Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

шефа на БНБ определено не е в час.

Публикувано от kuku987 
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 05:55:56
avatar
Така е куку, най-страшното е че всичко ще им дойде изведнъж и наведнъж, тогава ще има такъв апокалипсис, такъв глад мизерия и безработица с години, че тогава кризата с НИ ще им се се вижда като незначителен проблем.... Особено ако пък пак си изберат Б(К)СП и ДПС, охх тогава ще е страшно ....
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 05:57:27
и докато те отнася вълната гледаш как на съседния плаж където вълната е 3 пъти по-голяма от твоята куп хора дето не им дреме като си въобразяват че ще се самоизтеглят като се хванат за онази си работа. *xxx*
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 06:00:20
иначе като гледам обявите на този сайт: над 440 000 обяди продава. допреди няколко мсеца бяха някъде около 240 000.

Иванов, купувай бе човек, ще свършат...
:g:
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 06:18:46
Джулиус, ако се въведе еврото какво ще се получи?
да предположим че преминем от валутен борд направо към евро.
какво ще стане тогава?

отговор: форсирано изтичане на парите/еврата навън за да се купуват евтини вносни стоки. докато не останат пари в обръщение в Бг.
това ще се получи. държавата би трябвало да заеми пари отвън да поддържа дефицита в търговията. за да няма дефицит трябва в Бг да се произвежда толкова колкото се консумира и износа да компенсира вноса. как ще се получи това?
всъщност трябва да се произведжа много повече отколкото се консумира за да коменсираме вноса на суровини и горива както и плащането на лихви по огромния дълг.

всъщност ефекта ще е точно същия както и от отмяната на валутния борд.
как ще предпазва БНБ банките?

нали ти е ясно какво следва като се намалят парите в обръщение в Бг (еврата или гарантираниите от валутния борд левове)? мизерия, ниски заплати, отрицателна консумация и тотален крах на имотите.




Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-03-08 06:22 от kuku987.
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 08:19:46
вие двамата от ШЕСТА страница трябва да плащате за сървърно място-много глупости пишете - дато някога ви вразумят (с тези езици със сигурност ще намерите някой)
--------------



...............................................
за всеки балон - ИГЛА , за всяка дупка - ЧЕП
Радой Ралин winking smiley
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 10:11:30
Защо ли ми се струва, че крах-пророците не са съвсем наясно с понятието "дефицит по текуща сметка".....Мога ли да помоля за един кратък анализ на структурата на този дефицит и влиянието й върху него?
Предварително благодаря!
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 10:50:12
Текущата сметка не е определяща в България или в страни като нашата по много причини. Прави се огромен внос на строителни материали и текущата сметка расти отрицателно. Внасят се пари от чужденци, емигранти или български пари, минали през офшорки, за да се купят тези имоти - увеличава се БРУТНИЯТ външен дълг. На лице са две "отрицателни" тенденции според шарлатаните, наречени макроикономисти. Какво всъщност става: вносът на тези материали няма как да се "компенсира" от износ, защото имотите са недвижими. Ако бяха движими, те щяха да се изнесат и да се продадат в чужбина дрещу парите, които иначе се внасят в България. Така балансът по текущата сметка щеше да е положителен, а брутният външен дълг нямаше да се увеличава. Само дето при вторият случай, щяхме да се товарим с транспортни, митнически и други разходи. И нито отрицателният баланс, нито увеличаването на дълга/брутният, не бюджитният/ не влияят на нищо, освен на счетоводните отчитания.

Вторият сектор, който значително участва в БВП е туризмът. Там е същото: внасяйки стоки - храни, обзавеждане, гориво, строителни и др., туризмът увеличава дефицита. Увеличава и дълга с парите, които чужденците теглят в България. Но печалбите се реализират тук и на никой не му пука, какво си драскат икономистите в анализите, то няма никакво отношение към нищо.

Или за пореден път контрадезимформаторите на Костов се напънаха и не родиха нищо.
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 10:59:28
На всяка контра - ре-контра!
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 12:17:31
Защо си мисля,че манипулацията с развързването на лева и обещанието за контролирана инфлация,като спасителен ход за икономиката е гадна педерастия?Трябва ли два пъти да настъпим мотиката,за да имаме две цицини на главата?!Икономическите и финансовите теории са толкова много,че всеки капацитет може да размаха някой и друг аргумент,в която и да е посока!Аз бих погледнал на проблема от друг ъгъл-история и народопсихология!Сигурно малцина знаят,че в поробена България голяма част от данъците за султанската държава се събирали от българи.Султана ,като всеки държавник се е стремил чрез данъчни механизми да стимулира стопанството.Така например от селскостопанската продукция само малка част от видовото разнообразие се е облагала с данък по закон. Да, ама не! Българите -събирачи на данъци са облагали цялата селскостопанска продукция.Ограбвали са други българи,ограбвали са народа!Не беше ли ограбен народа от Виденовата контролирана инфлация? Поуките на историята са ,че за нас е важен само здравия международен контрол и това е борда и еврото,като продължение.Даже е нужно във възможно най-краткия срок да отпадне националната валута и да се въведе еврото като официално платежно средство!
Re: шефа на БНБ определено не е в час.
08-03-2009 - 13:20:00
avatar
Здравей,Джулиус!
Нямам основание да считам,че коментата ти за емигрантите се отнася за мен и го пропускам,който се е счел за засегнат- да си отговаря.
Благодаря за линка към Блумберг,мързеше ме да ровя из нета.
Прочетох следното:
March 5 (Bloomberg) -- Eastern Europe’s financial crisis is “manageable” so long as western banks continue lending to their units in the region, said European Bank for Reconstruction and Development Chief Economist Erik Berglof.

Emerging European nations are struggling to refinance short- term debt as the global crisis that has left banks with more than $2 trillion in losses and writedowns cuts off credit and investment and plunges most of the region into a recession.

“The key is continued support from banks in Western Europe to their subsidiaries in the east,” Berglof said in an interview yesterday in London. “As long as those flows continue, that’s a very large part of the solution to the problem. The situation is manageable but we must make sure that it is being managed.”

Eastern Europe’s refinancing need is about $200 billion, based on short-term external debt owed by the region’s banks to foreign creditors, Berglof said.

Значи, за да не стане съкатлък в ЦИЕ трябва западните банки да рефинансират около 200 милиарда долара.Ами аз съм навит,бива,остава и те да имат парите и да да имат желание да го направят.

Станишев и подобни искали бързо приемане в |Еврозоната, Меркел казала,че било добре да ни пуснат евентуално в ЕРМ 2.Както казал турчина,аз ли грешно му се молех,аллах ли грешно ме разбра?
[en.wikipedia.org]

Осава и за 2 години,ако изобщо ни допуснат до ЕРМ 2 БНБ да поддържа стабилен курс +/_ 15%. И после скок-в еврозоната.Не казвам,че не е възможно.В краен случай ще вземем нов заем от МВФ за целта ако се наложи.
Може и просто да си оставят борда да си функционира докато по нормалния начин ни приемат в ЕРМ 2 и Еврозоната,без пресилване на нещата.
Ако се поизчерпи резерва на БНБ евентуално(не казвам,че е заделжително)-МВФ е насреща.Правителството може даже и някоя банка да национализира и да рефинансира,ако я окъса съвсем,за да поддържа банковата система стабилна.
Може и да греша, и се надявам да е така, но нещата отиват към нов заем от МВФ.Предния път пренаписаха закона за БНБ, механизма за определяне на ОЛП и т.н.Този път може и генерал-губернатор на страната да назначат,нещо като настойник на невменяемия.
Понеже съм свикнал да си ръководя бизнеса и финансите разумно и успешно,не ме кефи идеята да се вземат нови заеми,но в България май повечето хора смятат,че е готино да си надскачаш нивото с пари на кредит.

П.П.Джулиус,разконспириран си!Признай си,че също си емигрант.Няма начин да пишеш по форумите в около 3:00 през ноща,и то на 8 март.Само часовата разлика може да е обяснението!

winking smiley

Честит празник на всички дами! *rose*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход