Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

бъдете спокойни

Публикувано от kuku987 
Re: бъдете спокойни
20-02-2009 - 19:53:31
kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------
> >
> пръстите в контакта а задника ръкопляска...


Най-се притеснявам, когато някой доказан мошеник почне да ме успокоява с:

"Споко, всичко е под контрол!"
"Не му бери грижата, остави на мен!"
"Лесна работа!"

...

Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 16:28:21
"...................... Сега е важно да не правим глупости и да не цитираме механично планове и подходи, създадени във Вашингтон или Лондон и подходящи за икономики с друг мащаб и традиции. Това заяви управителят на БНБ Иван Искров пред проведения в "Кемпински хотел Зографски" икономически форум "Развитието на България в условията на глобалната финансова и икономическа криза".

Според него икономиката ни сама ще се приспособи към новите условия, стига да имаме финансова стабилност и дисциплина. Някои сектори, в които имаше небалансиран растеж, а свръхоптимизъм, ако щете прекомерна алчност, ще се приспособят по-болезнено от други. „Кризата бе внесена отвън и решението й ще дойде отвън” , каза още Искров и допълни: „Но каквото и приспособяване да се осъществи в нашата икономика, то ще стане в рамките на съществуващия режим на паричен съвет и ниво на валутен курс. Нека да престанем да се вслушваме в какви ли не гадатели, та било с титли и звания. Име достатъчно лоши примери през последните няколко месеца (от Исландия до Унгария и Румъния) какви вреди може да нанесе плаващият валутен курс – особено в период на глобална криза.
................... "


"...Според него икономиката ни сама ще се приспособи към новите условия..... "


Икономиката като цяло (както и кой да е бизнес) си е като игра на шах, ......... добрите ходове от самосебеси не идват.


" „Кризата бе внесена отвън и решението й ще дойде отвън” , каза още Искров и допълни: "


Още едно изречение, което поражда съмнение в мен, че този човек е подходящ за този си пост. Страх го е човека от неизвестното бъдеще и не знае какво да прави.

Не може пасивно да гледаш забатачена ситуация и да си мислиш, че потъващия ще намери за какво да се хване и излезе от блатото......

Човек талантлив с изобретателно мислене и дълбоко разбиране на макроикономиката трябва да заема такъв пост.



.[www.beinsadouno.org]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-02-21 18:46 от Uraa.
Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 18:40:54
Ура- беше този който ни предупреди за срива в строителството и цените на недвижимите имоти , Куку е другия , най много не вярваше на прогнозите (които бяха по скоро мъдър анализ на действителноста ) - човек не вярваше .
Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 19:35:25
avatar
Следващата вълна при банковите кризи идва от Източна Европа.

[www.financialsense.com]

Статията е доста сериозна, за съжаление е на английски.Май наистина ще излезе ,че след Византия, Османската империя, Третия райх , Съветския съюз, сега ще "оправим " и Европейския такъв.
Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 20:06:37
gamper, ЕС щяхме да го "оправим" много качествено ако бяхме влезли в Евро-зоната. Мисля че в отбора на "оправящите" с успех биха се включили и Унгария, Румъния, Литва, Латвия и Естония(взамиствам анализи на проф.Нуриел Рубини), ама откъде да предполагаш, такава далновидност от страна на ЕЦБ, да не ни позоволят, в момент на "потресаващ растеж" да се присъединим към въпросната зона.

Uraa...Според него икономиката ни сама ще се приспособи към новите условия
Изглежда Искров добре си е чел лекциите за "невидимата ръка" на Смит. Дано да е така. Направи ми впечатление едно него изказване ще го цитирам по памет..."Ако трябва, ЩЕ минем през някои фалити, но ще задържим борда"...Нека наистина минем през тези фалити, а да не товарим идните поколения да ни плащат "масрафа". От тази гледна точка въпросният Нуриел Рубини, говори за необходимостта от "национализиране"(да! знам значението на думата), на кухите банки. Нека държавата национализира банките с основно значение за БИЗНЕСА. Сигурен съм, че идните поколения, ще разберат правилността на този избор. Държавата задлъжнява(разбирай гражданите), но съхранява БИЗНЕСА! Нека държавата не налива ликвидност в загиващи сектори, както правят американците, конкретно с автомобилният им сектор.
Нека оставим "невидимата ръка" да "нашамари" преялите в кредитната вакханалия и да "потупа по рамото", тези които са разсъждавали трезво!



Редактиран 5 път(и).Последна редакция на 2009-02-21 20:22 от hrabar.
Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 20:13:26
Искров и напълно прав, че икономиката ни сама ще се приспособи към новите условия. От сегашното управление се иска ЕДИНСТВЕНО да не пречи... Едва ли има дори и един човек в България, който сериозно да си мисли, че сегашните могат да помогнат. Така че най-добре да не правят нищо, за да не пречат.

Искров знае, но не смее да го каже. Затова само го намеква дебеличко...



Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 20:38:27
avatar
hrabar, то е ясно,че не е само България,а сме цял отбор юнци.Мисълта ми беше,а и това е написно в статията,че желанието за експанзия на някои големи европейски банки в нашите държави ще им струва прекалено скъпо.Това ,че не сме в евро-зоната в случая нямя да помогне на тези банки,а чрез тях и на правителствата на държавите,от които са.Токсичния кредит си е токсичен кредит.Трови кредитора и го поболява. smiling smiley
Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 20:46:22
avatar
koganev Написал:
-------------------------------------------------------
> Искров и напълно прав, че икономиката ни сама ще
> се приспособи към новите условия. От сегашното
> управление се иска ЕДИНСТВЕНО да не пречи... Едва
> ли има дори и един човек в България, който
> сериозно да си мисли, че сегашните могат да
> помогнат. Така че най-добре да не правят нищо, за
> да не пречат.
>
> Искров знае, но не смее да го каже. Затова само го
> намеква дебеличко...
>
>
> уффф,то правителството май му остана само една глупост да направи-да използва по нерационален начин заема,който ще вземе от МВФ.
>


Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 21:35:26
Uraa Написал:
-------------------------------------------------------
Не може пасивно да гледаш забатачена ситуация и да
си мислиш, че потъващия ще намери за какво да се
хване и излезе от блатото......




smiling smiley Може, може... Стига да не ти пука за давещия се, както в повечето случаи става...
Re: бъдете спокойни
21-02-2009 - 22:28:32

Повишаващите се цени на жилищата бяха досега привидно неизчерпаем източник за потребителски заеми. По данни на Федереалния резерв, американците са получили заеми срещу ипотека или рефинансиране на жилищата си в размер на 600 милиарда долара през 2004 г., в допълнение към 439 милиарда, получени през 2003 г. Половината от тези пари са били изхарчени за закупуване на различни стоки, като например прословутите джипове с голяма проходимост или за услуги, включително екскурзии и морски крюизове.

Лошото идва сега, когато пазарът на недвижимите имоти преминава своя връх, както се вижда от графиката по-горе, а вноските по ипотеките трябва да се плащат.

Средното американско домакинство е натоварено сега с дълг от над 90000 долара, по-голямата част от които са ипотеки с променящи се лихви. Само през 2006 година ще бъдат променени (увеличени) лихвите на 22% от 8700 милиарда долара ипотеки. По данни на американски анализатори на пазара на недвижими имоти, лихвите ще се увеличат от 3.6 на 5.6 % , което ще означава, че една месечна вноска за ипотека от 500 000 долара ще се увеличи с 800 долара.

Положението става по-лошо! През 2005 г, 40% от новите ипотеки са били с променящи се лихви и вноските ще бъдат коригирани през 2008 и 2009 години. Много, вероятно повечето от длъжниците по тези ипотеки ще бъдат поставени до стената и много имоти ще излязат на пазара, след като станат собственост на кредиторите.

Линк към статията ТУК

Цитат: лихвите ще се увеличат от 3.6 на 5.6 %

Коментар: Кой питаше кога ще ги стигнем?!... Та ние ги задминахме дори spinning smiley sticking its tongue out
Ако средното американско семейство е задлъжняло средно с 90 000 долара, при нашите 80-90% "финансиране" от банката и 60% от покупките на имоти с ипотеки, как би изглеждала родната графика след 2-3 месеца?..... :ami:
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход