Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Абсурдни жилища и цени(продължение)

Публикувано от Pacholv 
Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 15:01:35
Тъй като ми изтриха предната тема, защото беше с линкове от друг сайт, пускам пак "жилището" за коментар, но от имоти.нет smiling smiley
[www.imoti.net]
Та какво ми напави най-силно впечатление от този "двустаен" апартамент...има и други като него...:
1)Уникалния му проект...ваобще става ли за живеене това нещо?8.76м2 дневна+трапезария eye popping smiley , 2,75м2 кухненски бокс eye popping smiley и 7.90м2 спалня eye popping smiley ...Чистата му площ е 31м2!!!Слагат си 6м2 за стените и 10м2 общи площи!!!!
2)От така дадените размери разбирам, че трябва да се платят 16м2(50% от чистите) за общи площи?!?Има ли го в друга държава това чудо?!?Защо се плащат 6м2 за стени, като той няма външни?!?Тези от съседните апартаменти и на тях ли им взимат по 6+ м2 за същите стени?!?!?Това някакъв извратен абсурд ли е или аз не разбирам нещо?!?!?
Според вас как може да има такива обяви ваобще...не е ли това подигравка-да се проектира такова нещо и да се продава по такъв нагъл начин, че и за 100 000 лева(излиза по 1500евро/м2 чиста площ на зелено)???
И дали човек без психични отклонения би купил това нещо?
Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 16:21:38
UGAS !
Kuhnenski box s edin divan se naricha "hol"?!? Na vsichko otgore e kvartal v Reduta, kadeto nyama nikakav transport i kogato ima snyg , ne mogesh se izkaterish po nanagornishteto.
Az givey v druga dargava i imam 210m2 plosht i misly , che e normalna za edno semeystvo. Boge gospodi, kakvo stava v Balgaria ? confused smiley
Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 16:38:14
Pacholv, Братко,
Направи си труда да се поразходиш из форума и ще се убедиш, че тази тема е дискутирана многократно!
Конкретни примери на никой не са му нужни!
Де Факто, ти пишеш за нещо очевадно, за което форуците отдвана знаят!
Какво очакваш? Този, който според теб трябва да се посипе с пепел, изобщо не влиза във форума, камо ли да си смени офертата. Та нали и той е пуснал въдичката за шараните. Ти ако защитаваш шараните е друг въпрос, ама на тях това им е природата, иначе нямаше да ги търсят по Никулден!
Все пак сме пазарна икономика и всеки сам трябва да е в час за какво иде реч!
Акъл трябва, Акъл, а не само ядене!
Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 16:46:21
Парцалев, аз не целя да променям нещо или да защитавам някой, знам че е невъзможна промяна.Просто отскоро съм във форума и такива оферти ми правят много силно негативно впечатление...Пуснах я да се коментира, просто за да видя мнението на другите...
Не само размерите на жилището ми направи впечатление, а и начина му на обявяване!
Точно затова питам в темета нормално ли е на това жилище да се искат 6м2 за стените и дали и на съседните апартаменти дето са със същите стени взимат и на тях...т.е. дали се плаща площта на стените по няколко пъти?!И не е ли прекалено нагло да се пишат 50% общи площе?Това ми направи най-голямо впечатление и ако може някой да изкаже коментар?
На тази обява, както и на много други, реалната цена е 1500евро/м2, т.е. 30-50% общи площи + стени!!!Мен това ме тревожи и питам дали има някакво логично обяснение и редно ли е???
Моля ако има някой компетентен да отговори...Благодаря предварително!
Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 22:25:04
Защо да е невъзможна промяна? Такава трябва да има.
И ще се повтарят и ще се потретват подобни теми, защото "шараните" могат да четат, а наглярите трябва да си понатискат парцалите

Смятам след празниците да пусна анкета - искате ли в офертите в имоти.нет задължително да се пише РЗП на оферирания имот и да има графика за цена на м2 по РЗП. Ама когато хората се върнат на работа.

Тогава да лъсне за какви измислени имоти кви цифри се искат.

Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 22:28:26
По отношение на цената:Cтроитела яко си е ударил гъза в тавана ,(всеки луд с номера си).

Обаче според мен,тънкия момент е че:апартамента е oбявен директно за продажба. Pедно e,oбявата да е за включване в строеж.

Това ме навежда на спомени от времето на Зан Виденов .Когато цяла Варна беше осеяна от изоставени строителни дупки,вече продадени във вид на готови апартаменти.И обикалящи измамени новодомци.




Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-05-02 22:38 от gorje.
Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 22:57:51
mindi Написал:
-------------------------------------------------------
> Защо да е невъзможна промяна? Такава трябва да
> има.
> И ще се повтарят и ще се потретват подобни теми,
> защото "шараните" могат да четат, а наглярите
> трябва да си понатискат парцалите
>
> Смятам след празниците да пусна анкета - искате ли
> в офертите в имоти.нет задължително да се пише РЗП
> на оферирания имот и да има графика за цена на м2
> по РЗП. Ама когато хората се върнат на работа.
>
> Тогава да лъсне за какви измислени имоти кви цифри
> се искат.
>
>

Ами промяна трябва да има, ама след като виждам такива обяви, и ако тази оферта бъде продадена, как да очаквам да има промяна?Нали за това съм я пуснал...да коментираме абсурдността и.Как може да си да си сложат 6м2 за стените и още 11 за общи площи(50% от реалните площи)?!?!?!?!?!?Как може това недоразумение да го продават за 47м2 на зелено и то за 100 000 лева?!?!?
Трябва да се направи нещо и да се обявяват реалните площи...и да се види тогава, че средните цени в София ще са 2000+ евро/м2!!!В предната тема, дето ми я изтриха, някой беше дал линк за обява в Дрезден - 45м2 и на чертежа се виждаше, че са толкова реално, струваше по 1000 евро/м2!!!!Та то нашето на нищо не прилича вече!!!
Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 23:14:30
avatar
mindi Написал:
-------------------------------------------------------
>
> Смятам след празниците да пусна анкета - искате ли
> в офертите в имоти.нет задължително да се пише РЗП
> на оферирания имот и да има графика за цена на м2
> по РЗП. Ама когато хората се върнат на работа.
>
> Тогава да лъсне за какви измислени имоти кви цифри
> се искат.
>

Браво! Това е една много добра идея.
Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 23:30:43

Драги Pacholv,

Предполагам че темата ти беше изтрита и заради мой коментар ,съдържащ остри изрази по темата. Имаше преди такъв прецедент, затова го и предполагам. Ако е така : Sorry
Позволих си тези изрази , защото това е еднствения разбираем начин да се окачестви наглостта, гьонсуратлъка, безочието и малоумието на конгломерата "предприемач-собтвеник на парцел" . Сега ще карам литературно да не се случи същото. Парцалев по-горе е уточнил че това са неща отдавна ясни за всички . И все пак продължават. Извода какъв е: Към качествата на горепспоменатия конгломерат трябва да се прибави и безподобната наивност на клиента. При съотношение на заплатите 1: 10 с Германските , в Мюнхен, може би най-скъпия град в Германия цените трябва да са около 10-15000 евро/кв. м. Говорим за нормални, не луксозни имоти. Но те не са и не могат да бъдат , защото липсва подследното условие- безподобната наивност на клиента, който се прави че вярва че купува 50 кв. м. при положение че те са 35, за да не му се смеят тези около него. Ганьовският гьонсуратлък на преприемача е че вместо да ти обяви реалната цена за 35 кв. м на 50 000 евро, т.е окло 1550/ кв. м. той ти казава 1100 примерно, което също е безумие , но това е друга тема. Само клиентите са тези , които могат да сложат нещата в ред. Ако чакаш предприемачите и собствениците на парцели(в преобладаващата си част невзрачни, но амбициозни хорица) да се засрамят, може да се наложи да почакаш няколко стотин години. Все пак не забравяй че БГ още не е влязла в Ренесанса.. Или и ти мислиш че Рибното букварче е Ренесанс???




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-05-02 23:32 от Спиридон Тепавичаров.
Re: Абсурдни жилища и цени(продължение)
02-05-2008 - 23:41:45
Драги Спиридоне, много станаха безумията в нашата държава, и все по-безумни стават smiling smiley.
Ама нали затова я пускам тази тема, та да ги коментираме, и както каза Минди, да се направи предложение да се пускат обявите със задължително чисто РЗП(без общи площи и стени) и да се правят статистики и графики на цени/м2 спрямо това.Мисля, че е една много добра и полезна идея.Защо ли обаче ми се струва, че няма да стане? sad smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход