аааа нямало ги само коптори били тези изгодните...ще се досетите къде е разковничето, ама на някои от вас ще им трябва и тази зима да мине та тогава да им светне лампичката. Ако можете да помислите сега аз ви осветявам истината - СВЕТ! Ама махни ги тези черните очила да можеш да се фокусираш деееее (не се смей виждам, че се припотяваш) winking smiley

3. Няма ли далавера нещо напоследък? Е нали казаха, че почват разпордажбите нещо а? Ааа от 1-ви януари ли? Ама до кога? Защото всяка промоция си има начало и край и количествата са до изчерпване на складовите наличности нали? Е казаха ми че нещо складовите наличности били на изчерпване..АМА НЕ ЧЕ НЯМА В СКЛАДА СТОКА, ТО ИМА ЯКО СТОКА АМА ТЯ НЕ Е ОТ ПРОМОЦИОНАЛНАТААААААААА....ЧАТ?

4. Да не стане само през май месец да се оглеждате и да викате - абе май под наем си ми е добре с хазяйката се разбираме, а и тя кризата е W образна така, че я някое земетресенийце, я потоп, а военен преврат ще ми свърши работа и цените може и да паднат още ако такова...ако ли пък не...здраве да е я...за какво пък ми е този имот пък и да го купувам. Е не може ли беемве? Може како Сийке може, може и Мерцедес winking smiley

5. Издразних ли ви? Нещо въпроси? Ако не се срещнете някъде по средата нито потоп ще ви свърши работа нито на тях ъп. Едните ще бъдат хазяите, а другите ще бъдете наемателите.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-09-28 23:35 от Продавач.
Re: Барабат Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:27:44
avatar
Много хубаво написано и вярно... само незнам защо дичо те обижда и те намесва в краварството в една друга тема ?

Почти всичко от написаното тук е вярно и чак се учудвам че някой ги казва в прав текст нещата без да увърта.
Самоне вярвам на прогнозите за месец май.. ама то не остана много та ще го доживеем да видим.. па който не успее... амин smiling smiley

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
Re: Барабат Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:29:46
avatar
Прогнози не давам с това съм известен във форума. Като един политик много говоря, а нищо конкретно...уж не казвам. Ама който може да чете - ЧЕТЕ! *book*

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Барабат Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:37:59
Рядко се включваме. но качествено smiling smiley

Не съм съгласен само с частта, където "от собственик" няма никакъв ефект и с частта, където "между агенциите няма конкуренция по този имот"
Re: Барабат Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:42:15
Продавач за пореден път описа положението на пазара с професионализъм от първа ръка, с интелект над сривльовския и с блестящо чувство за хумор. Поздравления.
Re: Барабат Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:43:11
avatar
Quote
Svetlio
Рядко се включваме. но качествено smiling smiley

Не съм съгласен само с частта, където "от собственик" няма никакъв ефект и с частта, където "между агенциите няма конкуренция по този имот"

Ами ефекта е - поне 40 обаждания от колеги брокери, които имат клиенти уж...или брокери, които се правят на купувачи, а между агенции може да има конкуренция само ако са 2-3 максимум, собственика е подписал комисионен договор с всяка една от тях и самия имот е бързо реализируем, демек да е на разума цена и да вървят огледи за него иначе йок.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Барабар Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:46:39
Е така е, но действителността е, че много агенции (не знам добрите или не) сами звънят на продавачите да ги врънкат да им предлагат имотите... Така се получава конкуренция без продавача да има вина - все пак той иска имота да се продаде и може и да не устоява на приятният и убедителен глас на някои брокери smiling smiley
Re: Барабар Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:51:37
avatar
Много по-разумно е сам да се обади в 1 или 2 агенции и да не си пуска телефона в нета. Освен всичко друго се получава нагласа за много голям интерес към имота в началото и после следва разочарование...в повечето случаи е така smiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Барабат Петко с мъжете - влизайте и четете
28-09-2010 - 23:53:13
avatar
Quote
Imotko
Продавач за пореден път описа положението на пазара с професионализъм от първа ръка, с интелект над сривльовския и с блестящо чувство за хумор. Поздравления.

*beer* Благодаря за оценката! Сега видях, че и ти си от пет години тук! *ok**bow*

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Барабар Петко с мъжете - влизайте и четете
29-09-2010 - 00:06:50
Quote
Продавач
Много по-разумно е сам да се обади в 1 или 2 агенции и да не си пуска телефона в нета. Освен всичко друго се получава нагласа за много голям интерес към имота в началото и после следва разочарование...в повечето случаи е така smiling smiley

И така до като уцели сериозната агенция smiling smiley
(това сме го тъпкали и преди)

Ако вие (всички НИ) имахте някакво регламентиране на взаимоотношенията помежду си, така че да не се ощетява нито една старана по сделката в резултат от тях, щеше да има много по-малко мения като моето по този въпрос ако не другото
АЗ лично съм свидетел на такива номера и постановки между АНИ-та, че тия от балшой театър могат само да се учат smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход