Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Брокерите да отговорят моля

Публикувано от poli_pocket 
Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 17:51:09
avatar
Тази работа с правописа е следствие на нечетене на книги, представи си след 10-15 години какво ще е... Общество от цигани 33%, неграмотници 33% и дървени философи в деменция (като тебе и Камелия) 33% (+1% изключения), направо zoo smiling smiley Другите ще са емигрирали до един.

dicho Написал:
-------------------------------------------------------
>
> Дъвка, преброи ли си грешките ? Това е само от
> последните ти две прекрасни писаници !
> Неграмотник.


Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 18:49:17
В дълбока грешка си за книгите.
Всъшност като малък наблягах предимно на книгите и компютрите.
Само мога да спомена авторите които съм прочел до 21-2 години
Всичко на Карл Май издадено на БГ, всичко на Братя Грим издадени на БГ, всичко на Херман Хесе издадено на БГ, всичко на Борис Виан издадено на БГ, всичко на Талев, Ботев, пълните издания на "записките", Ницше издаденото на БГ, Смирненски, Дебелянов (това ми е любимия поет), Яворов, Вапцаров, Стругацки, Радичков, Лем, Всичко от библиотека Галактика и библиотека Фантастика ....

Сигурен съм, че другарката камилка или кичо дори на са чували 1/2 от прочетените от мен заглавия. Все пак те са от типа иванчо, който викаше на учителката си - "даскалкеее, ти кВо преПродаваш?" За това и всичко ни е осрано в държавата, щото останаха повечето иванчовци и иванки...


Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 19:10:14
Брей, какви начетени момчета имало в Родината.
А аз се чудя, що е на това дередже!

Виж момче, момиче ли си не ме интересува...
Радвам се, че си чело книжки, ако и това да не е достатъчно!
Даже и са ми харесвали, някои от постовете ти в други теми!
Освен, че става дума за неща, които явно не разбираш или може би не искаш да разбереш има неща, които не са написани в книжките или пък са в книжки непреведени на български език.

Спри да плюеш, спри с глупостите, спри с нещата, които явно не разбираш - ако ставало само с гледане, кучето щяло да стане касапин.
Похвална е угрижеността ти за унижените и ускърбените, но и пътя към ада е постлан с добри намерения.
В тази тема, единственото което правиш е да я освинваш.
Нито бедността, нито интелектуалната недостатъчност са пороци, но второто понякога е крайно досадно.
Аз поне, ще спра дори да се шегувам с теб в тази тема.

Към администраторите!
Господа, и друг път съм заявявал че съм против каквато и да е цензура.
Моля преименувайте темата "място за плюене срещу брокерите" и ако не е трудно, някой от модераторите да прехвърля всички плюнки в нея!
Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 19:52:39
Гледай сега горо.
Аз постан няколко члена от БГ законодателството. Не се яви нито един брокер, който да постне членове, които да изключват търговските практики с НИ от тези членове.
Пак повтарям НИТО ЕДИН!
Това мисля че е показателно.
Дали ще ми даваш квалификации, дали ще ми даваш определения, за мен няма никакво значение.
Дай ми РЕАЛЕН аргумент срещу тезите които развих и ще си посипя главата с пепел. Че не съм ги разбирал нещата. Моля те не ми говори и ти за неписаните правила, защото преди написаните има ПИСАНИ и те са с предимство.

Истината за неписаните правила съм я писал многократно и никой не можа да ме обори за моите тези отностно тези неписани правила.

Защо процента се дели 3+3?
Защото брокерите отиват при продавачите със смъкнати гащи и това е единствения начин да изкарат някой лев за да си покрият разходите по неефективния "труд". Като натоварят КУПУВАЧИТЕ с допълнителни необявени първоначално разходи.

за милионен път казвам, че има нужда от брокери но не и от такива като камилката, турбогъзов, кичо, кубинчо и т.н.


Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 19:55:38
avatar
@Huba-Buba аз само ти казвам, въпреки че само беден на аргументи човек може да ти прави забележки за грамотността, все пак допускаш доста такива и то не печатни, а тогава грамотните спонтанно ще те игнорират или подиграват. А и по простотия оспорвате първото място с turbozol smiling smiley Където единия, там и другия.

А по темата - аз все още не разбирам, защо след като едната страна вижда ясната тенденция на недоволство от "услугите", не взима мерки за корекция, а като магаре на мост реве и пър** smiling smiley Аргументи от сорта "ама аз въпреки това си имам клиенти" са глупави, защото те не могат да преценят, ако действаха по другия начин, дали нямаше да имат два пъти повече такива.

Има услуги, при които ясно са обявени подобни комисиони, но при тях няма къде и как да прескачаш някого (примерно купуване на дялове в ДФ). А когато това е възможно (при услугите на АНИ), е глупаво да се влиза в безсмислени конфликти, след като просто един малко по-различен подход би решил този проблем и всички биха били щастливи (но за сметка на това наглите, мързеливи и некомпетентни биха изпаднали от този бизнес много бързо).

П.П. до всички неграмотни - "комисиона" е съществително от женски род, пише се с едно Н и завършва на "А" в единствено число, а не е членувано от мъжки род smiling smiley
Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 20:01:45
avatar
Huba-Buba Написал:
-------------------------------------------------------

> Всичко на Карл Май издадено на БГ, всичко на Братя
> Грим издадени на БГ, всичко на Херман Хесе
> издадено на БГ, всичко на Борис Виан издадено на
> БГ, всичко на Талев, Ботев, пълните издания на
> "записките", Ницше издаденото на БГ, Смирненски,
> Дебелянов (това ми е любимия поет), Яворов,
> Вапцаров, Стругацки, Радичков, Лем, Всичко от
> библиотека Галактика и библиотека Фантастика ....
>
> Сигурен съм, че другарката камилка или кичо дори
> на са чували 1/2 от прочетените от мен заглавия.
> Все пак те са от типа иванчо, който викаше на
> учителката си - "даскалкеее, ти кВо преПродаваш?"
> За това и всичко ни е осрано в държавата, щото
> останаха повечето иванчовци и иванки...

Хи,хи! Лъжеш като дърт циганин. Тези книги са издавани по времето, когато в издателствата имаше коректори. Ако си прочел поне половината, нямаше да имаш проблем нито с правописа, нито с изразяването. :}





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-10-04 20:36 от камелия.
Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 20:05:38
Виж сега, българския никога не ми е бил сила (какво да се прави математиката и анализа са моята сила). Но това не означава, че не мога да разсъждавам? Това не означава, че IQ-то ми не може да е над 180, това не означава, че не мога да анализирам.
Да не говорим, че самия начин на писане е следния - прочитам, анализирам за 2 сек и отговарям за 1/2 минута. Не ми се задълбочава да мисля над точките и запетайките. Важен е смисъла. Да ти напомня ли, че някога хората са писали само съгласни?? Не е важна формата а съдържанието.
А точно това е сблъсъка тук - форма срещу съдържание!

отностно КОМИСИНОТО - абсолютон умишлено го пиша. Това е един тънак ироничен намек към многото брокери, които питат - "моето комисионо е ..."

Държа да отбележа, че има още доста умишлени грешки с цел точно тази тънка ирония над подобни елементарни субект.

А и не веднъж съм казвал - на простия говори по просташки за да те разбере. На интелегентния понякога и 3 думи са достатъчни за да разбере ...
Отностно цинизма ми? По-добре цинични мисли отколкото цинично поведение!
И не се ли осветява циника в главата с ценичен език?

Надявам се сега разбираш защо пиша по този начин.

Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 20:07:47
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> Хи,хи! Лъжеш като дърт циганин. Тези книги са
> издаване по времето, когато в издателствата имаше
> коректори. Ако си прочел поне половината, нямаше
> да имаш проблем нито с правописа, нито с
> изразяването.
>
>

Ами може би съм ги чел не да уча точките и запетайките а защото са ми доставяли удоволствие!
А при положение, че се занимавам с компютри от 25 години сама може да си направиш извода от кога чета книги.
Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 20:35:06
Чл. 51. Търговският посредник има право на възнаграждение, което се дължи от едната или от двете страни съобразно уговорката им. Ако няма уговорка, дължи се обичайното възнаграждение за този вид дейност според случая и от двете страни.

Това е от страница 63, цитирано от един твой поддръжник - ФЛО. Аз лично, не познавам много добре българския закон, но познавам други и общо взето, нещата са аналогични.
Закона, както виждаш, категорично ти заявява, че ако нямаш уговорка с другата страна, а няма как да имаш при условие, че не я познаваш, дължиш съответното възнаграждение!
Аз съм имал случаи, когато са ме намирали купувача и продавача и са се уговоряли кой да ми плати (в случая продавача бяха 9 наследници и някой трябваше да помогне да се разберат всичките - възнаграждението плати купувача!!!)

Ти излизаш с номера, че едва ли не посредника е длъжен да показва имота на даден продавач на всеки който поиска! Забележи добре! Няма такова нещо! В стандартните договори и заповеди които имат посредниците от възложителите си цитирам нашия за пример пише " да представите моя имот на вашите клиенти" . Доколкото ти отказваш да ми подпишеш "нареждането за оглед" и да ми платиш ти не си ми клиент и нямам никакви задължения към тебе нито към продавача в съответния случай!
Няма посредник, а и какъвто и да е друг професионалист, по света, който да мръдне от стола си, ако му заявиш, че няма да му платиш. За такава наглост, освен ако не си беден просител, но те не купуват имоти, в някои офиси може да те изхвърлят и с ритници!

Може би, може би, казвам защото е спорно, може да имаш известно право за начина по който се пускат обявите в България, а и не само. Но в човешката дейност, се формират практики и правила, които не винаги следват буква по буква закона! Тези практики и правила обикновено ги знаят всички - всички знаят, че големия % обяви в съответните издания са именно от посредници. Мога да ти посоча още десетки примери, но няма нужда... Само ти и разни плямпала още не сте го разбрали.

Сега, понеже обичаш да четеш книжки, да ти припомня някои неща, които и филотофски още не са решени и едва ли някога ще се решат. Законите са променливи! Отразяват съотношението на политическите и други сили дадено общество. Утре идва друг на власт и налага друг закон! Много по бавно се променят традициите, етиката, общоприетите правила. (Тук последно, министъра на морското дело си подаде оставката не защото беше нарушил закона - напротив направил си бе бизнеса съвсем по закона - а защото беше нарушил общоприетите правила и етични норми!)

Никой не отрича, че сред брокерите има негодници, но те пречат повече на нас отколкото на останалите. Дичо (не познавам човека, да го подчертая пак, а с Камелия се разминавам диаметрално по много въпроси с изключение на тясно професионални и също не я познавам) го каза много добре. Каквото ни е обществото - такива са ни и брокерите!

Сега можеш да си избереш, да спориш за неща които не разбираш и за които явно ти липсва житейски опит (съжалявам, че правя персонални квалификации, но ме принуждаваш с цялото си досегашно поведение ), за буква таде, или просто да бъдеш почтен!
Re: Брокерите да отговорят моля
04-10-2008 - 20:46:29
goro Написал:
-------------------------------------------------------
Може би, може би, казвам защото е спорно, може да
> имаш известно право за начина по който се пускат
> обявите в България, а и не само. Но в човешката
> дейност, се формират практики и правила, които не
> винаги следват буква по буква закона! Тези
> практики и правила обикновено ги знаят всички -
> всички знаят, че големия % обяви в съответните
> издания са именно от посредници. Мога да ти посоча
> още десетки примери, но няма нужда... Само ти и
> разни плямпала още не сте го разбрали.

Именно - уцели десятката. Не съм против комисионните на брокерите. Против съм начина по който се изискват. И при положение, че този начин дори противоречи на ЗЗП не виждам основание да се сърдите за това, че го споменавам и държа да бъде отчетено.
Отностно неписаните правила вече казах - има писани БГ правила над тях са писаните правила на ЕС.


За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.