Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

цени на панелки и тухлени сгради

Публикувано от vlastoy 
цени на панелки и тухлени сгради
25-02-2009 - 12:29:35
В даден раион се продават и панелки и тухлени сгради а справките за цените в раионите не предлагат различни цени . По какъв критерии определяме цената на панелно жилище и тухлено в един и същ район?
Re: цени на панелки и тухлени сгради
25-02-2009 - 13:01:20
Определя ги желанието на продавача, няма узаконена схема. решавяш колко ще му искаш и обявяваш. А ако въпросът ти е дали цените на панелните влияят на тухленото или обратно, очевидно влияят.
Re: цени на панелки и тухлени сгради
25-02-2009 - 13:11:23
въпроса ми е,че не е регламентиран пазара и една панелка в младост се продава на цената на тухлен щото и 2-та се намират в младост.Та кой е критерия който да покаже каква е стойноста на определен имот-критерии които да е изявен медиино и да има статут на официален? Ясен е въпроса с търсене- предлагане и ,че вичко е въпрос на сделка. *bow*
Re: цени на панелки и тухлени сгради
26-02-2009 - 10:35:32
Това е защото тук пак се опитват да работят хората с някакви нашенски,български си модели.Панелите щели да станат по две за лев само защото са панели.Глупости пълни...все eдно mobile homes в щатите,дето са пръснати из разни поляни и край магистралите,да станат без пари.Без пари са...утре по-рано.А са просто една по-голяма каравана.В началото на 90-те те са формирали 20% от пазара на имоти въобще в страната.И сега има градове,в които заемат 20-30% от общия брой домове.
Основния ценообразуващ фактор продължава да си е местоположението.Това е.Дори временно да се наложи някакъв друг фактор,нещата винаги се връщат в нормалното състояние.Еми съжалявам...ама Малинова долина и Кръстова вада никога няма да имат комуникационната осигуреност на Люлин и Младост.Просто няма как.Нито скоро ще дойде момента,в който новото строителство ще има жилищното разпределение на стандартния панел от 80-те. или няколко години по-стария тухлен.Ако ще променяте нещо,променете мисленето на строителите и квалификацията на архитектите.Това поне е по-лесно.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-26 10:37 от salvador.
Re: цени на панелки и тухлени сгради
26-02-2009 - 10:42:51
avatar
БГ панелите са горзно строително недоразумение, аз лично предпочитам да живея в трейлър пред бг-панел.
Re: цени на панелки и тухлени сгради
26-02-2009 - 10:53:18
Ми..правото на избор е сред основните човешки права.Поне в цивилизованите държави.Като не ти харесват панлните сгради,купуваш си НЕпанелна.
За съжаление обаче твоите предпочитания не оказват абсолютно никакво влияние върху ценоопразуването на имотите в БГ като цяло.Виж...ако станете няколко десетки хиляди такива,дето не харесват панелите и за нищо на света не биха живяли в такава сграда...да да знам...може да има някакво влияние,ма пак е спорно колко ще е.Защото като затънеш веднъж в калната локва пред вратата на новопостроения си дом...и по-лошо...ако при всеки дъжд затъваш и се прибираш до ушите в кал...след няколко години дори Обеля ще ти се вижда като строителен рай.Поне има асфалтови улици... smiling smiley *bow*
Re: цени на панелки и тухлени сгради
26-02-2009 - 13:02:07
Ако влезе истински оценител (не тези с курсовете ) да оценява панел ще останете учудени от оценката
Всеки архитект или оценител знае че амортизационият период на панела е 50 години - в масовия случаи са минали вече 40 - тоест има още 10 години в които в сградата е допустимо да се живее , от там насетне всеки които обитава такова жилище го прави на своя отговорност
сега идва въпросът - предпочитате да плащате 10 год наем или да купите панелка за хиляди евра ?
за справка - тухлата и дават 100 години - така че 40 годишна тухла си е съвсем нормална история
и още нещо ще добавя - преди когато се е строило - ежедневно от бетона са се вземали проби - а сега ?
Re: цени на панелки и тухлени сгради
26-02-2009 - 13:54:32
Дивал,
Сопри глупостите!
Re: цени на панелки и тухлени сгради
26-02-2009 - 14:24:48
Ако е ценител даден човек, то няма да има нужда от оценител, който да оценя нещо, което е очевадно, че няма стойност, имам предвид панелното общежитие.
Вярно е, че за всеки влак си има пътници, но ако човекът има претенциите, че е надживял соц. времена, то би следвало да е израснал и в средата си на живот.
Панелното жилище е в края на своята епоха и се учудвам как се задържат, а не са се сринали цените, това си го обяснявам от факта, че урбанзацията от селата продължава, защото тези хора са основните кнтрагенти на панелките.
Няма как да сравняваме НЖСК с панел. Лично мое мнение е, че цената на панелите ще се коригира в най-скор време и тя ще е точно на половина от цената на НЖС.
Re: цени на панелки и тухлени сгради
26-02-2009 - 18:23:47
Разлика между панел и панел има от земята до небето,но категорично твърдя,че тук където живея,новото строителство е по-зле от 25-годишните панели.Много,ама много по-зле.На третата година раздигаха покрив.Да се разбира пълно раздигане,на цялата покривна конструкция.Отдолу...беше ужас...изгнили OSB-та,мухъл...Това са жилища на 3 години.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход