Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Експерти: Не купувайте имоти сега!

Публикувано от Znae6t 
Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 15:31:58
Експерти: Не купувайте имоти сега!
15 юни 2009 / Соня Каникова, Дойче веле
Водеща американска агенция за икономически анализ прогнозира, че цените на недвижими имоти в Европа ще паднат с 30 до 40 процента през следващите години.
Забавянето в икономическото развитие и парализата на банковото кредитиране потискат активността на пазарите за недвижими имоти навсякъде по света. Според анализ на американската група RGE Monitor, която се наложи като водеща агенция за икономически анализи, пазарите на имоти в Източна Европа са сред най-засегнатите. Силно разклатени са и пазарите в повечето западноевропейски страни. Анализаторската компания цитира данни на Citigroup, според които до 2010 година цените на имоти в повечето европейски държави ще паднат с около 10-15 процента. Тази тенденция ще продължи и след това, като общият спад ще достигне 20 до 30% през следващите 4-5 години.
Строителният бранш ще се свие силно, Европа още не е видяла дъното
Според RGE Monitor европейските пазари на недвижими имоти следват американския пазар с около 2 години забавяне. Това означава, че Европа далеч не е видяла дъното на кризата на пазара на имоти, коментират анализаторите. Ще падат не само цените – очаква се силен спад в броя на продажбите, строителният сектор ще се свие, подчертава анализът.
Нещо повече - в Източна Европа и в ред западноевропейски държави има такива излишъци на жилищни и бизнес имоти, че дори ако настъпи икономическо възстановяване, тяхното абсорбиране ще отнеме поне няколко години. Цените в Централна и Източна Европа, които се задържаха по-дълго от западноевропейските, също падат, посочва анализът. Прогнозата е през тази и следващата година това да продължи, с малки изключения – например в Чехия, където цените на имотите не само се задържат, но дори имат малко повишаване.
Пазарът на имоти в Източна Европа зависи от външното търсене
Основен фактор за срива на пазара на имоти в региона е изчезването на западните купувачи. В Унгария например 80 процента от купувачите са били испанци и ирландци. Цените на имотите в България са били движени главно от британски и руски купувачи. За британците България е била четвъртата най-популярна дестинация за купуване на недвижими имоти, а за руснаците - почти номер едно.
Рискът не си струва
Анализатори от RGE Monitor и от други американски агенции за проучване на световния пазар на имоти съветват в този момент да не се купуват имоти в Европа – те твърдят, че въпреки пазарния срив цените все още са високи, а бъдещето на тези пазари е несигурно. В Източна Европа купуването на имоти не носи достатъчно печалба. Затова рискът не си струва, предупреждават анализаторите. „Ние със сигурност не бихме купили нищо в Европа в този момент. Изчакайте цените на имотите да паднат. Първо трябва да се възстановят икономиките – но това ще отнеме доста време”, са категорични от RGE Monitor.
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 15:34:05
е тия "експерти"определено не са чели какво мислят българските експерти в облстта на недвижимите имоти хахаха
:}
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 15:42:20
Моля ви се пускайте такива теми, защото пунди ще получи удар. Какви са тези анализатори #1, сега ПУНДИ ще ви обясни как цените тръгват нагоре от утре!

:g:
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 15:44:14
язък...бях се засилил да купувам ...
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 15:47:26
genadieves Написал:
-------------------------------------------------------
> Моля ви се пускайте такива теми, защото пунди ще
> получи удар. Какви са тези анализатори #1, сега
> ПУНДИ ще ви обясни как цените тръгват нагоре от
> утре!
>
>


Внимавай, че Пунди вече не е сам! Появи се и Пунди II (хаосът). А Оунъра и Турбозола също са на линия.
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 15:56:32
avatar
"Според анализ на американската група RGE Monitor, която се наложи като водеща агенция за икономически анализи."

Някои чувал ли е тази "наложена" агенция за икономически анализи преди!?

"Цените на имотите в България са били движени главно от британски и руски купувачи. За британците България е била четвъртата най-популярна дестинация за купуване на недвижими имоти, а за руснаците - почти номер едно. Рискът не си струва"



Тези хора според мен са чували за България, че има море и планини и сигурно, че това са най-търсените имоти сред чужденците - ваканционните и това наистина е така. Само, че пазара на имотиТЕ се движеше само по морето и планината от чужденци, но не и в София. Доста целенасочен анализ smiling smiley Сигурно въпросната "наложена" агенция има поръчка да отличи пазара в Чехия пред всички други в тази част на Европа. Никой не отрича колко е красиво в Прага и колко е мръсно в София, но съм сигурен, че човека, който е писал анализа няма представа къде се намира България... *yes*

Жалко анализче - иначе да може би през зимата ще е най-удачно да се купуват имоти в България, но подобна прогноза за 5 годишен спад може да се прави само целенасочено - както и за ръст така и спад за толкова време напред... Но щом са от "чужденеция" господа "анализаторите" те не получават поръчки да ни освинят - само наивник би си помислил подобно нещо smiling smiley)) - хората с чиста съвест ни съветват за 5 години напред, но няма да се учудя ако след година и половина никой не чуе нищо повече за въпросните "наложени" анализатори. Все бях чел простотии, но тази ме изуми *xxx* *sos* *book*

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-06-15 15:57 от Продавач.
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 16:14:33
avatar
Няма да е лошо АНАЛизаторите поне да са идвали по нашия край.Че то великите им прогнози ей до къде докараха Америката.
Нищо де, то времето и тях ще опровергае, ама що радост доставят на сривлюююФците.
Лелеййй. :} :} clap:
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 16:16:15
Продавач , още има да се изумяваш драги . За твое съжаление аргументите на агенцията са железни, а твоите са само пожелания и надежди некакви . А и не е само тази агенция и доста български такива го потвърждават . Потвърждава го и всеки ден влошаващата се ситуация у нас (да ти изброявам ли какво имам предвид или се сещаш ). Естествено ,че такива като теб ще отричат очевадното , но проблемът си е само ваш , а и кои ли се интересува и вярва на написаното от теб
хахаха

ss7
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 16:20:01

Продавач Написал:
-------------------------------------------------------

>
> Тези хора според мен са чували за България, че има море и планини и сигурно, че това > са най-търсените имоти сред чужденците - ваканционните и това наистина е така. > > Само, че пазара на имотиТЕ се движеше само по морето и планината от чужденци, но > не и в София.


Аре стига с тая София вече. София та София! Цените на имотиТЕ са скачени съдове. Когато се покачват по морето и планината се покачват и в София, когато се сгромолясват по морето и планината се сгромолясват и в София.
Re: Експерти: Не купувайте имоти сега!
15-06-2009 - 16:37:03
Анализаторите винаги умеят да гледат точно пред носа си. Преди като цените станаха петорни разправяха врели некипели за незрелия пазар. Сега вече, когато и малките деца разбраха, че мотите в България са огромен спекулативен балон и хоп експертите го констатираха. Само чакам умниците, които ще предвидат финансовия карах в края на годината.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход