Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как се манипулират глупаците

Публикувано от др. Иванов 
Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 16:45:18
камелия Написал:
-------------------------------------------------------

>> Приемете, че загиваме, приемете, че сме дръпнали
> шалтера на държавата и живейте спокойно.
>
>
Не можем да живеем спокойно, именно защото държавата загива. И ни боли...а още по-болно ни става, когато виждаме че "останалите герой" не правят нищо (или почти нищо) за да се оправят нещата. Относно "качествените" специалисти като лекари или инжинери (не визирам теб) останали в БГ. Имам достатъчна представа за техните способности, от десетките болни успели да се излекуват във Фр след като са били "отписани" в БГ. Да не говорим за грешните диагнози с които пристигат.
Заради такива "специалисти" идваме в БГ с още двама французи, защото местните "титани на мисълта", не могат да направят един свестен проект. До там сме я докарали Камелия...колкото и да е тъжно. moody smiley
Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 16:46:18
Julius Написал:
> др. Иванов Написал:
> > Мене няма как да ме удари която и да е криза, Аз съм спекулант, парите си ги правя в кризи.
>
> Колко умилително... чак се просълзих!
> Само да попитам - някакъв събирателен образ на спекулантите ли си... или обикновен индивидуалист?

Аааа, той другарят е много сложен образ, подробно описан тук: http://forum.imoti.net/read.php?6,165642
kid
Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 17:58:41
>Кой е казал, че трябва да се казват само хубави неща?
>И защо трябва да се говорят само лоши, че да са щастливи всички емигранти, >доказващи на себе си колко правилно са постъпили?
>Който е решил да емигрира, го е направил. Защото е мислил като теб- че тук не >може да се справи.
>Колко пъти да напиша, че ако за теб и за тях емиграцията е правилен избор, то за >мен и другите, които сме останали, не е?!
>Наистина ми омръзна все един и същ рев да чувам, все едни и същи неща да >разяснявам и вие пак да почвате отначало.
>Приемете, че загиваме, приемете, че сме дръпнали шалтера на държавата и >живейте спокойно.

Ками, не си ти тази, която ще преценява кой може и кой не да се справя. За да сравняваш дали двама човека са се справили, те първо трябва да са поставени в еднакви условия. Не може например някой, които живее до 30-35г при мама и тати или такъв, които си е купил или наследил апартаментчето през комунизма при съвсем други условия да ме учи как се успява или купува апартамент. Просто извода ти е грешен, защото условията са различни. Ти например никога не би отишла на запад, защото няма да успееш там и затова ти е най-удобно да обиждаш хората. Не че няма безброи хора заминали и успяли. И още едно нещо - там изобщо не се занимават с такива долни битовизми като тук (качеството на имотите е на ниво). А тук твоите "успяли" хора предлагат уникални коптори, от които разбираш и за "високата" класа (морална и интелектуална) на техните собственици. Кризата в България изобщо не е свършвала, тя сега започва. Кризата на запад е икономическа и те лесно ще се справят - никога не биха скапали тяхното производство и индустрия - хората(Англия, Германия) дори втората световна война ги съсипа и пак успяха - факт. У нас освен това, кризата е и демографска, и идеологическа и т.н. Акъла на наште стигна едва до там да строят имотчета, но мизерното им икономическо образование им попречи да видят, че този сектор няма бъдеще.

Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 18:18:33
.н. Акъла на наште стигна едва до там да строят имотчета, но мизерното им икономическо образование им попречи да видят, че този сектор няма бъдеще

Е ние сме прости хора, по собственост върху имотчета обаче сме на първо място в света. А по една случайност това е най-важното още откакто първите хора се заселили в по-студените краища. Англия през 19 век била много пред българските краища на Отоманската империя, но по тези краища не умрели от глад 250 хил. тъкачи, защото султанът затворил фабриката, когато раята протестирала, че ще обеднее. Не умрели от глад и милион и половина българи подобни на едни жалки същества, наречени ирландци, когато ги натирили от чуждите за тях земи. А един пътешественик описва преминаването си през шопско през 1865 г. горе долу така: Мъжете се веселят по кръмчите, жените седят пред къщите доволни и засмени, хамбарите са пълни, навсякъде висят суджуци, а всеки с гордост ни черпи от препълнените с вино бъчви./цитирам по памет/. Горе долу по това време нито селяните, нито работниците в Англия са били цъфнали и вързали, видно от английските класици.

Защото българите имали жилища и работа/земя/. Имат ги и сега. И като ми обяснява някой колко е добре навън да ми каже какво има, колко пъти в годината пътува, калко пъти ходи по заведения и колко работи за това.
Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 18:46:18
Между другото неотдавна на път за америка посетих Лондон за няколко дни. Имах покана от един приятел който вече осем години живее там. Контрактор /подизпълнител/ на строителни обекти. Ела каза да ми видиш къщата и т.н. Та отидох да го уважа. Заведе ме, не помня името на квартала. Помня само, че пътувах половин час с метро от центъра. Като видях в какво живее бях потресен. В това нещо не бих пуснал и домашните животни да живеят защото ще получат клаустрофобия. Парцела му който ползваше няма 100 кв.метра. Застроена е къщичка на два етажа по около 30 кв. метра. Изплаща си я човека и е доволен. Не му казах какво мисля, но ми стана тъжно. Дано той да е щастлив. Написах горното за да добавя още един щрих към действителността, защото животът е шарен и не бива да се възприема черно-бяло.
Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 18:53:01
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
И като ми обяснява някой колко е добре
> навън да ми каже какво има, колко пъти в годината
> пътува, калко пъти ходи по заведения и колко
> работи за това.


Абе Иванов, то работата не е непременно неприятно нещо. Ако си добър в това, което правиш и ти харесва си е голяма краста.

Понеже спомена за пътувания, би ли написал в колко държави си ходил (бройка)?
Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 18:57:00
да, славни времена са били др. Иванов, разходи се по селата сега да видиш какво представляват българските села, затова в магазините храната е внос от чужбина а в българската боб чорба единственото българско нещо е водата.

били са добре хорта защото никой никога не е купувал къща или каквото и да е на кредит. работи човека, събира пари и тогава купува.
и никой не е теглил кредит да развива бизнес.

докато сега всичко е на кредит, заемите на Бг са 37 милиарда + евро и са повече от стойността на обезпечението/стойността на компаниите/активите на домакинствата.
т.е народа няма нищо, всичко е на заем.

а сега си представи че този модел дето го писваш се пренесе в съвременна България, колко според теб ще струват имотите? 200 евро макс.


Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 19:28:44
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
А един пътешественик описва преминаването си
> през шопско през 1865 г. горе долу така: Мъжете се
> веселят по кръмчите, жените седят пред къщите
> доволни и засмени, хамбарите са пълни, навсякъде
> висят суджуци, а всеки с гордост ни черпи от
> препълнените с вино бъчви./цитирам по памет/. Горе
> долу по това време нито селяните, нито работниците
> в Англия са били цъфнали и вързали, видно от
> английските класици.

> Защото българите имали жилища и работа/земя/.


Вервам ти Иванов ,много ти вервам обаче май историяте няма да ти повярва !
:} :} :}
Ами то излиза,че ти си много неук и необразован бе другарю.Я да вземеш учебника по история и да се справиш по въпроса кои са били земевладелците в поробена България.
Добре, че Шипка не е в шопско щото ако беше там руснаците никога нямаше да спечелят войната - ми то "доволната рая " щеше да се бие на страната на турците.
А пък Англия тогава е била световен център на индустриалния прогрес - сещаш ли се Иванов - носили са обувки и ботуши а не нещавени свински цървули.

Камелия драга, много близък до мен човек е лекар-специалист с 25год стаж и поради тази една случайност съм ама много наясно със заплащането в сектора и условията на работа.
Мноого си далеч от реалната картинка и от реалните доходи в медицината. Очевидно вярваш на партийно-медийната демагогия която манипулира обществото с една единствена цел - да държи в икономическо подчинение а от там в политическа пасивност всички медици както и да конфронтира лекуващите и пациентите им за да се прикрива съзнателно налаганата мизерия в здравеопазването.Последният комунистически преврат в лекарския съюз го доказва за пореден път. И ви е бедна фантазията на вас пациентите какво здравеопазване ви чака занапред .
Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 19:32:57
В храната от чужбина лошо няма, днес си купих ягоди за 5 лв. килограма. Хората не са по селата не защото някой ги гони, а защото искат друг живот. След време ще започнат да се връщат.

Нама как да купуваш без кредит ако нямаш пари. Кредитите няма как да са повече от активите, защото няма как.

Ако имотите струваха по 200Е/м2 или 20 хил. за жилище, доходът на домакинство трябваше да е 5500-6000 лв. на година, а той е над 10 хил. за селските домакинства и то само от земеделие, без заплати и пенсии.

За пътуванията аз не съм критерий, защото не съм средностатистически гражданин. Пътувал съм до 15 държави, но съм летял до тях над 200 пъти и то по стари паспорти. Близо половината от българите вече пътуват. Почиват в чужбина и най-бедните слоеве. И го правят защото не плащат наеми. Заведенията са пълни. В кварталните лятото често нямаше места. Хората живеят добре, много по-добре отколкото болшинството европейци. А като прибавим и че работят колкото да не заспят излиза, че тук се живее най-добре в света.

Тихия,
Приятелят ти живее на парцел от 100 м2 защото се е замогнал и има бизнес. Редовият англичанин рядко живее на парцел по-голям от 50 м2 и стандартно жилище от 2 етажа по 25 м2.
Re: Как се манипулират глупаците
29-01-2009 - 19:45:41
др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------

>
> За пътуванията аз не съм критерий, защото не съм
> средностатистически гражданин. Пътувал съм до 15
> държави, но съм летял до тях над 200 пъти и то по
> стари паспорти.

Имаш впредвид, че си пътувал повече от средностатистически българин? Ами не са особено много, аз бях на ниво 15 държави преди около 16 години, до някои повече от 100 пъти. Сега са 37 (без да броя колониите, играх си да ги смятам преди около месец, може и да съм пропуснал няколко). А съм си съвсем средно-статистически гражданин
smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход