Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Малко новини от Испания

Публикувано от Купувач 
Малко новини от Испания
15-07-2008 - 09:40:53
Отскочих до Испания за малко и въпреки, че съм зле с испанския ми направи впечатление следното:
С пристигането ми обявиха "най-големия фалит на Балеарите". Висенс Гранде, собственик на Групо Драк и на футболния отбор Майорка, поиска защита от кредиторите си. Имал 600 млн евро необслужвани кредити. Основната сфера на дейност - строителство. По думите на обикновени испанци - закупил е много терени и строи много жилища, които в момента не се продават. А не се продават защото ипотеките стават непосилни. Пресата твърдеше, че Гранде има и проект(и) в България. smiling smiley Една от сериозните последици от обяяването в несъстоятелност е, че Гранде е използвал много подизпълнители - малки и средни фирми, които сега също са заплашени от фалит и съответно доста хора ще останат без работа.
Междувременно се оказа, че продажбите на нови автомобили са спаднали с ... 44%. Цените на недвижимите имоти са спаднали с 2 %, въпреки че няма продажби.
Вчера по новините обявиха, че Мартинса - една от големите компании за недвижими имоти, е пред фалит. По една случайност и тя имат проект в България.
Наскоро имаше и коментари по телевизията, че Сапатеро за първи път използвал думата криза. smiling smiley Но в същото време обявиха проект, който да помогне на строителния бранш. Държавният бюджет в следващите години ще отдели няколко млрд евро за закупуването на жилища.
Съвсем случайно днес чета, че испанското много социално социалистическо правителство има намерение да връща имигрантите обратно в страните им.
===
Всякакви опити са сравнение с острова на спокойствието и благоденствието - България, са крайно неуместни. smiling smiley

Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 10:18:49
Купувач Написал:
-------------------------------------------------------
> Отскочих до Испания за малко и въпреки, че съм зле с испанския ми направи впечатление следното: ...
> ===
> Всякакви опити са сравнение с острова на спокойствието и благоденствието - България, са крайно неуместни.

Колко добре си бяхме преди 1989, когато се излизаше трудно от България и не знаехме какво не знаеме ... smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-15 13:20 от barbaron.
Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 12:53:57
Значи продажбата на нови коли е паднала с 44% и цените на имотите са паднали с 2%.
Няколко пъти съм го казвал вече, че за да тръгнат и тук имотите надолу трябва първо продажбите на коли да намалеят.

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 14:57:34
pri 30000 godishen dohod ne si kupuvam mercedes za 60000 . a vbalgaria tochno tova stava, moi priatel izpashta 460 lv kola pri 480 zaplata a giveat ot na gena mu.
Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 15:35:57
За България връзката между продажбите на коли и жилища не е същата, поне не в същата степен. Тук важи правилото - Умри, но гъзар бъди. smiling smiley
Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 15:56:10
:} Паднали жилищата с 2 % че това дали е спад?че тук Агенцийте за недвижими имоти взимат по 2.5 % от Купувача И още толкова от продавача.Спестете си комисиона и ето,че е преодоляна кризата,а и без това повечето АНИ са ужасно некомпетентни и безочливи и не носят никаква отговорност при последващи проблеми..........т.е. тях просто ги няма
Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 16:02:40
Nikolase това е отчетено при липса на продажби smiling smiley. Сещаш ли се, че за да се случат сделки и пазар да има отстъпките от цената ще са доволно повече. Това е само началото, после става интересно smiling smiley
Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 16:34:55
В Испания рецесията е много сериозна и спада в цените на имотите надвишава многократно тези 2%. Съдружникът ми е испанец, и по негови думи кризата е много сериозна и излизането от нея ще бъде изключително трудно и продължително.
Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 17:16:54
dragula Написал:
-------------------------------------------------------
> Значи продажбата на нови коли е паднала с 44% и
> цените на имотите са паднали с 2%.
> Няколко пъти съм го казвал вече, че за да тръгнат
> и тук имотите надолу трябва първо продажбите на
> коли да намалеят.
>
> КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА
> ТЕРЕНА.
>
> Стара военна аксиома


Аз бях пуснал линк , не ми се рови сега ...тази година в бг има наи много продадени нови коли ..за първите 6 месеца ..имаше и точната броика , марките и тн..
ако ти се рови.....
Re: Малко новини от Испания
15-07-2008 - 17:17:17
Solaroid Написал:
-------------------------------------------------------
> Nikolase това е отчетено при липса на продажби . Сещаш ли се, че за да се случат сделки и пазар да има отстъпките от цената ще са доволно повече.

Ама кажте ми най-после, стига сте крили от мен - къде ги намирате тези достоверни данни за това - на какви средни цени НАИСТИНА се продава. Да си сметна и аз тези 2 % ли са, 35 % ли са, -35 % ли са ...
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход