Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се манипулират глупаците

Публикувано от др. Иванов 
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 22:08:44
Напомни ми за част от детските ми години във Владая.За последно сме спускали Златни мостове-Владая с баща ми през 96-та,зимата.От тогава не бях стъпвал по тоя маршрут на Витоша.Спуснах се преди 2 седмици по тая пътека от чисто любопитство.Доплака ми се като слязох във Владая.Нищичко не е останало от чара на това място.Това бяха вилички,нагушени между приказни дворчета и чисти улици.Сега е безнадеждно тържество на мутрафонията и кича.Отврат,кал,камери и стени по три метра.Нищо не е останало от онова спокойно място преди.Нищо.
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 22:28:19

BulCan,
малко тъжно, ама истина.
Ivel го определи по-точно в негов пост: "Всичко е загубено, не се косете"

И отиде в отоплителния бизнес с внос на камилски фъшкии от Етиопия с пирульозно горене. Доколкото знам, договорил е няколко кораба. Дано да успее...
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 23:01:58
Това е разликата между нас. Някой беше питал, защо като Сл. бряг бил толкова добър курорт не направи ходел като Бурдж Араб, та да го признае. Отговорих му, че това в България не може да стане, защото ние сме селски народ. За нас най-красивото нещо е къщичката на дядо на село, а най-високото - триетажното училище в най-голямата селска махала. Без значение дали става дума за архитект, министър, академик или хамалин. Всички са пасли козите.

Аз не съм такъв. За щастие никога не съм имал село. Баща ми е от София, майка ми от Несебър. Детството ми мина на Сл.бряг. На 11 или 12 години отидох сам в Русалка и си поръчах малък ликьор Роза. На 14 седяхме с един приятел в Рибарска хижа и на нашата маса настаниха едни германци с най-красивото същество, което бяхме виждали. И тогава разбрах, че винаги ще живея така. Приятелите ми още се смеят, че като съм се прибрал в София съм казал: Никага няма да съм беден. Но и когато съм имал и когато съм нямал пари съм ходил само в най-добрите заведения. През ум не ми е минало, че мога да влезна в кръчма, макар че живеешме над бившата кръчма на дядо ми. Когато приятелите ми ходеха на палатки, аз ходех в Шведският във Варна. Те се натискаха по таваните, а аз си восех гаджетата в Новотела в Пловдив. Не защото съм имал пари, защото имах колкото и другите, а защото този живот ми харесваше. Аз искам България на небъстъргачите, магистралите, казината, голф игрищата, аква парковете, рафинериите и заводите. Искам да живея сред богати хора, а не сред мърлячи обяснаващи на предполагаемите глупаци колко ще им е добре ако капаят на село.
Чужбина не ме възхищава с нищо, защото най-доброто което съм видял там съм го видял и в България, макар и с не толкова блясък. Вие се тръшкате, защото не сте го видели, защото по селата и кръчмите го е нямало, а не защото не е съществувало. Единичните легла в Шведският бяха колкото стая в по-евтин английски хотел. Ваните бяха широки за двама, а последният път в четиризвезден хотел в Италия, по 100 евро на човек, като си изтървах сапуна в душ-кабината трябваше да я отворя, да излезна отвън да си го взема и пак да вляза, защото в нея не можеш да се наведеш. Но когато си от софийските села, да не говорим за други, и попаднеш в такъв хотел, само цъкаш с език и после разказваш какви неща има по света, а тук....
Тук някой каза, че е ходил в Риа де Жанейро, дето цял свят му се възхищава. Обаче там мръстите канали минават през Копакабана и изтичат в океана. Това само че не прави впечатление, а се възмущаваме от това, че пречиствателните станции по морето не поемали увеличението от 20% годишно.
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 23:09:04

Аз също не съм беден бе, кретен !

Но не парадирам с това във форума, защото съм сигурен че тук има доста хора още по-малко бедни от мен, но не го показват......., нали разбираш,.....първите седем години винаги си личат..........
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 23:16:02
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 23:20:40
Другарю Иванов,живота който водиш може и да ти харесва ,но това не е моя живот.Живей си го.Не си падам по кръчмите и курваджилъка.Предпочитам да си гледам семейството.Да отида някаде с него на чисто място без бетон и небостъргачи,не ща казина ,публични домове и хотели.Няма да ям макдоналдс защото това не е храна.Няма да пия виното на винпромите защото това не е вино.Обичам нещата които са истински ,а не измислените глобализирани боклуци които се бълват ежеминутно.Наслаждавай се на живота си ,но не всеки ти завижда.Аз не искам и няма да бъда като тебе.Мисленето ти е боклука на съвременното съществуване.Можеш да манипулираш само хората като тебе.
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 23:20:45
искрено и лично с др. Иванов.

някой да го гушне за утеха след тия словоизлияния...

spinning smiley sticking its tongue out
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 23:23:58
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
Без значение дали става дума за архитект,
министър, академик или хамалин. Всички са пасли
козите.
Аз не съм такъв.
...........................................................
Що, бе - нима няма психопати, които са пасли кози?!?
Не вярвам да няма........
Май трябва да поровя в специализираната литература!
winking smiley
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 23:35:29
Не. Такъв човек като др. Иванов не може да съществува.
Това е измислен герой от най-долнопробен булеварден роман с автор "Иванов".
Или аз съм луд, дегенерирал, идиот и кретен.
Re: Как се манипулират глупаците
30-01-2009 - 23:39:22
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------

Аз
> искам България на небъстъргачите, магистралите,
> казината, голф игрищата, аква парковете,
> рафинериите и заводите. Искам да живея сред богати
> хора, а не сред мърлячи обяснаващи на
> предполагаемите глупаци колко ще им е добре ако
> капаят на село.

Ами объркал си държавата бе пич, такава каквато я искаш в този си живот няма да я видиш. Хващаш си бохчите и отиваш в някоя от тези държави.


> Чужбина не ме възхищава с нищо, защото най-доброто
> което съм видял там съм го видял и в България,
> макар и с не толкова блясък.

Нищо не си видял значи. Не е в блясъка въпроса.

Небостъргачи по света колкото искаш, толкова, че голяма част от градовете губят облика си, събуждаш се в някакъв хотел, поглеждаш навън и в първият момент не можеш да разбереш къде си, в Сиатъл или в Сингапур.

Това, за което Спиро ти говори е, че е добре да се запази атмосферата на едно място, това, което го прави уникално и няма друго такова по света. Много държави си пазят уникалността по този начин и това кара други хора от "бетонната джунгла" да ги посещават, почиват там, понякога и да се заселват.

След 10 години живот м-у стъклени сгради попаднах на невероятно място в Испания - Сантиаго де Компостела - старинен град, където само на градският площад има 4 сгради в списъка на Юнеско. Толкова ми хареса, че останах година там. Кръчмите са с история, дядовците на собственниците са ги държали още. По стените стари и нови снимки на знаменитости, които са ги посещавали.

Трудно ще ги разбереш тези неща, като повечето нашенчета гледаш хромче да има, неонче, лъскавичко...кич-че така...

Във Варна гледам лятото на плажа направили едно стъклено заведение, огромно, правоъгълно, отпред изкуственни палми с ненормален цвят на "листата" - гаче ли си в Кан или на "Променад дез Англе" в Ница. Нищо общо с традиционната атмосфера, която си я имаше. Иначе наблизо гърми турбо-фолка. Абе кретени с кретени, като искате палми, идете там където си растат.

Изобщо - криворазбраната цивилизация.



Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход