Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?

Публикувано от Naskata 
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
05-10-2008 - 09:24:18
фло Написал:
-------------------------------------------------------
> КЛОНОВЕТЕ СА САМОСТОЯТЕЛНИ И ТЕ ТРЯБВА ДА
> ГАРАНТИРАТ ЛИКВИДНОСТ!!!!

Quote

Ще се отрази ли кризата на Уникредит - Италия, на българските и дружества.

Най-вероятно ДА.

За спасяване от ликвидната криза в която е изпаднала централата в Италия, най-логично е първо да се прехвърлят свежи пари към нея от нейните дружества в други страни, в това число и от България. Ако това се случи, Уникредит-Булбанк също ще изпадне в ликвидна криза, а веднъж разклатено доверието в една банка, ще предизвика верижна реакция и в останалите банки, опериращи на българският пазар.

Питам аз какво се случва с дефицита по текущата сметка когато банките майки почнат да теглят пари от клоновете си в България. Дефицит над 5% е изключително опасен по време на сегашната криза. Нашия щеше да е 20%, но след май месец изглежда, че ще иде на 24-25% и то ако не се случи това за което ви казвам.

Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
05-10-2008 - 15:29:34
Гърция въвежда гаранционна система за депозитите

"Гръцкото финансово министерство заяви, че ще бъдат гарантирани всички депозити в банки, опериращи в Гърция, съобщава електронното издание „Репортер". Това ще бъде направено с цел да се потушат страховете, че банковите влогове на хората са застрашени.

Според сегашното законодателство правителството гарантира депозити до 20 иляди евро. Налице е съгласие гарантираната сума да се повиши до 30 хиляди евро. "
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
05-10-2008 - 15:46:08
Колко пари е имало в банките през 1997 като депозити ,и колко е ожилената сума при фалита на банките .България пр е 7 милиона по онова време - 2 милиона пенсионери , 2 милиона ученици ,2 милиона цигани и турци и 1 милиона болни хора. От тях има няма само 2-3 милиона са имали флогове средно по 3-4 хиляди марки или толкова долари .Все пак с колко пари е излъган българина тогава и сега с колко би.
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
05-10-2008 - 16:47:56
gamper Написал:
> За валутата зависи от опита.Грешка е да се
> инвестира по време на криза в нещо ,от което не
> разбираш.Предполагам,ще се съгласош,Татко Барба.

Да, само ако имаш късмет и 50 годишен опит с валутите и борсите smiling smiley
Аз имам само 25 годишен опит, екрани директно към FX и борсите пред мен, печелил съм по 200% за 10 часа, но и съм губил по 300% за 1 час, а сега при такива турбулентни пазари точно това може да се случи smiling smiley
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
05-10-2008 - 16:56:26
avatar
Всичко е възможно.
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
05-10-2008 - 17:37:34

Kогато БСП(БКП) са на власт ,финала е един и същ от 1944 до сега!
...............................................................................................................
Ето и малко история:

България на два пъти е била доведена до банкрут от управлението на комунистическата партия, а след 1987 г. икономиката й е била поддържана на изкуствено дишане с помощта на огромните кредити от западни държави и банки. Социалистическата държава е изпаднала в неплатежоспособност още на 15-ата година от съществуването си. Това се дължи най-вече на неразумното използване на външните заеми, които към 1960 г. са достигнали 3 млрд. лв.

За годината на втория реален фалит на българската държава при комунизма следва да се смята не 1990 г., когато официално беше обявен, а 1987 г. Тогава външният дълг на страната надхвърля 6 млрд. долара и обслужването му през следващите две години се осъществява изключително чрез нови външни кредити, разкриват секретните документи по дело №4. През октомври 1987 г. Живков получава конфиденциална информация от тогавашния председател на БНБ Васил Коларов, в която ясно е посочено, че външният дълг на страната е нараснал застрашително и вече целият годишен износ не е в състояние да покрие плащанията по външните кредити. Направена е и точна прогноза как банкрутът на държавата ще се развие през следващите години. Поддържането на икономиката обаче, както и на жизненото равнище в страната е продължило единствено чрез нови кредити, така че само за две години външният дълг е нараснал до 10.5 млрд. долара.
[minfin.co.uk]
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
05-10-2008 - 18:04:29
avatar
Тя тази работа с гарантиране на влоговете не е ли само за успокоение на масите? Някой има ли представа натрупаните средства във ФГВБ дали са достатъчни за изпълнение на задълженията при фалит и на една единствена по-голяма банка?

А в ЗГВБ има една глава "Покриване на недостига от средства по фонда", само че там не пише какво става, ако няма доброволци да дават заеми или средствата от държавния бюджет са недостатъчни smiling smiley
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
06-10-2008 - 22:37:48
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
07-10-2008 - 20:20:10
avatar
Re: Анкета: Ще повлия е ли кризата върху влоговете на гражданите ?
07-10-2008 - 21:03:56
В Америка вложителите на Индибанк загубиха парите си над 100х. $ на единична сметка, когато банката я обявиха в несъстоятелност.
Обаче сега Еф ди ай си повиши застраховаката на 250х. $ на единична сметка.
"....... How much insurance coverage does the FDIC provide?
The basic insurance amount is $250,000 per depositor, per insured bank. ....... "

[www.fdic.gov]

Чуждите частни инвеститори в България идват първо за печалби и после за всичко останало. Имат ли нужда от пари, ще издърпат, колкото се може повече от България.
В България даже и да си теглиш пари от собствената си сметка примерно над 3-5х на ден пак ти искат пари за "услугата." Така, че сами си направете извода няма ли да я засегне България финансовата криза при условие, че голям процент на Банките в България се собственост на чуждестранни банки.

Единственото спасение е тези чужди банки да нямат финансови проблеми. (Иначе ще е чудо да не дръпнат максимално капитали от България - капитали събрани от Български вложители.)

Дай Боже България да не се засегне от бурята по финансовите пазари по света, но май доста, доста трудно това може да стане.


Имайте готовност за трудни времена. Не правете скъпи покупки ако не са ви нужни. Има вероятност безработицата да се вдигне.
Дано да бъркам, но това става в Америка в момента. От опит говоря.


.[www.beinsadouno.org]
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход