Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Особености на местния пазар или daydreaming?

Публикувано от кара_Кольо 
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
18-06-2008 - 15:52:22
И преди да ръсиш глупости, мери си приказките!



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2009-03-30 18:07 от pepa bunardjieva.
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
18-06-2008 - 15:53:40
sorry!
но не понасям несъстоятелни плюнкаджии !
а alex_dilan може да е от бургас ама май не е бургазлия
иначе цените в меден рудник са си добре - прилично ново строителство между 400 - 550 евро на квадрат Определено смятам ,че това са за сега разумни цени за квартала
тристайни в славейков май много не се предлагат преди месец -два знам за сделка на реална цена 86 000 евро за 100 и кусур квадрата , апартамента е*старо строителство* с лице срещу парка "старото гробище" зад бензиностанцията на ОМV /най доброто място в комплекса/.Тази цена беше постигната след две-три годишно предлагане и купувачите са с ипотетечен кредит.
славейков е добър в югоизточната си част и там цените може да се зъдържат на ниво в останалата част вероятно ще падат според общата тенденция в момента
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
19-06-2008 - 09:29:06
Бургас може да не е Ривиерата, но да се сравнява със София е меко казано идиотизъм.

Ние, бургазлии сме се славели години наред с искрения си алтрузиъм. Варна ще става "морска столица" и туристически център, ок, заповядайте, Нефтохима ще го строим край Бостън. София се дави в собствената си смрад и нищета, защото нищо свястно не се прозивежда там и искат да прилапат най-печелившия мастодонт, ок, няма проблем, седалището го местим там. Заралии закъсали за пари, ок, няма проблем, енергото отива там.

Само че този алтруизъм свършва рано или късно, дами и господа. Бургас винаги е бил град не само на труда, а и на духа. Калоянчев, Апостол Карамитев, Христо Фотев, Петя Дубарова и още и още творци са излезли от нашия град. Южното Черноморие /на юг от Бургас/ е все още по-добрата част от крайбрежието. "Вип" кварталите ни не са като софийските без канализация, вилните ни зони не потъват в морето като варненските, имаме най-хубавият стадион в България, красива морска градина, достатъчно удобни булеварди за придвижване. Гради се нова инфраструктура - канализация и топлофициране, строи се вярно повече отколкото е необходимо, но не гротескно като в София и Варна. Имаме си само едно, но то е достатъчно, защото и в София ако смятате Арените за големите кина, дето едни и същи филми въртят...мале мале. Имаме едни от най-добрите опера и театър. Имаме море и три езера-резервати. Нашите кметове, каквито и да са, не унищожават градинки и паркове като вашите местни управници, а напротив - облагородяват ги.

Що се отнася до пристанището, да, неговият бизнес завсиси до голяма степен от Кремиковци, но и обратното го има. Като затворят последното с близо 100 000 души /работници и техните семейства/ на ясла при него, ще видите вие какво се вика лумпенизация. А най-голямото българско пристанище пак ще си бъде врата за най-важните стоки и с по-ниските си такси от Солунското. Или някой си мисли, че руснаците ще заобикалят през Босфора, за да внасят в България най-важните стоки за държавата ни.

Летището ни не знам колко е сезонно, знам само че софийското е мъгливо и малко. Огромните транспортни Руслани и Джъмбо джетове от най-ново поколение кацат при нас при всякакви условия, на София Еърпорт нещо не смеят, защо ли? Но това е нормално, в неголям град като Бургас всичко е най-голямо в страната - и пристанището, и летището, дори и Нефтохима /дето 1/5 от хазната се крепи на него/ е най-големия на Балканите.


Заплатите може и да не са толкова високи като в измислената столица, но в тази централизирана корумпирана държава всеки иска да е по-близо до властта, и българския, и чуждия инвеститор, това е причината за високите заплати и огромната мръсотия и мизерия в столицата на Шопландия.

За разлика от софиянци избрахме и по-добър кмет и администрация и нещата ще вървят все по-добре. Град на море мъртъв няма. Нито пък такова животно като "морска провинция". smoking smiley
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
19-06-2008 - 12:17:42
А да бе - за бургаското летище. Първо е по брой дни годишно с видимост над 300 метра на Балканите. За конструкцията на пистата - нормално е да кацат Руслани и Б-747, доколкото знам по едно време в Криле се беше появила информация че на него може да кацне най-тежкия самолет в света Ан-225 "Мрия" (излетна маса 600 тона). Все пак е строено за резервно летище на което ще каца половината авиация на Одеския военен окръг, по времето когато БНА трябваше да се окопае на брега на Бяло море за една седмица.
Алекс явно има някакво лично отношение към Бургас, щом се е разпенил като талибански ходжа през Рамазана.
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
19-06-2008 - 19:09:25
Здравейте,
Мисля , че този форум е място , където хората изразяват мненията си аргументирано. Място , където може свободно да изразиш позицията си и да я сравниш с чужди мнения.
Няма значение , кой от къде е. Аз се чувствам българин и еднакво обичам и София и Бургас и Тутракан. Не разбирам и не одобрявам "местния патриотизъм" на софиянци , бургазлии , банскалии , несебърлии и всякакви други "лии".
Ако някой не е съгласен с мен , може да спорим с факти и аргументи , а не с обиди.
Това феодално противопоставяне беше характерно за късния социализъм (Ямбол-Сливен; Варна-Бургас;провинция-столица) , защото ресурсите се разпределяха планово и от кефа на някой "партиен другар" зависеше какво и къде ще се направи.
Летището на Бургас е най-доброто за БГ , но пак си е сезонно и не става за резервно на София , защото е далече.
Че Бургас е най-артистичния град , никой не оспорва. Но къде отиват талантите ? Къде са всички , които изброявате ? И какво общо има това с цените на имотите ?
Всички в БГ искат да са близо до властта , защото там са парите. И на мен не ми харесва това , но това е политическа дискусия за друг вид сайтове.
Темата е за пазара в гр.Бургас и икономическите събития , които го движат , а не сравнение на мръсотията на различни места или кой кмет е по-добър.
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
19-06-2008 - 20:49:56
avatar
Combat Написал:
-------------------------------------------------------



> Заплатите може и да не са толкова високи като в
> измислената столица, но в тази централизирана
> корумпирана държава всеки иска да е по-близо до
> властта, и българския, и чуждия инвеститор, това е
> причината за високите заплати и огромната мръсотия
> и мизерия в столицата на Шопландия.
>
> За разлика от софиянци избрахме и по-добър кмет и
> администрация и нещата ще вървят все по-добре.
> Град на море мъртъв няма. Нито пък такова животно
> като "морска провинция".


И що е тая омраза към София? Дали защото по някаква причина не си могъл да довтасаш тук? Аман от комплексарщина,ей! Някой от друг град да ти е правил разбор на управляващите, които си избрал? Да е давал мнение дали стават за нещо, без и хабер да има от тях? Да ти е гледал в паницата?
Нещастна работа си ти! :g:
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
19-06-2008 - 21:21:26
аиде да не се почва вечната тема тема столица-провинция
че ще стане клане ...я как хубаво си спорим сега..........
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
19-06-2008 - 21:35:04
Брей, Камелчето се засегна :]

Живей си живота бе, пиле, от къде знаеш и какво те интересува къде съм живял...за твое сведение живял съм в София и какво...и в чужбина съм живял....ти по-далеч от някоя гарсониера в Люлин стигала ли си? И къде видя омраза в моите думи? Констатирам факти.


На Алекс ще кажа, че цената на имотите се определя от много фактори. Управлението на града в переспектива е едно от тях. Голямото и удобно летище е едно от тях. Голямото и удобно пристанище е едно от тях. Хубавият парк край морето е един от тях. Това са факти.

Какви са твоите факти? Бургас бил с малки скапани улици...ти кога си бил в Бургас? Който и от големите градове да вземеш - Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, всички са по-добри места за живеене според мен от измислената столица.
Много свестни столичани си го признават това и се разкараха от София, за да не живеят в това огромно бунище.

Помниш ли Камелче 2005 лятото и планините боклук на всяка крачка. Ти на това хубаво място за живеене ли му викаш? Лицето на България? Заводът за боклук построиха ли го вече или някой ден пак ще осъмнете с тази непоносима смрад на топ локейшън. Защото да наливате пари в тухли, молове и комплексис екзотични имена можете, но завод за боклук 20 години не построихте. Аз бях, видях и се разкарах, предпочитам да дишам Нефохима и да гледам морски залези пред прахоляка, транспортния хаос, намръщени физиономии като твоята и т.н. smoking smiley
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
19-06-2008 - 21:42:58
dival

виж кой започна темата? Живял съм на толкова места, че не страдам от някакъв маниакален местен шовинизъм, но не мога да се сдържа когато се пишат глупости.

Алекс искал факти. Това дето го пишеш за селяндурите и ривиерите факти ли им викаш Алекси? Като искате факти ей ви факт - наскоро имаше една класация за качеството на живот в столиците и големите градове по света, къде беше София, тоя световен град със световни цени на имотите? С факти ако искате мога да ви замерям двамата с Камелия оттук до Люлин 9ти микрорайон. Факти с факти такива smoking smiley
Re: Особености на местния пазар или daydreaming?
19-06-2008 - 21:58:50
комбат, камелия и дивал са особени случай, ако приказваш на стената имаш по-голям щанс тя да вдене и да те разбере. smoking smiley

А фактите нямат никакво значение в страната на чудесата Бг, проучи само как националната статистика определя цените на имотите.

обявяват се предимно манипулирани факти и то само тези който им изнася.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-06-19 22:03 от kuku987.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход