Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Направление

Публикувано от TZARS 
Re: Направление
21-05-2010 - 13:21:58
avatar
Quote
фло
TZARS, тъй като съм попаднал на жив брокер от Варна да те питам за продажба на апартаменти за кв.Младост и какви са според теб цените в този район?

Предлагане:
Гарсониери:28.000 - 33.000
Двустайни: 36.000 - 40.000
Тристайни: 42.000 - 48.000
Реални сделки стават на долната граница.
Re: Направление
21-05-2010 - 14:23:49
Quote
TZARS
Този сайт го използвам здраво от няколко години, а форума на пет месеца. Нямаше работа около коледните и новогодишни празници и тогава се регистрирах. Първото впечатление, което ми се затвърди е крайно песимистичното настроение, апокалиптични мнения, анализи и мрачни прогнози за България, хората и пазара на имоти, които се налагат. Аз си вадя хляба с имоти от години и ако не съм наясно какво е реалното положение – просто трябва да си сменям професията. Инстиктивно заех малко по-възходяща позиция в дискусиите – просто за да има някакво равновесие. От нова година досега, броя на моите сделките почти не е спаднал съпоставимо със същите периоди на минали години. Извод: хората си купуват жилища и животът си продължава. Категорично съм против тезата – стой си под наем и така ще успееш. В момента търся да закупя жилище за дъщеря ми (като физическо лице) и това е още едно доказателство, за това, че разсъждавам и като гражданин, а не само като брокер. Знам, че сме в криза, че има демографски проблем, че икономиката ни е скапана – това всеки го знае. Не трябва "форума" да разколебава млади семейства, желаещи да си закупят свой собствен дом, да работят и живеят в България. Това е верния „тон”.

В началото бях с ник " ? ".

Не трябва-да-заради това, че ако се купува, ще се вдигне потреблението и БВП и т.н., но си мисля, че масата хора не четат форума. Та да не ти пука. При мен стана същото, между другото - нямах работа един ден и реших да се поровя из сайта.
И да, между другото си мисля - за българите в своята цялост ще е по-добре пак да се вдигнат цените на недвижимите имоти.

ПС: При мен има ръст на продажбите, спрямо миналата година, но тогава беше много зле. Та може само при мен да е.
Re: Направление
21-05-2010 - 15:43:26
Quote
Тинки Уинки
TZARS, виж сега според мен как стоят нещата.

Допреди 3-4 години рефрените бяха:
- не правете хазяина богат (билбордове на ОББ)
- бързо, че изтърва влака (Камито)
- имотите ще се притежават само от отбрани хора в бъдеще

Това всичко породи едно неистово купуване на имоти.
Никой не правеше сметка, какво му е изгодно и какво не - всеки гледаше да купи.

Е, спука се балона и се залюляхме с другата крайност - рефрените станаха:
Не купувай в никакъв случай - живей си под наем.

Ей тука ще цитирам Левон Хампарцумян:
Имот се купува когато имаш нужда от него и като имаш възможност.

Та всичко е въпрос на индивидуална сметка.

Призивите ти - дайте да не плащим хората според мен няма да свършат работа.

Форумът трябва да помогне на хората да напраят един информиран избор.
За по-голямата част според мен ще излезе, че следващите няколко месеца или година ще е по-изгодно да са под наем, за други ще излезе, че сега е момента за покупка.
Във всеки случай според мен всеки трябва да се информира за пазара - дето се вика може да изкочи някой заек.
Аз затова казвам - не трябва да се бърза с покупката, но и не трябва изобщо да не гледаме какво излиза на пазара.
За мен най-добрия вариант към момента е: стоиш под наем и чакаш на "гюме".
Ако падне равносилно на 650-700 евро в Лозенец - купуваш, иначе - чакаш, бърза работа нямаш.

Това 650-700 за Лозенец го смятахме преди няколко месеца на база цени и инфлация след 2000 година.

Това, което мен ми прави впечатление е, че хората ревът че 1500 Е/кв.м. е много, но ревът и че 1000 Е/кв.м. също са много, и искам да се обзаложим-ти точно ще ревеш, че и 650-700 в Лозенец(каквото и да значи това-дали е завършено дали е тухла в какво състояние е-това явно не те итнересува много) са много. Проблемът е, че масата хора им се иска, но нямат възможности-т.е. Иска ми се на сегашната заплата да купя в хубав квартал, но проблемът е, че не ми дават на тия цени. Когато цените паднат не искам да купувам на новите цени, защото пак ми се струват много и няма да ударя кьоровото.
А истината е, че ако имаш нужда купуваш(или алтернативи-наем, отиваш да живееш при вашите и т.н.). И ако идеята на тоя форум е да информира, то аз съм трамвай smiling smiley 90% от тези които пишат масово, в същност си нямат и идея от реалносто състояние на пазара, само четат преса, отварят сайтовете и това им стига да си направят изводите. А да не коментираме и репликите относно брокери и т.н. Аз съм брокер-да-приветствам идеята да се купува(дори да не мине през мен сделката)-така се увеличава потреблението, създават се работни места и т.н. по веригата. И сега искам някой да ме опровергае, че това е нещо лошо. Та, готованци в тоя смисъл май не са брокерите. И ако някой си мисли, че е много лесно да си брокер-да заповяда, ама не при баба Златка, а в някоя агенция, която си държи на реномето. Да не коментираме, че слабо потребление ще ни върне мноооого повече години назад...малко към комунизмът-докторе на ти това агне помогни на детето. То не, че и сега на места не е така...
Та...за форума - тук, вече на няколко пъти някой ми обясни какъв съм, що съм, без да знае нищо за мен...обясниха ми какъв е според някой турист какъв е пазарът поне 5-6 пъти(говоря само за темите в които съм писал) и ти ми казваш, че това е компетентно, а не подвеждащо мнение на някой? И в друга моя тема съм казвал-не ми трябва чуждо мнение-моето си го кова според рпеки наблюдения...и ако някой който не е в бранша(става въпрос за бродажбите, а не за строенето) ми каже, че има по-обективна оценка от моята-прав му път.
След това за форума - и преди съм писал и сега ще напиша - да анализираш в кратко срочен и дългосрочен план този пазар е = на пълна глупост, а това чета всеки ден. Сигурно някой ще уцели и после ще се бие по гърдите, ама това няма да ми прави впечатление на мен. Единствено във средно срочен анализ може да се даде обективна преценка. А и всеки си казва не според обективните обстоятелства, а според собствения мироглед/джоб, което пък вече е върхът на некомпетентността. Да не говорим и коментарите за "качествените" строежи. От къде може да знае някой, който нито е строил, нито е виждал даже отвътре строеж, да не коментираме за солиден брой обекти, какво е качество и какво не е качество. Спрете да мерите със своя си аршин и погледнете малко по-далеч от носът си.


Отново ще кажа, за 3ти път днес - пазарът няма да зависи от това дали на някой му се иска да бъдат някакви цените, а според джоба и достъпността на финансирането...Т.е. какво някой му се иска и какво драска в тоя форум има значение, колкото моето мнение има отношение към икономиката на Конго примерно.


Ако хвана идеята ти, че някой е бил подведен да купи нещо неизгодно...е то вероятно е бил подведен по същия начин, както би бил подведен ако чете сега тоя форум, защото тук витае някакво чувство на обреченост, насаждано от...поне слабо компетентни, да не кажа некомпетентни хора. А такова нещо в реалността няма. Имаше за кратко миналата година ...горе долу по това време...след това нещата си влязоха в нормални релси. И това е реално ситуацията, а не е във въображението на някой който гледа апартаменти на картинка.


Ако някой, който си търси дом сега, чете тия мои глупости, мога да го посаветвам да направи каквото е нужно(нужно е да купуваш-купуваш; не е нужно-не си играй на спекулант), а не каквото някой (особено някой от форумите) го съветва. Има реален риск, цените да си останат такива, има даже(не само хипотетично) вариант в който от другата година(началото) може да се види и растеж, разбира се има и вариант в който цените падат, даже и вариант в който се сриват. И не се знае какво ще стане.
Re: Направление
21-05-2010 - 16:03:30
avatar
Мамси,
що не се върнеш пак на строежа да даваш нареждания на циганетата. Една камара глупости изписа днес
Никой няма да се върже на тея приказки.
Re: Направление
21-05-2010 - 17:23:30
Quote
Брокеръ
Мамси,
що не се върнеш пак на строежа да даваш нареждания на циганетата. Една камара глупости изписа днес
Никой няма да се върже на тея приказки.
Да деня ми е крив smiling smiley
Ама си ми е добре тук с това което си се занимавам. Пък ти по-добре не ми коментирай глупостите, щото не съм те срещал описан като велик мислител.
Re: Направление
21-05-2010 - 20:18:03
avatar
Не разбра ли, че този брокерь само подмята и репликира, същия е като злостир. Въобще не ги отразявай!
Виж да измисли теза- за това трябва и ъкълъ.:]

"TO ACT LIKE AN OWNER"
Warren Buffett
Re: Направление
21-05-2010 - 20:29:41
Quote
TZARS
Quote
фло
TZARS, тъй като съм попаднал на жив брокер от Варна да те питам за продажба на апартаменти за кв.Младост и какви са според теб цените в този район?

Предлагане:
Гарсониери:28.000 - 33.000
Двустайни: 36.000 - 40.000
Тристайни: 42.000 - 48.000
Реални сделки стават на долната граница.
*beer*Благодаря за информацията!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход