Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Рентиери, обединявайте се!

Публикувано от jikev 
Re: Рентиери, обединявайте се!
16-04-2010 - 01:03:45
Quote
Сега ще се разходя до новия МОЛ, да видя как е посещаемостта? Дали е така пълен както първите дни.

Kaто идеш се загледай вътре по едни много големи и красиво нарисувани витрини! Всички до една са празни помещения за магазини.
Аз преди седмица като ходих, пресметнах, че на първия и втория етаж са около 1/3 от площите...
Осведоми ни , ако обичаш какво е сега положението, моля те!
А, и кажи как смяташ - на къде ще вървят наемите?
Re: Рентиери, обединявайте се!
16-04-2010 - 09:38:08
С прискърбие си спомням как преди около година, след като жилища престанаха да се търсят, по вестници и тв се опитваха да ни убедят колко търсени били офис площите.
Да бе да, а един мармот увива шоколада в станиол smiling smiley
С жилища може би не успяха да презастроят толкова много, колкото с офис площи.
Re: Рентиери, обединявайте се!
16-04-2010 - 15:49:10
Познайте сега колко атрактивна ще е инвестицията в имот


Шефът на НАП: 99% от хазаите са в черния бизнес


До сега резултатите показват, че известните естрадни изпълнители живеят на заем от приятели, защото нямали приходи. Сега данъчните проверяват техните приятели, съобщи Стефанов
Новини по темата
Пресякоха опит за източване на хазната с 1.6 млн. лв.
Около 200 000 души са подали данъчни декларации досега
Започна мащабна акция срещу данъчните престъпления


Данъчните смятат, че 99% от хазаите са в черния бизнес. От проверени 50 наемодатели на луксозни улици за търговски площи са открити нарушения и събрани близо 700 хиляди лева за хазната.

Това съобщи в Новините на PRO.BG Красимир Стефанов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Предстоят проверки и на хазаите - особено тези, които отдават търговски площи на големите търговски улици, обяви изпълнителният директор на НАП.

За ден данъчните получават 100 сигнала за нереални договори за наем. Сигналите идват от тези, които са плащали наемите. Данъчните нямат ресурс да проверят всички сигнали на веднъж, но поетапно ще разгледат всички получени сигнали, обясни Стефанов.

В опитите да източва ДДС срещу нас стои една много добре организирана група, която в повечето случаи дори включва неграмотни хора, коментира още шефът на НАП.

Реално работеща фирма се е опитала да източи ДДС от държавата чрез поставено лице. За целта фирмата наела неграмотен гражданин от ромски произход. В показанията си пред властите ромът твърди, че взел 100 лева от непозната жена, за да се представи като собственик на фирма и да й помогне. Така бюджетът щял да бъде ощетен с 1 600 000 лева.

Според НАП подобни случаи има много и то всеки ден. Основната схема от „Недосегаемите” е на същия принцип, обясни шефът на агенцията.

По думите му, не става въпрос за директно точене на пари от бюджета, а за това фирмите да се продават на подобни граждани и оттам да генерират оборот с идеята да стопят вноската си към бюджета. Призовават директорите в териториалните данъчни дирекции да бъдат наблюдателни, най-малкото защото познават хората си в района и знаят кой има собствен бизнес и кой не.

Красимир Стефанов обяви, че все още държавата има да връща ДДС на фирмите. 308 млн. лева е задържаното ДДС към този момент от фирмите. Според него, през последните години фирмите у нас са се увеличили и е нормално и задържаното ДДС да е повече след като и фирмите са повече. Иначе от началото на годината събрано ДДС е по-малко от очакваното. Приходите към края на март спрямо март миналата година са с 800 млн. по-малко.

Данъчните отчитат, че малко хора декларират заеми от приятелите си. Всички, които все още не са декларирали данъците да побързат да го направят призовават от НАП, за да няма опашки през последните дни. Стефанов каза още, че проверките на поп и фолк изпълнителите продължават.

До сега резултатите показват, че известните естрадни изпълнители живеят на заем от приятели, защото нямали приходи. Сега данъчните проверяват техните приятели. Все пак има резултат от направените до момента проверки на собственици на бентлита, яхти и футболни клубове. 26 млн. лв е прекият фискален ефект за бюджета от тези проверки. Сега няма футболист в А група, който да се осигурява за 240 лв.

От НАП обявиха, че ако хората искат да имат нормални сгради и пътища е крайно време да си плащат данъците, така както го правят хората и в другите държави.

купувъ нищу, прудавъ сичку, нъема крупиетъ и давъ под наем почти девици
=====+++Баш Агенция.ком+++=====
Re: Рентиери, обединявайте се!
16-04-2010 - 21:21:22
Quote
Баш Брокеро
Познайте сега колко атрактивна ще е инвестицията в имот

От НАП обявиха, че ако хората искат да имат нормални сгради и пътища е крайно време да си плащат данъците, така както го правят хората и в другите държави.

Това е несъстоятелно. Не призива за плащане на данъци, а че плащането на данъци има общо с пътищата и строителството. От НАП трябва да разяснят на непосветените как точно плащането на данък сгради прави нормални сгради и пътища. Да не би акциза на цигарите и алкохола да отиват за здравеопазване, или винетните такси да се харчат за нови пътища и магистрали? Защото всеки си плаща винетката, а си троши колата по дупките. Така ли е по другите държави, питам аз и отговор не чакам...
Когато НАП стане фонд за инфраструктурни проекти и саниране на сгради, тогава ще има някаква причинно-следствена връзка, имаща нещо общо с горния цитат. Ама да се изтъпани някакъв фен на Дянков от НАП и да ОБЯВИ такава причинно-следствена глупост е абсурд.
Следващия призив на НАП би звучал така:
Quote

От НАП обявиха, че ако хората искат да имат здрави бели дробове е крайно време да си купуват цигари само с бандерол, така както го правят хората и в другите държави.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход