Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Европейска перспектива за България,европейски цени на имотите!!!!!!!!!!

Публикувано от trader 
Re: Европейска перспектива за България,европейски цени на имотите!!!!!!!!!!
07-07-2009 - 08:38:49
Първото нещо, което ще бъде направено от новият кабинет, БЕЗ значение кой ще е финансов министър е тотално орязване на разходната част на бюджета, минимум 1,5 милиарда лева няма да излязат от хазаната под формата на заплати, пенсии, субсидии, инвестиции и т.н. И причината да не излязат е една...ТЕЗИ ПАРИ ГИ НЯМА! Сега ще има 2 години класичка форма на делевъридж и тогава може да се оттласнем от дъното. Основена задачи и приоритет на новото правителство(тези неща ги споменавам в резултат на официални изказвания на Бойко Борисов или Цветан Цветан и от друга страна Иван Костов) е да бъде отпушено европейското финансиране...сериозна глътка въздух ще бъде това за нашата икономика! Пожелавам успех на Бойко Борисов, повечко да слуша Иван Костов а на народа търпение и упоритост в преодоляването на кризисните години!
Re: Европейска перспектива за България,европейски цени на имотите!!!!!!!!!!
07-07-2009 - 09:28:31
В потвърждение на моите думи:

Кроят шапка на Иван Искров
07 юли 2009 / News.dir.bg

Изборът на Иван Искров предсрочно за управител на БНБ за втори мандат е незаконен и това не бива да се допуска.

Това заяви финансовият експерт на ГЕРБ Симеон Дянков, чието име е спрягано за новия министър на финансите в правителството на Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.
По думите на Дянков за този има добри специалисти в България в този сектор, но не посочи кого има предвид. По този начин финансистът не отрече, че Искров ще бъде сменен.
Кабинетът се оформя тази седмица и се надявам, че до края на седмицата Бойко Борисов ще има добри идеи, допълни Дянков. Запитан дали знае имена на бъдещи министри в кабинета на лидера на ГЕРБ, Дянков посочи, че всъщност се занимава само с финансите и икономическия екип. Според финансовия експерт преди 2 - 3 дни са видели вече дефицита за май, който е бил много по-голям, отколкото правителството е говорило.
Прогнозата на Дянков е, че до средата на юли на годишна основа правителството ще е вече в дефицит и втората половина на годината държавата ще върви надолу. „Следващото правителство, разбира се, много бързо може да направи някои неща и ние сме готови веднага да направим някои промени”, допълни още Симеон Дянков.
Експертът от ГЕРБ посочи също така, че голяма част от цифрите от април не са били публикувани, тъй като с това се е целяло да се скрият някои от по-големите дупки в бюджета. Едно от първите неща, които новото правителство ще направи във финансовата област, е да види къде може административно да се намалят бюджети, заяви експертът.
Дянков посочи, че в Министерство на отбраната има възможност да се съкрати бюрокрацията, а за Министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на земеделието трябва да се зададе въпросът каква им е главната задача и евентуално да се реорганизират, за да се спестят средства.
Re: Европейска перспектива за България,европейски цени на имотите!!!!!!!!!!
07-07-2009 - 12:03:26
По повод на избора на Искров имаше и положителни и отрицателни страни.
Да си представим хипотеза за блокиране на държавата за някалко месеца и нови избори през есента на годината, които водят до нов и още по-дълбок блокаж.
При тези условия би било положително поне някои институции да работят в условия на някаква яснота, предвидимост.
Всъщност друго положително в избора на Искров в момента не мога да се сетя.

Резултатите от изборите ме изненадват. Няма да споделям друго.
Искам да гледам на създалата се ситуация откъм добрата страна. Сега има яснота, има и условия за бързо започване на интензивна работа по решаване на проблемите.
Да се надяваме, че с нея ще се захванат някакви хора, които знаят какво вършат.

Ако приемем, че Искров е един признат и безспорен специалист в своята област, то неговото оставане на поста може и да има смисъл.
Видимо е, че Герб ще доминира в държавата като ще има водещи позиции в законодателната, изпълнителната, значителна част от общинската власт. На мене лично не са ми ясни техните позиции в съдебната власт, но вълната е толкова силна и заканите на ББ са толкова люти, че очевидно се разчита на сериозна подкрепа и от там.
Нали не сте забравили, че всяка власт развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно.

Връщайки се на Искров, ще ми се да знам, дали този човек има освен друго и характерова устойчивост и човешки качества, които да му позволят да работи резултатно в една трудна обстановка и във враждебна (срещу него) среда.
Не го познавам, но интуицията ми подсказва, че по-скоро няма да се справи.
С всичката му условност и рискованост, по-скоро съм склонен да го "посъветвам" да си подаде оставката.

Като ще е гарга - нека поне да е рошава. Държавата да стане ББ и последният после да не се оправдава.

Аз смятах, че трябва да се гласува задължително и "полезно".
Не знам дали това беше полезен вот или месиански вот.
Българският народ е доказал, че вярва в месии, но досега не съм констатирал "полезен" вот.

Независимо от съмненията ми, пожелавам успех на ББ и екипа му.
За България !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-07-07 18:05 от nacheff.
Re: Европейска перспектива за България,европейски цени на имотите!!!!!!!!!!
07-07-2009 - 19:14:34
Очаква ни златен век за БГ.Наздраве за печелившите,респективно целия български народ
Re: Европейска перспектива за България,европейски цени на имотите!!!!!!!!!!
07-07-2009 - 19:55:05
Не става въпрос за месия
Става въпрос че масово българите гласуваха за изгонването на дпс от власта
Просто хората разбраха че ако гласуват за всички партии тези гласове ще се размият и ще се даде шанс на дпс отново да властва а вече никои не иска това
Дали ББ е добър избор - само времето ще покаже
Аз знам че в БГ много се крадеше - буквално от където може
ГЕРБ на половина да крадат - пак ще сме по добре
Освен това никакви големи проекти не се реализираха , а бизнеса буквално беше изнудван
5 проекта да направят за 4 години - супер
една магистрала да построят или достроят -супер
Това правителство по скоро трябва да е изпълнител отколкото някакъв управляващ фактор
От това правителство се очква да вкара няколко висши чиновници на топло - за злоупотреби
На мен ми харесва че НЕ обещаваха , НЕ строяха въздушни кули
просто излезе ББ и каза - СТИГА
сега просто трябва да му се даде кредит на доверие и българите да не чакат нещо да им падне от небето ами да си стягат задниците и да бачкат
за мен поне този избор е по правилен от избора бсп-дпс
Re: Европейска перспектива за България,европейски цени на имотите!!!!!!!!!!
07-07-2009 - 20:51:32
hrabar...стога с тоя Костов вече...утре ако реши да се пенсионира,всичките костовисти ще си останете без икона...В кого ще вярваш тогава?Чудеса в държавното управление няма,а предизборната програма на Костов беше пълна с глупости.Смисленото се изчерпваше с това,дето се припокриваше с програмата на ГЕРБ и НДСВ.Предизборна програма и управленска програма са различни неща.Рядко се преливат едно в друго 1:1.Поне до сега не се е случвало у нас.Повече да слушал Костов...глупости...има си експерти дето наистина трябва да слуша.Споменават се имена на добри професионалисти в екипа му,доказани хора.За Костов-2-3 зам. министри и толкоз.Да се води на книга,че е участвал в управлението.Не е заслужил повече на тоя етап.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход