Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Eй така палеха фитила на бума на цените в БГ

Публикувано от Uraa 
Eй така палеха фитила на бума на цените в БГ
23-10-2008 - 09:14:04
............ В строителството и пазара на недвижимостите България изостава твърде чувствително в цените дори от съседите си, което все пак я прави, ако не толкова голям, както бе до преди месеци, то поне реално потенциален обект за влагане на "белите пари за черни дни" на инвеститорите от западна и източна посока.

А ако искате още съвети за икономическо поведение по време на криза, може да ги прочете в специалния материал "10 съвета при криза" в рубриката "Анализи" на www.imoti.net.

Радослав Михайлов ...............


Моите уважения към автора, обаче да се говори за "изоставане на цените на НИ в България в сравнение с когото и да е било" е просто неточно и неуместно.

По същата логика може да се каже, че "цените в крайните квартали на апартаментите изостават в сравнение с тези в центъра.".


В интерес на истината намират се такива хора да вярват, че цените трябвало да стигнат тези в Германия.

Да ама аз не съм съгласен с такъв вид твърдения. Ето само един от многото фактори.
Българската икономика на глава от населението толкова ли е силна колкото Германската, че да се сравняваме с тях по цени?
Т.е. средния доход на един Германец, колкото на един Българин ли е?
Не е. Е как ще си позволи българина да плаща идентични суми с германеца или гърка или румънеца, като доходите му са далеч по-ниски?
Друг фактор наемите съпоставими ли са между цена на имот и едномесечен наем (средностатистически) 100 към 1?
Не.

Индиректното предполагане/заявяване, че е логично цените на НИ в България да достигнат Европейските е според мен неразбиране на "материала", това заблуждава/подвежда хората да плащат скъпо и прескъпо за НИ и бе един от мотивите на брокери да убеждават незнаещи и неразбиращи купувачи да плащат високи и превисоки цени за НИ.
Много ми е интересно какво мнение ще имат след около 6м., 1г, 2г., ако цените вместо да догонват Западно европейските тръгнат ускорено/стремглаво в противоположната посока?





.[www.beinsadouno.org]
Re: Eй така палеха фитила на бума на цените в БГ
23-10-2008 - 17:05:38
Uraa clap: и аз мисля точно така, защото ненавиждам избирателното тълкуване само на "УДОБНАТА" истина. Защо не споменат нещо за доходите в БГ и качеството на жилищата?! Защото така им изнася на някои - да смучат докрай, ейййй :g: Ама това българите сме като овце - дори и когато нещо е ЯВНО гнило, нередно, неправилно, ще си траем, щото виждате ли, сега нас това не ни засяга. Ей затова надуха цените - защото имаше балъци да си дават заплатките само и само да са "суфийанци". Всичко обаче е до време, мисля аз smoking smiley
Re: Eй така палеха фитила на бума на цените в БГ
23-10-2008 - 19:20:04
За алчните няма насищане sad smiley
Re: Eй така палеха фитила на бума на цените в БГ
23-10-2008 - 20:03:40

всичко зависи от каква позиция изхождаш:

ако ще купуваш, то според теб непременно ще има срив и нещата ама хич не вървят

ако имаш да продаваш, то цените задължително са занижени и тепърва ще растат smiling smiley

от опит говоря :} :} :} :}

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход