Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Не е за пропускане

Публикувано от OwnerBG 
Re: Не е за пропускане
10-01-2010 - 21:42:49
avatar
Цветанов с нотариална покана заради тайната „ПРОГРАМА”, търсят 80 000 000 пропуснати ползи от ГЕРБ

Дата: 10-01-2010 19:43
Читатели : 65


Шокиращи разкрития за „ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ФИНАНСОВИТЕ И ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ” - КЛЮЧЪТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КУТИЯ НА ДОГОВОРКИ И ЗАВИСИМОСТИ. „Програмата” стига лично до председателя на ПП”ГЕРБ” Цветан Цветанов в края на 2008 г. по пътища, които само той може да разясни на широката общественост и е редно да го направи. Тя е включена в антикризисната програма на Бойковата партия. Днес властта се прави, че „ПРОГРАМАТА” не съществува, защото тя е смъртоносна за олигархията.




В Антикризисната програма на политическата партия ГЕРБ от 10 май 2009 година, в точка 5, подточка 1 е записано дословно: „Засилване на контрола по събираемостта на публичните приходи и борба с измамите за източване на данъци. Изработване, въвеждане и прилагане на програма за превенция на финансовите и данъчните престъпления. Незабавно търсене на отговорност и предоставяне на прокуратурата на всички доказани нарушители.”
В Програма за европейско развитие на Политическа партия ГЕРБ от 1 юни 2009 година на стр. 19 в т. 2.1, Приоритет ІV, подточка 1 четем абсолютно същия гореописан пасаж. А в същата програма на ГЕРБ на стр. 21, т.2.2, Приоритет ІІ, подточка 1 пише: „Ограничаване на кражбите и укриването на ДДС. Изработване, прилагане и въвеждане на програма за превенция на финансовите и данъчните престъпления. Незабавно търсене на отговорност и предоставяне на прокуратурата на всички доказани нарушители”.
Думичката „изработване” на „ПРОГРАМАТА” всъщност е абсолютно неточна, тъй като „ПРОГРАМАТА” е създадена много преди да се роди политическата партия ГЕРБ.
Иначе в интервю от 17 февруари 2009 година икономическият експерт на ГЕРБ Илияна Иванова казва дословно: „От ГЕРБ имат готовност за изработване и въвеждане на програма за превенция на данъчните престъпления. „Готови сме с тази програма и имаме разработен софтуер”, заяви Иванова.”

Каква е тази програма, с която ГЕРБ така самонадеяно се фукат? И защо след като спечелиха властта, същата тази програма не се прилага?

Същата тази програма, която размахват от ГЕРБ предизборно НЕ влиза и в управленската им програма след взимането на властта. Какви политически сделки се разиграват с „тайната” „ПРОГРАМА”?
„ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ФИНАНСОВИТЕ И ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ” е продукт с авторски права, изработен от компанията „ГЕЯ КОРП” ЕООД, представлявана и управлявана от Г-н Ивелин Запрянов.
„ПРОГРАМАТА” е продукт, който доказано от Министерството на финансите, НАП и политическите сили, които са запознати с нея - а това са БСП, НДСВ, ДПС, ГЕРБ - ще ограничи в огромна степен организираната престъпност, тъй като ограничава възможността за данъчни измами и данъчно укриване от една страна и прекратява възможността за изпирането на пари, придобити от престъпна дейност.
Защото, ако не можеш да изпереш придобитите средства от трафик и продажба на наркотици, от трафик на хора, от данъчни измами и други престъпления, имащи за цел акумулиране на финансов ресурс по престъпен начин – защо да извършваш това престъпление.
Казано простичко, това е готов продукт, който ще ограничи в голяма степен организираната престъпност в страната, престъпност, която акумулира около 10 милиарда лева на година от своите действия.

Продуктът „ПРОГРАМАТА” обаче е пазен в дълбока тайна от обществеността.

Въпреки че обществото не е запознато с тази програма, тя иначе става достояние на управляващите - и бивши, и настоящи.
Продуктът достига лично до бившия премиер Сергей Станишев чрез икономическия му съветник Драгомир Стойнев. Той прегръща ентусиазирано идеята и „спуска” осъществяването на анализа и възможността за реализацията до ресорния зам. министър в министерство на финансите и НАП, като от НАП дават своята положителна оценка както по време на презентациите на същия пред ръководството и експертите от агенцията, така и във вътрешни доклади и докладна записка до ресорния зам.министър Желев. И тук влиза в действие поговорката „Царят дава, пъдарят не дава”. Когато продуктът попада в ръцете на финансовия министър Пламен Орешарски, и когато става достояние на прословутата британска фирма „Краун ейджънтс”, доведена пък от Симеон Сакскобурготски и синът му Кирил, всичко замира.

Оказва се, че никой няма сметка от това да има такава програма и такъв софтуер, който ще пресече прането на пари в България.

С „ПРОГРАМАТА” иначе са запознати политици като Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Бойко Борисов, Симеон Дянков, Цветан Цветанов, Георги Първанов, както и МВР, НАП и ДАНС. Естествено за нея знаят и
най-вече престъпните кръгове, които се облаготетелстват от неприлагането на „ПРОГРАМАТА” .
Единодушният мълчалив отпор на „ПРОГРАМАТА” на БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ е едно доказателство, че това са подчинени и взаимозависими структури на една и съща организация.
Впрочем, след като експремиерът Сергей Станишев не успява да внедри „ПРОГРАМАТА”, в края на 2008 г с нея се сдобива политическа партия ГЕРБ.
В началото на 2009 г. Цветан Цветанов възлага лично на Тошко Тодоров да координира действията по привличане на програмата от нейните автори. По същото време избухва и скандала с него, който участва като експерт на ГЕРБ в преизборен диспут, а се оказва, че също е ползван като експерт и на ДАНС. Днес същият Тошко Тодоров е зам-шеф на НАП и по ирония на съдбата отговаря именно за предотвратяване на данъчните измами.„ПРОГРАМАТА”, е взета от ГЕРБ, но тя има своите авторски права – на компанията „ГЕЯ КОРП” ЕООД, представлявана от г-н Ивелин Запрянов.
След като удря на камък при правителството на Тройната коалция, г-н Запрянов влага надеждата си, че „ПРОГРАМАТА” ще бъде внедрена от ГЕРБ. ГЕРБ тръбят, че ще борят с мафията и я включват в антикризисната си и политическата си програма. И всичко изглежда чудесно, докато идват на власт.

Взимайки властта в ръцете си, ГЕРБ забравят за обещанията да внедрят „ПРОГРАМАТА”.

Въпреки настоятелността на авторите на продукта и опитите им да получат отговор защо никой не обелва и дума за „ПРОГРАМАТА”, и защо тя не се внедрява, и Симеон Дянков, и Цветан Цветанов, и Бойко Борисов остават неми.
Зад скандала на финансовия министър Симеон Дянков с БАН отново се прокрадва „ПРОГРАМАТА”. За пред народонаселението е пробутан „екшъна” с орязания бюджет на „феодалните старци” от БАН, но истината е, че през септеври 2009 г, един от шефовете на БАН – съветник на президента Георги Първанов се запознава с продукта, неговата ефективност и с историята на НЕвнедряването му, както и се обсъжда публичното презентиране на същия пред общественост и медии. И оттук произтичат важните въпроси: от какво бе продиктуван скандала между Дянков и БАН (Икономически институт – спомняйки си „малоумните” идеи в доклада за президента, които в интерес на истината не са техни), между управляващи (ГЕРБ , Атака и Синята коалиция) и Президента, и договориха ли се Първанов и Борисов в полза на първия и коя бе разменната монета.

На 22 декември 2009 година „ГЕЯ КОРП” ЕООД изпраща Нотарилна покана за извънсъдебно споразумение на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Нотариалната покана е „относно възмездяване на пропуснати ползи, понесени материални и морални щети от „ГЕЯ КОРП”ЕООД вследствие на неизпълнение на поети ангажименти и договорени условия по реализация и приложение на „Програма за превенция на финансови и данъчни престъпления”, представляваща съвкупност от ноу-хау, авторски права, технически спецификации и други сродни права собственост на „ГЕЯ КОРП” ЕООД в качеството и на разпоредител със същите, наричана за краткост „Програмата” от страна на политическа партия ГЕРБ”.
Цветан Цветанов е поканен в офиса на компанията на определена дата за сключване на извъсъдебно споразумение. Ако той не стори това, от страна на компанията ще бъдат предприети „незабавни действия за удоволетворение на изложените претенции по съдебен път като същите ще бъдат прецизирани в съпоставим размер надхвърлящ 80 000 000 лева.”

Какво следва оттук нататък?

Версиите са няколко:
- настоящето правителство ще ощети българския данъкоплатец с около 80 милиона лева, изплащайки собствените си задължения и предотвратявайки възможността да бъде заведен съдебен иск срещу тях за пропуснати ползи, както и ще потули всичко, което се е случило.
- Премиерът ще свика кризисен щаб в Банкя в ограничен състав – Борисов–Главния прокурор Борис Велчев, на който ще обсъдят и разработят стратегия за привличане под отговорност по правния състав на чл. 219 от НК на: Симеон Дянков, Цветан Цветанов, Сергей Станишев, Пламен Орешарски и други лица, имащи отношение към НЕприлагане на въпросната «ПРОГРАМА».
- Ще освободи от състава на Министерски съвет Симеон Дянков и Цветан Цветанов, както ще освободи и всички запознати лица, имащи отношение към НЕприлагането на «ПРОГРАМАТА».
- Ще вземе решение на заседание на Министерски съвет за въвеждане на «Програма за превенция на финансовите и данъчни престъпления» и за нейното финансиране по «Програма Фискалис 2007-2013» на Европейския съюз.

Целта на разпоредителя с правата по прилагане и реализация на «ПРОГРАМАТА» е същата да не струва и стотинка на българския данъкоплатец.

От НЕприлагането на „ПРОГРАМАТА” следват и версии за наказателно преследване, защото:
Според Чл. 219. от НК (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 62 от 1997 г.) Длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или други значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до пет хиляди лева.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 28 от 1982 г., бр. 62 от 1997 г.) Който въпреки задълженията си не е упражнил достатъчен контрол върху работата на лица, на които е възложено управлението, разпореждането или отчитането на обществено имущество, и от това са последвали значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до пет хиляди лева.
(3) Ако деянието по предходните алинеи е извършено умишлено и не съдържа признаците на по-тежко престъпление, наказанието е лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6 .
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) За престъпление по предходните алинеи в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, наказанието е: по ал. 1 и 2 - лишаване от свобода от една до пет години, а по ал. 3 - лишаване от свобода от една до десет години, като в тези случаи съдът постановява и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 .

А това може да се случи, защото след като ГЕРБ са публикували и одобрили за прилагане продукт „Програма за превенция на финансовите и данъчни престъпления”, след като са били напълно наясно с неговите възможности и ефективност, не са предприели никакви действия

за неговото прилагане и респективно не са ограничили в голяма част загубите за републиканския бюджет от данъчни измами и не са ограничили в разумни граници организираната престъпност.
ГЕРБ не са упражнили и контрол по изпълнение на знайни за тях факти и действия.
А горепосочените точки 1 и 2 от чл. 219 от НК, според собствeниците на „ПРОГРАМАТА”, са съзнателно и умишлено извършени от ГЕРБ, въпреки че на финансовия министър, на вътрешния министър и на премиера им е било напомнено за това в срок достатъчен за да бъде въведена „ПРОГРАМАТА” от 01 януари 2010 г. в действие.

Afera.bg разполага с писмо до Симеон Дянков от 11.09.2009 г., с което настоятелно авторите на „ПРОГРАМАТА” искат становище и срокове относно внедряването и.

На 24.09.2009 г. следва ново писмо от „ГЕЯ КОРП” ЕООД до Симеон Дянков, в което пишат: „Най-сърдечно Ви моля да отговорите на коректността, с която ние се отнесохме в процеса на преговори по включване на „Програмата” във вашата политическа и икономическа рамка, като считам мълчанието ви за необичайно и навяващо спомени за принципите на работа на предшестващото вашето правителство, които принципи можем да наречем с една дума „зависимост”.
Мълчанието на Дянков е гробовно.
На същата дата „ГЕЯ КОРП” ЕООД изпраща писмо и до Цветан Цветанов в качеството му на вицепремиер и министър на вътрешните работи с молба за разглеждане на детайлите по работата с „Програмата”.
Отговор няма.
Писмо полита и към премира Бойко Борисов: „Ще се радвам, гореизложеното да не бъде разглеждано от вас като молба, която да остане отново без отговор, а като съществен елемент в противодействието на финансовите и данъчните престъпления от една страна и отговорността за неговото изпълнение, което сте декларирали и поели пред българското общество”.
Бойко Борисов също мълчи.
Според „ГЕЯ КОРП” ЕООД, осъзнавайки действията си, властниците умишлено не са ограничили възможносттите за данъчни злоупотреби и измами в особено големи размери.
Така или иначе, ГЕРБ ще отиде на съд заради това, че умишлено не вкарва в действие „ПРОГРАМАТА”, която иначе охотно размахва преди изборите.
„Ще ни гръмнат, ако тръгнем срещу прането на пари!”, откровеничи висш представител на ГЕРБ.
Има и още една версия на това, какво може да се случи оттук нататък.
Тя е негативна за автора на „ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ФИНАНСОВИТЕ И ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ”.
Защото скандалът, който предстои е грандиозен.
А Властта не обича истината.

Веселина Томова
Re: Не е за пропускане
10-01-2010 - 23:56:26
avatar
Каква е тая смешка smiling smiley

ГЕЯ КОРП
Дейност: Търговия на едро с парфюмерийни и козметични изделия
Капитал: 5000.0 лева
Собственици: 760629*** ИВЕЛИН СТОЙЧЕВ ЗАПРЯНОВ 100.0%

НАП
Запорно съобщение
На основание (блабла) във връзка с публично вземане на 4197,16 лв към 25.08.2008 год (блабла) наложен на ИВЕЛИН СТОЙЧЕВ ЗАПРЯНОВ запор (блабла).

„Програма за превенция на финансови и данъчни престъпления”, представляваща съвкупност от ноу-хау, авторски права, технически спецификации и други сродни права собственост на „ГЕЯ КОРП” ЕООД :}
Re: Не е за пропускане
10-02-2010 - 09:28:51
avatar
Путко Мафани и Болиме Куро - пресаташетата на провинциализма

04.02.2010 | от Калин Руменов |

От него вероятно се очакваше да прибере засрамено изфуканата си вносна диплома. И с леко насрана походка да хване терминала за старата си чуждестранна месторабота. Може да сте завършили Принстън, но жълтите павета са друга бира, каза водещият „Панорама” на замразения вицепремиер Илиян Михов. Дори не е важно кой и къде го е казал, а каква част от населението споделя концепцията за уникалността на паветата. На тях всъщност няма нищо уникално, ако не броим уникалния провинциализъм. Който, колкото и насериозно да се взема - няма достатъчно пари за SMS-и, за да наложи чушкопека и димитровградската архитектура като световен вкус. Ако бригадирската инфраструктура наистина беше впечатляващ модел за мегаломания, арабите щяха да го взаимстват и да проектират завод вместо „Бурж Дубай”.

На паветата без усилия ще се сблъскаш със специалисти по обясняване „защо нещата не могат да станат така”. Но няма с кого да си уговориш среща, за да разбереш как трябва да се получат проклетите „неща”. Независимо каква е темата – от нея ще се възпроизведат маса пресаташета на изконния и самобитен bg провинциализъм. Ако говорим за музика – те ще изкарат световния шоубизнес некадърен и прост. Защото Мадона не е открила най-значимото ни културно изобретение – плейбека, и затова пее фалшиво. Или до следващия ноември ще се оплакват, че на Нова година е бил поканен скъпият Горан Брегович вместо местни оркестри. Които и са по-добри, и са по-евтини. А някой осъзнава ли защо тези оркестри са евтини. На когото му е трудно – нека запази добро настроение с мексиканските китари на „Лос Хемелос”, произведени от „Кремона” - Казанлък.

Щеше да е прекалено лесно, ако със закриването на няколко селски болници се организира геноцид над провинциалното мислене. Операцията „Нека измирането на селяните започне сега” обаче се нуждае не от здравна, а от езикова реформа. Която да преименува всички павирани пресаташета на Стоичковия Путко Мафани. Или на Болиме Куро, ако на някого Путко не звучи достатъчно хетеросексуално. Условието е само имената да се превеждат на всички езици с bg значението им. Защото другият псевдоним на концепцията ни за уникалност е Нихилизъм. За който дори образованието в Принстън не е надежден критерий за компетентност. Това е същото, като силно да се съмняваш, че трансфер на нападател от „Челси” ще засили атаката на „Рилски спортист”. Защото самоковският президент сам си носи калашника за разлика от Абрамович.

Путко Мафани и Болиме Куро в момента тъгуват за селските си болници с по двама пациенти на ден. Така депресивно те се чувстваха за последно преди две години. Когато им затваряха селските училища с по двама учители, преподаващи в една стая на трети и осми клас едновременно. По тази формула на образование и здравеопазване пресаташетата на нихилизма не станаха по-умни, нито по-здрави. И което е най-нихилистично – продължават да не вярват, че въобще съществува начин да бъдат ограмотени и излекувани. Те отричат опитите за реформи по същия начин, по-който не харесват статуквото. На теория на Путко и на Куро не им е все едно кой ще преподава или оперира децата им. Но се държат, че все едно не им дреме или им е през оная работа как може нещо да се промени. Ако им дадете 100 лева да си купят дреха – те няма да ги похарчат наведнъж за качество, а ще си напазаруват 3 парцала. После ще се оплакват, че са ги скъсали прекалено скоро, но следващия път пак ще повторят евтиния си избор. Затова намират Принстън за прекалено снобско място, произвеждащо надути и неприложими за уникалната ни действителност кадри. Диплома може да се вземе на село и дори ще има по-голяма практична стойност.

Понякога Путко и Куро искат да изглеждат като космополити и организират концерт за сираците на разрушеното Хаити. Чудесната им идея за глобално милосърдие обаче се превръща в нова демонстрация на bg провинциализъм. Който е прекалено зает да се тревожи за карибския трафик на деца вместо за собствените си условни педофили. Докато се занимавахме с благотворителност – почти не забелязахме, че един съд глоби с 500 лева брат, забременил малолетната си сестра. За което Путко Мафани със сигурност би казал – боли ме куро.

в-к “Новинар” 04.02.2010
Re: Не е за пропускане
10-02-2010 - 11:12:58
Quote
OwnerBG
Путко Мафани и Болиме Куро - пресаташетата на провинциализма

04.02.2010 | от Калин Руменов |
.......................
в-к “Новинар” 04.02.2010

И какво точно видя в тази простотия?
Re: Не е за пропускане
10-02-2010 - 12:44:07
avatar
Quote
dodo2
Каква е тая смешка smiling smiley

ГЕЯ КОРП
Дейност: Търговия на едро с парфюмерийни и козметични изделия
Капитал: 5000.0 лева
Собственици: 760629*** ИВЕЛИН СТОЙЧЕВ ЗАПРЯНОВ 100.0%

НАП
Запорно съобщение
На основание (блабла) във връзка с публично вземане на 4197,16 лв към 25.08.2008 год (блабла) наложен на ИВЕЛИН СТОЙЧЕВ ЗАПРЯНОВ запор (блабла).

„Програма за превенция на финансови и данъчни престъпления”, представляваща съвкупност от ноу-хау, авторски права, технически спецификации и други сродни права собственост на „ГЕЯ КОРП” ЕООД :}

Чиста нагласт е, ако трябва да сме точни. И то- просташка наглост.........
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход