Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите

Публикувано от tihia 
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 10:47:19
Global,

Аз далеч не величая Чърчил, просто мисълта е негова - поразява с цинизма си, но и с верността си (за съжаление). Иначе не съм чела много специлано за него, но определено от малкото, което знам, не ми е симпатичен.

Иначе си напълно права - интересите на старите врагове, днес ЕС, ги движат. Но проблемът е и в историята - в смиъсл, те имат различни, често противоположни интереси пак по исторически причини. Поне така ми се струва. На мен ми се ще да гледам на тях като на "съединени европейски щати", но виждам, че изобщо не се държат като една държава. То и политическото му устройство е различно, де - на ЕС. Според мен при тези постулати на съществуване много трудно, да не кажа невъзможно е да бъде една държава така, както е САЩ, да речем. Получава се нещо като древния Рим в края на републиката - много тежка процедура на вземане на решения, която на практика блокира вземането им. Всъщност Момзен твърди, че това е причината да се появи Цезар и пследвалото превръщане на Рим от република (управление на Сената) в диктатура. Тоест, че за тогава това е било мног навременнно и добро решение за Рим.

За Троая - ами той пише за руски царе и императори (Екатерина 2, Павел, Николай 2). Книгата е документална и е за самия Николай 2, където описва живота и царуването му, какато и политиката и личностите около него. Има и друг интересен автор Едвард Радзински, който пише за Николай 2 и позлва много архивни документи на ЦК на КПСС, преди секретни, сега достъпни. Това, което ме изумява е упоритото нежелание на Николай да види и да се съобрази с реалността. И огромного влияние на жена му с доказано от тогавашни лекари заболяване - неврастения.
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 10:55:07
barbaron Написал:
-------------------------------------------------------
> Засега се включих с изпращане на пари за
> закупуване на мощна усилвателна уредба за
> студентите
>
Ти какво - купуваш си индулгенция, че не си с тях ли? Всъщност може би си прав - в основата на всичко пак стоят парите, за съжаление.

Иначе специално за студените - аз всъщност не разбрах какво точно искат. Момичетата от Студ. град доброволно се продават на мутрите, момчетата доброволно се дрогират и напиват. Сред самите студенти-софиянци се говори, че "Студ. град е пълна селяния и няма защо да се ходи там". Изцяло ги подкрепям, ако искат да се забранят изобщо дискотеките след полунощ и алкохола (дрогата така и така си е забранена) в Студ. град - и да има полицейски хайки за проститутки и алкохол - като в сух режим. Но подозирам, че ако поискат това от съюза им, собствените им членове ще ги линчуват smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-15 11:00 от Joan.
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 11:02:50
Joan Написал:
-------------------------------------------------------
> Global,
>
> Аз далеч не величая Чърчил, просто мисълта е
> негова - поразява с цинизма си, но и с верността
> си (за съжаление). Иначе не съм чела много
> специлано за него, но определено от малкото, което
> знам, не ми е симпатичен.
>
> Иначе си напълно права - интересите на старите
> врагове, днес ЕС, ги движат. Но проблемът е и в
> историята - в смиъсл, те имат различни, често
> противоположни интереси пак по исторически
> причини. Поне така ми се струва. На мен ми се ще
> да гледам на тях като на "съединени европейски
> щати", но виждам, че изобщо не се държат като една
> държава. То и политическото му устройство е
> различно, де - на ЕС. Според мен при тези
> постулати на съществуване много трудно, да не кажа
> невъзможно е да бъде една държава така, както е
> САЩ, да речем. Получава се нещо като древния Рим в
> края на републиката - много тежка процедура на
> вземане на решения, която на практика блокира
> вземането им. Всъщност Момзен твърди, че това е
> причината да се появи Цезар и пследвалото
> превръщане на Рим от република (управление на
> Сената) в диктатура. Тоест, че за тогава това е
> било мног навременнно и добро решение за Рим.
>
> За Троая - ами той пише за руски царе и императори
> (Екатерина 2, Павел, Николай 2). Книгата е
> документална и е за самия Николай 2, където описва
> живота и царуването му, какато и политиката и
> личностите около него. Има и друг интересен автор
> Едвард Радзински, който пише за Николай 2 и позлва
> много архивни документи на ЦК на КПСС, преди
> секретни, сега достъпни. Това, което ме изумява е
> упоритото нежелание на Николай да види и да се
> съобрази с реалността. И огромного влияние на жена
> му с доказано от тогавашни лекари заболяване -
> неврастения.

Преди 15-20 г. четох книгата за " Екатерина ІІ ", и честно да ти кажа, нищо нямам в главата от нея...Спомням си, че ми беше интересна. Но щом не съм я препрочела, най-вероятно не ме е грабнала. Разбира се, от позицията на изминалите години и събития, лесно се виждат грешките на тогавашните управляващи.

А интересно, за грешката ми - Мороа-Троая. Разбира се, като четох "История на Америка" ми направи впечатление нейния автор, който до този момент познавах само като писател на худажествена литература. Доста интересен подход. Още повече сам беше ходил по библиотеки, за да събира материали за книгата си, и бе написал история, която не се е "писана от победителя". И като ми заговори за френски писател, моментално залитнах натам - към предварително създадения образ.

А иначе, мечтата ти са Европейски съединени щати, я споделям. Още повече, като имам предвид нивото на развитие на нашето общество. Във всички случаи, това за България ще е перфектно. Макар, че националното чувство във всяка държава е много живо.


:]
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 11:12:15
barbaron ,

доколкото схванах, неврастенията е генетично предопределена- от мутация във втора хромозома, която предизвиква толерантност към лактозата в зляла възраст. С какви признаци се характеризира неврастенията?
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 11:38:47
Ааа-а, от Вавилон...
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 12:15:47
Joan Написалa:
Quote

Ти какво - купуваш си индулгенция, че не си с тях
> ли? Всъщност може би си прав - в основата на
> всичко пак стоят парите, за съжаление.

«Човек отъждествява себе си с паричната единица. Спадането на паричната единица дълбоко засяга самия човек, унижава го. Ако този процес се ускори и се стигне до инфлация, обезценените хора се събират в образувания, които напълно могат да се отъждествят с преследваните маси. Колкото повече губят хората, толкова повече се уеднаквяват съдбите им. Онова което се проявява като паника при отделните богоизбрани, които са в треска да спасят нещо за себе си, се превръща в масово бягство за всички останали, загубили паричните си блага т.е. равни в това отношение» "Психология на тълпата" от Е.Канети/1996/106

*book*
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 12:40:48
Barbaron,

Ако виждах политическа алтернатива на сегашните управляващи - да отида да ги свалям в полза на алтернативата. Но Волен Сидеров и ББ - не, мерси! Не виждам смисъла да бъда употребена, за да може някой, бленуващ власт, да я вземе. Толкова по въпроса за протестите.

Иначе - аз живея тук има неща, които се подобриха, има и проблеми. С проблемите се опитвам да се справям, на подобренията се радвам. Радвам се също, че има доволни от живота във Франция - като теб smiling smiley Само не знам защо в Париж младежи палят и чупят витрини, като им е толкова хубаво - може би и в Париж е хубаво само за някои?

Като например това тук:

"26 ноември 2007

Ожесточени сблъсъци между младежи и полицията избухнаха в предградието на Париж Вилие льо Бел, разположено на около 20 км северно от френската столица, съобщава France Presse.

Безредиците започнали в неделя около 18,00 ч. местно време (19,00 ч. българско време), след като се разпространила новината за смъртта на двама тийнейджъри, на 15 и 16 години, които загинали, след като се забили с мотоциклет в полицейска кола. Както уточнява Reuters, мотоциклетът бил краден, а гибелта на младежите била резултат на нещастен случай, а не на полицейско преследване.
Скоро след инцидента около 200 младежи започнали да палят контейнери за смет и автомобили в квартала, в който се разиграла трагедията. Те разбили уличното осветление, потапяйки района в мрак и започнали да подготвят “коктейли Молотов” за сблъсъците с полицията.
Пристигналите на място полицейски патрули били нападнати от хулиганите. Местният полицейски комисар, който се опитал да успокои тълпата, бил ранен и откаран в болница. При последвалите безредици пострадали още 21 полицаи и пожарникари. Младежите подпалили полицейския участък във Вилие льо Бел и разбили участъка в съседното градче Арновил.
Малки групи вандали започнали да мародерстват по магазините и да нападат и грабят минувачите и преминаващи автомобили. По информация на France Presse, по време на продължилите няколко часа вълнения били подпалени общо 2 магазина, 2 гаража, бензиностанция и 21 автомобила. Подразделенията за борба с безредиците са арестували най-малко 7 от вилнеещите младежи.
През нощта във Вилие льо Бел бяха разположени значителни полицейски сили, тъй като според властите съществува опасност безредиците в предградието да продължат.

Сблъсъците навяха мрачни спомени за есента на 2005 г., когато смъртта на 2 младежи от африкански и арабски произход в парижкото прадградие Клиши су Боа, които решили да се спасят от пресладването на полицията в трафопост, предизвика най-тежките безредици във Франция за последните 40 години, които продължиха близо 2 месеца. "

[www.kompasbg.com]

Или тук:

"27 март 2007
В Париж отново избухнаха сблъсъци между младежи и полицаи, след като жандарм задържа в метрото пътник без билет, предаде Франс прес. Ранени са двама души и седем са арестувани.

Привечер на гара Север в центъра на столицата няколко десетки младежи започнаха да трошат с метални пръти прозорци, витрини и автомати за продажба на билети.

Значителни полицейски сили - в униформи и цивилни, бяха изпратени в подземните части на гарата и в съседната метростанция. При сблъсъците с младежите са ранени двама служители на метрото, а най-малко седем души са арестувани.

Сблъсъците избухнаха, след като следобед пътник без билет реагира бурно срещу служителите на метрото и рани двама от тях. "

[dariknews.bg]
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 12:46:08
avatar
Недей така, Joan , това във Франция не може да се случи. Никъде не може да се случи, освен в България. :]
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 13:06:15
Barbaron,

Не зная френски и не съм чела изявленията на протестиращите младежи във Франция. Предполагам, че и те искат равноправие и толерантност (каквото и да значи това за тях). Изобщо оценки не съм давала кой загнива и кой не - просто се опитах да ти покажа, че и в Париж съвсем очевидно има недоволни. Как успя да ги сметнеш, че са точно 10 % е направо загадка за мен smiling smiley Гледайки по улиците на Париж, имигрантите от африкански и арабски произход ми се виждат доста повече от 10 % от населението на града.

Съмнявам се на протестите пред НС да е имало и 5 % от населението на София smiling smiley Прочети пак репортажите и виж физиономиите и поведението на тези, които първи са се сблъскали с полицията. И ако те ти се виждат типичните представители на БГ обществеността, жалко за теб. Банда дрогирани футболни хулигани, кооито, за съжаление, провалиха и намеренията на мирно протестиращите.

Иначе Декларацията звучи много красиво smiling smiley Само ползата от нея нещо хич не я виждам smiling smiley И аз искам на земята за има вечен мир и всички хора да се обичаме като братя, ама не ходя да чета Декларация за това пред НС. Така или иначе, много е хубаво да искаме разни неща, но още по-хубаво би било да можем и да знаем как да ги постигнем smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-15 13:07 от Joan.
Re: Цените на имотите - търпимост в разнообразието на прогнозите
15-01-2009 - 13:10:39
avatar
barbaron Написал:
-------------------------------------------------------

> И от 1889 година не са декларирали нещо подобно
> на:
> "Днес, 14.01.2009, ние излязохме пред Народното
> събрание за държава без корупция, беззаконие и
> унищожаване на уникален човешки, интелектуален и
> природен ресурс. ... "
>

Тук си в грешка! Виж лозунгите им от 1968г. за тях се сещам сега. Ако имаш желание наистина да потърсиш, ще намериш и още...........
spinning smiley sticking its tongue out
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход