Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие

Публикувано от OwnerBG 
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 10:38:20
avatar
Quote
batko
Горо ти просто си уникален дървен философ.

Мда, особено ако започне някой да му опонира съвсем изтрещява :]
Гръцките анклави в южна и източна България, хехе ...

Едно време беше един от малкото полезни брокери във форума, ама сега с тази гръцка тема само гледа да се драчи...
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 14:42:17
Quote
zlostyr
Quote
batko
Горо ти просто си уникален дървен философ.
Мда, особено ако започне някой да му опонира съвсем изтрещява :]
Гръцките анклави в южна и източна България, хехе ...
Едно време беше един от малкото полезни брокери във форума, ама сега с тази гръцка тема само гледа да се драчи...

Драги ми zlostyr-чо,
Радвам се, че те виждам тук наяве (Знам, че наминаваш инкогнитоsmiling smiley ! )
Влизам тук, не за да се "драча". Чистосърдечно съм си го признал: влизам тук заради удоволствието да
- словоблудствам - разбирай да си поиграя с думите и фактите, да пофилософствам и разбира се да почета
- и... в изпълнение на политическите си задължения, като свободен гражданин (по Перикъл - трудно за разбиране от неграмотници )

И... тъй като второто не би имало смисъл извън обществото радвам се, че имам умни опоненти, като тебе, Ф.Л.О., status-чо, че даже и разни batko-вци, дето не четяли книги (но четат тук! :] ) щото ги пишели хора безпарични - сиреч глупави... :] Не се съмнявам също, че те, в своите си области, освен умни, са и професионалисти, с чуство за хумор и автокритичност, забавни и професионалисти. Но когато започнат да се изказват за неща, които малко разбират ( класически пример - Ф.Л.О. ) с удоволствие ги шляпкам по мутрите с фактите, които са ми известни...
И после...
Смея се и радвам се искрено!
Изригва българският им дух, заравят се те на инат (турците имат една много хубава приказка за българския инат) в глупостта си и плещят врели некипели, но аз знам, че все нещо е останало в умните им главици! Не очаквам да го признаят и би било жалко! Напротив! Радвам се, че гордостта им я има! Докато я има - ще я има България! Че източника си обясняват понякога грешно - няма фатално значение!


Та... за политиката и гордостта.
Политиката, не е както разни осита - недоносчета на комунистическото образУвание си мислят "продължение на икономиката с други средства" и е тясно свързана с етиката. Две гръцки думи (ех тези гърци) с пространно, но почти нетърпящи свободни ала-марксови съчинения!

Избягвах в тази тема да правя директни сравнение между българи и гърци. Те не винаги са приятни и за двете страни. Критикувах повече немското скудоумие и тук таме мутренските прояви в България.

Тук един познавач на военната история ми припомни, че Василий Българоубиец ослепил 14 000 Самуилови войници (от там извирали патриотизма му и ненавистта му срещу гърците ) .
Няма да споря със него, дали това е най-голямото престъпление във военната история и дали българите са способни на такива. Той е познавач на военната история! :]
Да питам само.
Дали до това не се стигна защото преди това един друг голям български патриот изби 52 болярски рода! По най-груби сметки, това са най-малко 7-8000 души. И не ги ослепи! Изби ги! С жените, децата и пеленачетата! Изтри ги от лицето на земята така да се каже!

(Много пъти дотогава българите са имали вътрешни размирици, но никога дотогава не е бил унищожаван така масово българския елит. В резултат само две поколения по късно са ослепени самуиловите войници и е унищожена българската държава.)

Кой от двамата е по голям престъпник!
Ромейския император, който си възвръщал своите стари територии (ромеите=гърците никога не са се отказвали от тези си територии) или българският княз укрепващ собствения си васален трон!?

И стигаме до етиката!
Гърците (ромеите), не българите, нарекли своя император и василевс Вулгароктонос = Българоубиец! Убиец! Както приляга на престъпник!
Българите направили своя княз Свети!

Историята, ако не я четеш през очилата на лъжепатриотите, дето най ги боли, че не се вредили ли да докопат от чуждите пари, е понякога много, много тъжна.


Лъжепатриотите и бай-Ганювци, полакомели за Солунската митница, вкараха България в три войни и все на грешната страна! (Но се постараха да хвърлят вината за това изцяло на Кобургота, за да си измият ръцете).
И резултатите и репарациите не закъсняха. Ето тези от последната:
Quote
цитат
На 9 септември 1944 г. България е в дълбока международна изолация. Тя е във война и с Германия (дотогава съюзничка -бел.моя. какъв срам! ), и с държавите от Антихитлеристката коалиция....
...
На 10 февруари 1947 г. в Париж е подписан мирният договор, плод на компромиси между победителките. България трябва да плати 45 млн. долара репарации на Гърция и 25 млн. на Югославия, но териториалната й цялост е запазена...
Страничката БЪЛГАРСКАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА изглежда сдържана и достоверна.


И за да успокоя бунтарстото съзнание на нашите лъжепатриоти и да дам възможност още веднъж да ме наругаят, макар че никъде не съм твърдял, че съм грък, българин, циганин, патагонец, марсианец или каквото там се сетят, и за да им дам възможност да изяснят колко са тъпи гърците пък колко умни те, да кажа и собственото си мнение по въпроса за българи и гърци.
(Петър Мутафчиев е описал тези неща много по-добре от мен, но едва ли лъжепатриотите са го чели и ще го прочетат. За България пише той в своята "История на българския народ" и в "Книга за Българите" и в "Лекции по история на Византия". Комичното в случая е, че той е немски възпитаник, що се отнася до византологията, но комуняците не го долюбваха и почти не го издаваха. Издаваха Маркс, когото наш status е чел, след като го цитира )
Та...
Величието на Българите не е в това, че създадоха държава до и НА територията на една прогнила подла и изостанала империя, до едни тъпи гърци!
Величието на Българите е в това, че успяха да се съхранят и да изградят собствена държава досами държавния център на най-мощната военно и икономически, най-цивилизованата, най-издигната в културно отношение през античността и средновековието империя и народ! И че се оказаха в много случаи ако не равностоен противник, най-малкото достоен за държавно съзидание народ!

Немците също опитаха. Дори стигнаха до длъжности високи в императорския двор! Но не успяха!
И натирени - отидоха да разрушават на запад!
Така че...
Немците и техните лъже-патро-приятели да го д....!

п.п.
zlostyrчо,
Няма проблеми с имотите! Ако нещо мога да бъда полезен - питай! (Пък и аз имах да питам нещо с компютрите, но сега не се сещам! )
И помисли - защо днес няма гръцки анклави в източна и южна България. Ако много те интересува мога да ти кажа къде живеят днес гръцките преселници от тях когато имам време.

*beer*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-11-21 14:57 от goro.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 17:22:43
Горски внимавай с шляпването.Да не се окаже че шляпаш с гол задник някъде.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 18:12:44
Жоре верно,че словоблудстваш!Признат грях не е грях!winking smiley
Защо няма гръцки анклави в южна България едва ли ще ти е по възможностите да обясниш,но ще е интересно да ти видя версията.Градчетата населени с гърци веднага след Освобождението се обезлюдяват,например днешните Царево и Ахтопол, тоест те се изтеглят с голяма част от турците преди още да има българска държава.Същевременно във Варна , Бяла и Созопол много от тях остават.Даже във Варна техния квартал още се нарича гръцката махала. Доскоро районите,населени с гърци младите момци определяха по това,че като прищипят някоя местна мома чуват следното: "Си ма ибес,ама си ма земис":] и така със земанки и даванки вече са инкорпорирани напълно. И защо е така пак няма да разбереш ,ако не проумееш как селджукските турци със 60000 души са заели цялата територия на източната римска империя,че и отгоре и как самата империя се е разпростирала толкова! Защото Жоре ,хората не се местят-местят се политико-икономически отношения върху тях! Сега съвременната генетика доказва,че българи е имало 200 години преди Аспарух по тези земи. С малко черен хумор ще кажа,че такъв резултат ще имат и като ти разкопат твоите тленни останки след време, закопани с признателност и богоудобие от гръцките власти,щото им вършиш черната работа в тоя форум в интерес на великата гръцка национална доктрина-
"мегали идеа"
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 18:14:33
Батко, ти освен от задници, от нещо друго разбираш ли?
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 18:35:22
Quote
Imotko
Батко, ти освен от задници, от нещо друго разбираш ли?
:}

Ай сега и ти ...има задник и....задник. Един става само да мачкаш таралежи с него а другия ...
...важно е кво ще ти "върже "

*beer*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-11-21 18:36 от status.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 20:12:13
avatar
Ей затова Горо гледам да не ти опонирам, въпреки че ти намирам повечето писаници за глупости - защото като напиша две изречения и в отговор изплюваш продължение на Илиадата :] За съжаление не толкова смислено...

За да ти дам повод и за продължение на Одисея:

Св. Борис и митът за избиването на 52-та рода
И дори и да е вярно това не оневинява Василий Първи.

А пък за да ти дам повод да напишеш цяла енциклопедия ще кажа, че за мен е много спорен въпроса за пряката приемственост между древните гърци, византийците и днешните гърци :]
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 21:18:16
Quote
zlostyr
за мен е много спорен въпроса за пряката приемственост между древните гърци, византийците и днешните гърци :]

Въобще не е спорно, освен гърците византийци в империята са персите, иберите, сарацините, грузинците, гетите, аланите, славяните, халдеите, арменците, вандалите и други. в различни периоди. Най-малко гърци е имало в разцвета на империята и най-много при нейния залез! Сега евросъюза ,като наследник на римската империя бере най-много ядове пак с гърците.:]
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 21:39:52
Прокопий, който е грък, се възмущава в Тайната история, че всички във Византия се отнасяли с презрение към гърците и ги имали за най-страхливите войници.
Re: Какво става в Гърция, и как ще повлияе ситуацията на банките с гръцко участие
21-11-2010 - 21:48:19
Quote
zlostyr
Ей затова Горо гледам да не ти опонирам, въпреки че ти намирам повечето писаници за глупости - защото като напиша две изречения и в отговор изплюваш продължение на Илиадата :] За съжаление не толкова смислено...
...
А пък за да ти дам повод да напишеш цяла енциклопедия ще кажа, че за мен е много спорен въпроса за пряката приемственост между древните гърци, византийците и днешните гърци :]

Смисъла млади момко, често пъки зависи от четящия! Но... щом като четеш - има надежда! smiling smiley

Петя Дубарова беше написала: "как дори във блатото противно има нещо хубаво и дивно"


Гледам и ти и Ф.Л.О. сте склонни да се отправите към чистота на арийските нации - гърците не били гърци ами марсианци!
Да те питам - ти вярваш ли, че днешните българи имат нещо общо със старите българи - след 200 години Византийско и 500 турско владичество (за разлика от Гърция, България няма свободни области. Ако днешните българи са преки приемници на старите българи, колко днешните гърци, които никога не са били изцяло покорявани са приемници на старите гърци! )
Ф.Л.О. няма да го питам повече, да не обидя интелектуалната му недостатъчност! smiling smiley

п.п.
Линка ти не искам да го коментирам - неизвестен за мен автор. Но мога да ти изготвя списък на историческите извори.
( На същата основа гърците биха могли да оспорят злодеянието на Василий Българоубиец и да напишат, че ослепените били 14 - не са седнали да го правят. И аз, както и гърците, никъде не казвам, че Василий Българоубиец не е убиец. За друго питам, но затова трябва и мисъл, докато четеш! )

И С ТОВА СПИРАМ ЗА ИСТОРИЯТА. НЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО.
И НЕ СМЕ НА УЧИЛИЩЕ.
ТЕМАТА Е ЗА ДНЕС.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход