Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

На мода ли са селските къщи

Публикувано от dival 
Re: На мода ли са селските къщи
13-08-2008 - 00:31:49
Понеже имаме къща на 15 км от София,да ви кажа...НЕСРАВНИМО Е!Няма такъв апартамент,който да може да се сравни дори със средна ръка къща на село.Явно заради това много хора ги търсят напоследък-наоколо повечето къщи си смениха собствениците.Единственият минус е транспорта..10-12 км са си литър гориво отгоре.Транспорт тези села практически нямат,пътищата са в двете крайности-или идеални,или никакви.
Скоро имах път към Своге и околните села.Нямам идея какви са цените там,но на 30 км от София природата е истински рай.
На север е мизерия.Бояна и Драгалевци са напълно унищожени от безразборно,кичозно строителство.Някакви хора са вдигнали огради по три метра и пак чуват звука от телевизора на съседа.
Re: На мода ли са селските къщи
31-10-2008 - 18:23:26
Идеята на предложилия темата е превъзходна. Това е различен стил на живот, който ние не познаваме, но за който сме чували, че на Запад е предпочитан - да живееш на спокойствие и да пътуваш до работата си. Има повече работа по поддръжката на една къща, но тя винаги се отплаща, докато апартаментът само гълта. Ако пътищата са добри, транспортът е уреден - не е проблем да се пътува и с обществен транспорт, автобус - до работа, училище и т.н. Превъзходно!
Re: На мода ли са селските къщи
31-10-2008 - 19:14:32
Да,темата е готина.Обаче това за модата нещо не го разбирам.Дали е модерно да търсиш уют и спокойствие?Ами то това е най-нормалното и най-човешко желание.Ако определени хора превърнаха това в мода,значи че нещата някъде са сбъркани/основно за тях/.Живот и здраве,ако си завърша къщата някой ден,ще си засадя ред домати и ще си ги гледам и ям с кеф.Е това е мода за мен.
Re: На мода ли са селските къщи
31-10-2008 - 20:17:59
Дали е мода е по скоро условно казано
всяко ново е добре забравено старо - може би
аз споделих , че мои приятели си купиха съвсем до града
и от петък се стягат софрите - особенно лятото , когато може да се стои навън
за мен просто е лудост да се дават например 80 к евро за 2-стаен панел
а със същите пари ...може да се живее далеч по добре .........
не знам -цял народ натикан в панелки гради социализЪм , после 20 години преход...сега финансова криза .....
то маи живот не остана а..///??????
СВОБОДАТА ...САНчО.....
Re: На мода ли са селските къщи
31-10-2008 - 20:55:26
Как беше по Хайтов: "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто да го направиш".

Идеята е добра,но ако имаш деца ти трябва училище (освен ако не работиш като такси)
До 7-ми клас иди дойди, след 7-ми, забрави.

Трябва ти и що годе общ.транспорт, колата е ясна, но се налага.

Това са моите критерии.
Да, забравих високоскоростен интернет smiling smiley

Re: На мода ли са селските къщи
31-10-2008 - 20:59:24
то интернет вече има навсякъде -аз преди малко бях на морето
и хванах с телефона си инернет от едното голф игрище - напълно безплатен
бях приятно изненадан
Re: На мода ли са селските къщи
31-10-2008 - 23:33:40
По повод интернета,децата и т.н.
Имайте предвид,че не всички сме в София: ужаса на трафика и загубеното по улиците време не всички ни касае.В момента от нас до офиса-15мин.От село/където има кабел,интернет,детска градина,училище и т.н./-пак 15 мин,е...+ 3 км. повече.В крайна сметка "живота на село" не трябва да е гола амбиция,а да е оправдан откъм инфраструктура и условия.Има села и села.Има живот за уикенда или живот за постоянно "на село".Всеки прави избора и преценя.Имам познати,които построиха на село,но по-далечко заради спокойствието- и точно както ПЕТЕР_К казва,сега усещат неудобството от разстояния,училища и др.
Има го и другия филм: доста близки села около големите градове скоро ги чака разочарованието на "панелките",защото комфорт и спокойствие има там,където НЕ Е населено.Излиза,че бягаш от шума на града и напрежението в него,а попадаш на автоизложението в Женева и гореспоменатите огради от 3м.....Е кво правим....
Re: На мода ли са селските къщи
01-11-2008 - 10:31:44
Не знам как е в Пловдив, но вчера видях една обява прид АНИ за къща в Костинброд/може и извън града -"район Костинброд"/ за 85 хил.Е. На 4 етажа/сутерен+2+ подпокривно обитаемо/, може би общо около 250 м2 с близо 1 дк. двор. Мисля, че е добра цена защото Костинброд е на 10-15 мин. от спирката на метрото и на 25-30 мин. от центъра с кола. Колкото е задръстването от Цариградско до Младост 3 и 4 вечер и сутрин. И за колкото се стига от НДК до Цариградско по България когато няма особени задръствания.
Abu
Re: На мода ли са селските къщи
01-11-2008 - 12:33:12
Може би не сте обърнали внимание, но статистиката отчита по-голямо движение от града към селото, отколкото от селото към града. Определено има такава мода, но съвсем отделен е въпросът какви хора се заселват там и с какво допринасят за просперитета на селото. По мое мнение, с нищо, както и селяните в града не вдигат нивото... Просто грешните хора на грешното място - поне тази вълна е такава...
Re: На мода ли са селските къщи
01-11-2008 - 17:42:18
В момента сменям предназначението на земеделска земя в район за жилищно строителство - чудесно място, асфалт, ток, вода, слънце, гора, тишина -всички екологични показатели, на километър и нещо / по асфалт/ от главен път, по който всяка сутрин се движи училищен автобус и на 30 минути има градски автобус, с велосипед можеш да стигнеш до града, да си напазаруваш и да се върнеш пак в рая. ЗАПОВЯДАЙТЕ.
/Плюс това си на 5 км от плажа и до разни други интересни места./
А, още - не е населено, а още по-малко - пренаселено, и няма проблем с високоскоростния интернет.



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2008-11-01 18:01 от general.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход