Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR

Публикувано от valsodar 
Re: Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR
26-11-2009 - 16:56:23
Ами то се стигна до равновесието .Булкане ти ще продадеш ли във Варна за 315е на кв.м.
Re: Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR
26-11-2009 - 17:12:41
Въртоглав Написано:
-------------------------------------------------------
> Ами то се стигна до равновесието .Булкане ти ще
> продадеш ли във Варна за 315е на кв.м.


Турбо, нали стана ясно, че обявата за 315 Е на м2 е подвеждаща, така, че не бих обсъждал цена от 315 на добра локация, защото ми се струва много нереална. Виж в някой от панелните комплекси, даже и не бих купил на такава цена (не, че се предлага в момента де).

На въпроса ти - няма да продавам, защото каквото имах за продаване вече го продадох на 1250 и на 1100 преди повече от година. Каквото съм си запазил за живеене, много ми харесва, емоционално съм привързан и не съм си мислел да го продавам и при пика даже.

Виж, идеята за равновесие при мен не е 315 Е на м2, знаеш ме, че съм умерен. Колко е, не знам, мога да гадая, може би 500-600 за добри локации, може и 800 да се окаже, но не мисля, че моментните 1000-12000 са равновесието, абе ще видим. За днес ме вълнува с колко ще поскъпнат цигарите и бирата, защото там съм клиент "в кърпа вързан" smiling smileysmiling smileysmiling smileysmiling smileysmiling smiley Виж как хубаво са го измислили с пристрастяването (към цигарите за мен де), ако можеше и на имотите купувачите да ги пристрастите така smiling smileysmiling smileysmiling smileysmiling smileysmiling smiley

Апропо, снощи по ТВ едно момче от Райфайзен имоти говори за сертификатите за енергийна ефективност, че само 10% от новопостроените жилища ги имат. Посъветва купувачите да не се връзват примерно на 10% отстъпка от цената, ако няма такъв сертификат, защото липсата му можела да струва на новия собственник към 15-17 % от цената впоследствие. Това така ли е? Как го коментираш ти?
Re: Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR
26-11-2009 - 17:21:10
Апропо, снощи по ТВ едно момче от Райфайзен имоти говори за сертификатите за енергийна ефективност, че само 10% от новопостроените жилища ги имат. Посъветва купувачите да не се връзват примерно на 10% отстъпка от цената, ако няма такъв сертификат, защото липсата му можела да струва на новия собственник към 15-17 % от цената впоследствие. Това така ли е? Как го коментираш ти? Ами "поредната умна мисъл"

Щом си продал преди -браво.Пийси бирата и иси жвей живота ..
Re: Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR
27-11-2009 - 13:37:42
Средната цена на кв.м. е равна на средната раб.заплата за региона в средносрочен план. За да е коректен разговора , нека вземем средната раб.заплата за Варна на базата на някаква статистика.Аз нямам такава, споделих личните си наблюдения - заплатите във Варна са ниски !
Заможни хора има на много места и хубави коли по улиците има, но как да обобщим данните ?
Мое лично мнение е , че голяма част от богатството на хората в Бургас и Варна се дължеше на строителния/кредитния балон и отчасти на силния туризъм през последните няколко години без 2009. Когато нещата се уравновесят и основни източници на доходи останат индустрията и корабоплаването, както подобава на големи градове, ще се окаже, че голяма част от богатството е имагинерно.
Не знам за руснаците. Виждал съм такива из Варна и за мен те са балъци, като англичаните, но не съм спец.
А студентите от малките градчета идват във Варна за да търсят реализация.Идват с куп идеи и мечти и празни джобове. Те не са участници в пазара на покупко-продажби.При тези цени и заплати , цял живот да работят, пак няма да бъдат.
%
Re: Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR
27-11-2009 - 15:30:34
avatar
Току що научих за интересен случай във Варна:

Идва началник на смяната (наш човек) при шефа на фирмата (холандец) и иска да му се прекрати трудовият договор.
Холандеца изненадан го пита какво е решил да прави в тия времена на криза? Нашенеца му обяснява, че иска да си остане на работа, само, че без договор (демек на черно). Холандеца изпаднал в абсолютно пълно недоумение??? А нашенецът кротко му обяснил, че така ще се води безработен и ще може да иска от помощите за безработни в размер на 170лв/месец. :] Начин за повишение на доходите. *ok*
Интересно, колко ли безработни всъщност си докарват доходи на черно в БГ?*xxx*

Странно а, хем висока безработица във Варна, хем цените на жилищата високи...

"Сиромах човек - жив дявол"

====================================================================
А портрета ми от аватара строго ви следи. Кой съм аз, че да се съмнявам в себе си? ====================================================================



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-11-27 15:31 от %.
Re: Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR
13-12-2009 - 23:00:25
По изп. дело №20097140400260
При ЧСИ, рег.№734 Любомир Мавров, с адрес гр. Варна, ул. “Г. Бенковски”№72 А,

НЕДВИЖИМ ИМОТ- находящ се в гр.Варна, ул.”Български орел”№19/деветнадесет/ АПАРТАМЕНТ №18 /осемнадесет, на 6 /шести/ етаж , със застроена площ от 93.06 /деветдесет и три цяло и шест стотни/ кв. м., състоящ се от входно антре, дневна с кухненски бокс, две спални, дрешник, баня и тоалет, тераса, ведно с прилежащото му избено помещение №6 с площ от 2.84кв.м.
Начална цена от която ще започне проданта 115 000.00лв.
Публичната продан ще се проведе от 28.11.2009г. до 28.12.2009г.

Дали ще се намери купувач или ОББ ще има да взима ? Ето линкче:
[www.ubb.bg]
Re: Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR
14-12-2009 - 04:51:02
avatar
Банката ще има да взима. Предлагам и да вземе на Мончо шлифера:} . Ех какъв сеир се заформя.

Ни копува ни продава
Re: Варна: Идеален Център - Цена/кв.м.: 315 EUR
14-12-2009 - 11:39:20
в.Труд
13.12.09
Високите лихви съсипват хотелиерите

Димитър Лефтеров участва в управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и е председател на варненската структура на организацията. Член е на ръководството на ВТК. Собственик е на новия петзвезден хотел "Димят", който бе открит в разгара на кризата - през септември, и вече събра куп награди.
Разговаряме с него за това как оцелява браншът в екстремните финансови условия, кой и защо фалира, за рекламата и антирекламата на туризма, за бъдещето на курортите ни.

- Г-н Лефтеров, вие успяхте за пуснете в експлоатация новия петзвезден хотел "Димят" във Варна в разгара на кризата. Как се създава качествен продукт в такива икономически условия?
- Открихме хотела на 10 септември в една наистина тежка ситуация. Започнахме изграждането му преди около 2 г. с помощта на банков кредит от 9,8 млн. евро. Виждате резултата - 14-етажна луксозна сграда, която вече обра множество награди - "Златен отвес" от Камарата на строителите във Варна, "Сграда на Варна" - от Съюза на архитектите в морската столица. Спечелихме и приза "Градски петзвезден хотел" на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Номинирани сме за "Сграда на годината", приз очакваме и от Балканската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите , т.е. "Димят" може да бъде обявен за най-добрия хотел на Балканите. Това обаче е само едната страна на нещата, защото зад тези високи оценки, дадени от различни браншове на местно и национално ниво, се крие тежка борба с банките. Трудностите, пред които сме изправени, са много притеснителни - свързани са преди всичко с високите лихви, които трезорите рязко вдигнаха - без обяснение и мотивация.


- Не успявате да погасявате задълженията си?
- До момента сме изрядни кредитополучатели и от трезора отчитат този факт, но какво от това - тежките условия остават. Лихвите скочиха от 8,5 на 12,5%, което означава, че месечните ни вноски стигнаха 100 000 евро. Трудно е да се справим с това. Водим преговори с банката, но ако не се стигне до предоговаряне, нещата ще станат много сериозни. Смятам, че по-разумно е трезорът да си прибере парите, без да гони високи печалби, защото непосилните лихви ни създават голямо напрежение и затруднение при разплащането с фирмите подизпълнители, блокира се работата за довършване на скайбара, СПА центъра в хотела. В момента добре вървят продажбите на бизнес офиси в сградата, но парите от тях стоят блокирани в трезора и ние не можем да извършваме плащания. Казват ни: "Това не са ваши пари." Но нали с тях ще реализираме новите обекти в хотела, ще има приходи и ще си изплащаме кредита?


- Такава ли е ситуацията и в бранша, има ли фалити?
- Много е тежко, има много фалирали фирми, в повечето случаи точно заради непосилните лихви по кредитите. Виждате - пълно е с обяви за продажби на хотели и заведения. В момента и новогодишните заявки са редуцирани наполовина. Други години до 10 декември всичко бе ангажирано, а сега заявките не стигат и 50 на сто. При нас, например, две трети от резервациите са факт, но няма да каним "звезди" - хонорарите им тръгват от 10 000 лв., което означава допълнително утежняване на офертите за новогодишната вечер. На Златните собствениците са затегнали коланите до последната дупка. Зазимяването на обектите започна веднага след края на сезона - почти никой не остана да работи до края на годината. Персоналът, ангажиран с охрана и поддръжка на сградите, е свит до минимум, пести се от всичко.


- Кой ще оцелее?
- Трудно е да се прогнозира. Мисля, че туристическият сезон, с който пряко сме свързани, догодина няма да е розов. Кризата дойде най-късно у нас и най-бавно ще си отиде. Затова не съм оптимист за лятото.
- По време на посещението си във Варна финансовият министър Симеон Дянков лансира идеята, че трябва да има диференциация на туризма, че не е нужно да развиваме всички видове...
- Не ми допада това, напротив, смятам, че трябва да използваме ресурса, който имаме, и да развиваме всички видове туризъм - морски, планински, културно-исторически, религиозен, СПА - имаме условията, защо да не го правим? Естествено, че ще е трудно за финансиране, но пък е предизвикателство. Важното е друго - държавата да въведе ясни правила, за да се знае кое как става - и в строителството, и в стопанисването на плажните ивици, и в категоризациите, и в лицензирането. И когато тези нормативи се приемат, да няма промени. Ето, на Златните, например, има 40 000 легла и поне 400 000 стола в заведенията. Може ли един турист да седне на 4 стола? Ето, затова трябват регулация, правила, норми - в миналото така бяха създавани туристическите комплекси, а сега всеки, който има пари, има хотел и ресторант. Затова освен тежките финансови условия, фалитите идват и от некомпетентност.


При 10 мил. евро заем и 12,5% лихва, вноската само за лихва е над 100хил евро. Интересно как хотел с 70-80 стаи в "световния финансов и туристически център Варна" , ще си плаща само лихвите ?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход