Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дъна, дъна ...

Публикувано от greenbul 
Re: Дъна, дъна ...
28-07-2009 - 23:03:33
avatar
optimistko Написал:
-------------------------------------------------------
>
> Цените на панелите в добрите райони биха паднали
> тогава, когато огромна част от тези 35 процента
> живеещи в тях граждани се замогнат и си купят
> апартаменти в тухлени комплексчета.
> Това няма как да се случи по време на икономическа
> криза.

Има да чакаш да го направят- да отидат сред калта в полето, зарязвайки цивилизацията. Че и да се сврат в наполовина по- малко жилище, с двойно по- висока цена, подавайки си солницата със съседа през прозореца. Само и само "инвеститора" да спечели........ :]

> Нали не мислите, че в момента панелопритежателите
> седят и чакат на гюме да изкупят на безценица
> новото тухлено строителство?

Разбира се, че не чакат. Ако се замогнат, ще си купят къща/ вила около София..........в противовес на тия, дето възхваляват чергарството от квартира на квартира.
Re: Дъна, дъна ...
28-07-2009 - 23:16:54
Българиен Пропъртис за какво си ги дал като линк?

Нямам представа, просто те излезнаха на Какаото, а търсих Какао защото познат брокер , който ги продава каза, че продават по средно 2 апартамента на седмица,,, чисто без комисионните взимали окомо 900-950Е/м2.

Относно Египет , предпочитам Тънково, отколкото там. За да даде чужденец за Египет каквито и да е пари, трябва тотално да е изперкал, без значение колко пари. Последното, което мога да се хвана да строя са апартаменти. Ср.бряг има нужда от казина, ресторанти, дискотеки и други културни обекти. Но хората това продават и това искат.

Иванов, тук наистина се издъни... Vekoestate е собственност на братовчед ми


На Сл. бряг виждам, че продават, а че продават на Пампорово ми казаха те, може и да са ме измъгали, нямам никакъв интерес от апартаменти из планините и не проверявам.

acen1975,

Нали ти казах - Сопри глупостите!

Прочети си какво си написал, обмисли го, виж дали има някакъв смисъл и лягай да спиш. Дългът, заема който си теглил, влиза във влоговете когато банката ти го преведе, до момента в който го изхарчиш. Защото седи по твоя сметка. Всички ипотеки са 8 млрд. лв., незначителна част от спестяванията. Банките дават голяма лихва именно защото парите са много и хванат ли пътя, дистемата гърми с 20-25 млрд. Защото лихвите са високи съм писал често, че няма да са вечно така. От този месец взеха да падат. Българинът има пари. Той е богат. Никой да не се заблуждава. Англичанинът дължи близо 2 годишни заплати - към 22 месечни. Българинът е от малкото в света, който има повече пари, отколкото дължи.
Re: Дъна, дъна ...
28-07-2009 - 23:45:37
Селяк,

Аз нямам сведения бойни отряди на пенсионните фондове да са плъзнали из балканите и да грабят кервани. Парите които имат са ги вложили в банки и тези пари са с пъти повече през 2009 г. отколкото през 2004 г. Има 22 млрд. влогове на граждани, които преди 4-5 г. са били също с пъти по-малко. Дори задълженията на граждани да са растяли и да покриват спестяванията като чист плюс остават стотиците хиляди апартаменти, милионите единици битова техника и извършените подобрения. Ипотеките са смехотворните 8 млрд. лв., като проблемни от тях са за 300 млн. Кредите на фирми са абсолютно измислена величина, защото банката дава на лизинга 100 млн., лизинга пуска на големите същите 100 млн., те на малките същите 100 млн. и счетоводните задължения стават 300 млн. при реални 100 млн. За да го схванете- купувачът плаща авансово на предприемача 100 хил, той дава на строителя 90 хил, строителя на подизпълнители 80 хил и т.н. И като гръмне веригата 10 субекта си дължап по средно 100 хил. или 1 млн., а всъщност вкараните пари са 10 пъти по-малко.
Re: Дъна, дъна ...
28-07-2009 - 23:52:10
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------

> Иванов, тук наистина се издъни... Vekoestate е
> собственност на братовчед ми
>
>
> На Сл. бряг виждам, че продават, а че продават на
> Пампорово ми казаха те, може и да са ме измъгали,
> нямам никакъв интерес от апартаменти из планините
> и не проверявам.


Аз пък знам колко продават и на Сл. Бряг. Опитват се да продават е точния израз... Но продажби - тц... няма....



Българинът има пари. Той е
> богат. Никой да не се заблуждава.

Богати хора има навсякъде почти, има милиардери и в Колумбия и в Боливия, но това не значи, че като цяло колумбиеца и боливиеца са богати. Същото е и в БГ - един съфорумец много точно го беше писал - има няколко милиона голи гъзове с по един-два кредита.



> Българинът е от малкото в света, който има повече
> пари, отколкото дължи.


Аха, затова реват, че банките били обирджии... Тези, които имат повече пари, отколкото дължат са единици, повечето не само, че имат по-малко, ами няма и откъде да изкарат за в бъдеще за да си върнат дълговете. Англичаните може да дължат, ама произвеждат, имат какво да продават и могат да връщат. Обясни ми какво се прави в БГ, което да се котира и купува в чужбина освен курви и транзитна дрога? Ти в ред ли си изобщо даже да се опитваш да правиш сравнения?
Re: Дъна, дъна ...
29-07-2009 - 08:19:24
Обясни ми какво се прави в БГ, което да се котира и купува в чужбина освен курви и транзитна дрога? Ти в ред ли си изобщо даже да се опитваш да правиш сравнения?

Булкан, ти си българин, т.е. наследник на селяни. Селянинът мисли, че става само с копане. Аз съм търговец и знам, че трябва да си тотално изкукал, за да произвеждаш каквото и да е. Преди време аз имах най-големият в света завод за коаксиални кабели. Даже не го знаех къдее, но си взимах кабелите от Дубай и ги внасях в България на цена по-ниска от цената на бургаския завод. Защо при това положение да поризвеждам кабели? Какво изнася България? Ако беше Тошо Велики на власт щях да ти кажа. Аз работих 7-8 месеца в Силнотоковия - В.Коларов. Правехме/аз само се мотах и пречех/ големи трансформатори, едни колкото вагони. Изнасяхме за цялата дъга от Алжир до Източен Пакистан, по късно наречен Бангладеш. Хората се скъсваха от работа, аз за 8 месеца събрах 5м. и 15 дни трудов стаж, другото самоотлъчки и закъснения. Средно взимаха 400 лв., аз 200-220. Обед в заводският стол - супа, второ, десерт и лимонада струваше 50-60 ст., защото завода имаше договор с някакво АПК, дето произвеждаше. Завода имаше станция на Китен 15 дни - 15 лв. на човек, и станция на Витоша, дето комсомолците ходиха без пари. Аз не бях и не съм ходил нито на едното, нито на другото.
Този завод след това го купи ДЕУ Електроникс Ю.Корея и закъсаха тотално. Годишното им производство падна на седмичното Тошово.

Сега аз не се пречкам из производството, завода нищо не изнася и най-вероятно ще го видим като строителен парцел. Но аз съм по-добре. Вероятно и всички останали, защото тогава коли имаха малко хора, а цветен телевизор никой. В смисъл имаха, но така е приказката. Как става така, че сега нищо не се произвежда, но всеки е с кола, плазма, перални, хладилници, не знам и не ме интересува. Знам, че хората имат много пари, защото съм бил в търговията, пордавал съм винаги скъпа стока и винаги се е купувала. Идвали са окаяни хора дето веднага да ги упътиш към социалните, но вадят едни пачки увити във вестници и разбираш, че тоя дето смърди на кози има повече пари от директор на германски супер. Казах вече, че не знам как става.

Та вие търсете причините, аз ще събирам кайметата.


Ето ги и дъната:

Испанска фирма почва строеж на комплекс до Царево

Испанската Iberdrola Inbobiliaria получи разрешително за строеж за своя проект Koral Beach Elite, разположен на територията на Царево, съобщиха от общината.
Разрешителното предвижда изграждането на ваканционно селище с площ от 236 645 кв. м с луксозен хотел, жилищни постройки с 2500 апартамента, търговски зони, спортни съоръжения, плажен клуб и общи части.
Re: Дъна, дъна ...
29-07-2009 - 09:53:05
Quote

Преди време аз имах най-големият в света завод за коаксиални кабели. Даже не го знаех къдее, но си взимах кабелите от Дубай и ги внасях в България на цена по-ниска от цената на бургаския завод.
Какво да каже човек? Дали специализираната помощ вече не е закъсняла?
Интересно, че Ибердрола Инмобилиария са забравили да се похвалят, че започват проекта. Последно преди около 10 месеца са представили проекта си...
Re: Дъна, дъна ...
29-07-2009 - 10:00:16
Стига сте говорили за дъна. Елате да видите какво става в Добруджа - какви нива стига земеделската земя.

Ето - купувам веднага минимум 20 дка в землището на Балчик по 400-500 лева на декар.

Някой да е готов да ми ги продаде?


Това е оферта.

А за гетата край Слънчев бряг, Несебър и прочие няма какво да говорим - те просто трябва да бъдат съборени. Това е единственото разумно решение - ни дъно, ни възход може да се коментира там.

Re: Дъна, дъна ...
29-07-2009 - 10:02:09
Тоя дето смърди на кози явно има козарник. Селското стопанство пак е производство. Иначе няма лошо човек да е посредник - само дето не може всички да сме такива.
Re: Дъна, дъна ...
29-07-2009 - 10:10:20
Купувач Написал:
-------------------------------------------------------
> Цитат:Преди време аз имах най-големият в света
> завод за коаксиални кабели. Даже не го знаех
> къдее, но си взимах кабелите от Дубай и ги внасях
> в България на цена по-ниска от цената на бургаския
> завод.
> Какво да каже човек? Дали специализираната помощ
> вече не е закъсняла?
> Интересно, че Ибердрола Инмобилиария са забравили
> да се похвалят, че започват проекта. Последно
> преди около 10 месеца са представили проекта си...

Забравих, че тук малко по-бавно схващат. Казах, че не е нужно да имаш производство, ако някъде има по-евтина стока от тази дето произвеждаш. Моят"завод", беше по-голям от този на Мултигруп, защото с мита и всичко, даже возени със самолет, кабелите бяха по-евтини от бургаските.

Похвалили са се днеска в Монитор.

Хубаво е, че в Добруджа се търси земя и се развива земеделие. Може и да дойде време цяла Добруджа да започне на произвежда продукт, колкото ресторантите на Сл.бряг. Но не вярвам.

Не всички магат да са търговци, затова винаги съм ви казвал:

Марш да работите!
Re: Дъна, дъна ...
29-07-2009 - 10:46:59
Ето малко данни за Acen , че вчера спорихме за кредитите и депозитите.

Кредитите са 48 млрд лв, от които 30 млрд на фирми и 18 млрд на граждани

[www.bnb.bg]

Депозитите са 34 млрд лв, от които 12 млрд на фирми и 22 млрд на граждани

[www.bnb.bg]

Разликата е 14 млрд лв, което отговаря приблизително на Външния Дълг на банките, който за май е 8 млрд евро


Прави впечатление, че най задлъжняия сектор не е строителството, а
Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети - 9,6 млрд лв
втори е
Преработваща промишленост - 6,1 млрд лв
И на трето място е
Строителство - 4,8 млрд лв.








Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход