Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти

Публикувано от Imoti Ltd. 
Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 17:32:41

Временен застой или тотален срив.
По мнението на доста брокери и агенции за недв. имоти(АНИ) сегашното намаляване на обема сделки е явление, което през известно време се случва и кoето спомага за саморегулирането на пазара.
Т.е. чиста проба пазарна икономика.Ако някой знае какво точно ще се случи в следващите два месеца моля да го сподели. По данни от няколно различни източника(АНИ;Строителни фирми) за сега спад няма и вероятно няма да има .
Аз обаче съм на противоположно мнение. Такъв продължителен застой няма до какво друго да доведе освен до спад в цените и до пукане на изкуствено надутия балон.
[/bgcolor][/size][li]
Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 17:37:57
От доста години работя в Имоти ООД и според мен спад може да има при намалено търсене и увеличено предлагане. Ето как стои въпросът при различните сегменти:

При жилищните имоти? Та София продължава да се разраства и да привлича все повече специалисти от различните сфери от бизнеса. Тези хора трябва да живеят някъде, включително и семействата им.

При бизнес имотите? Всички виждаме липсата на предложения по отношение на складови, логистични или производствени площи. Извън рекордните инвестиции от миналата година все повече български фирми искат да имат собствени бази.

При парцелите се очакваше да се увеличат предложенията за нови имоти при промените на ОУП на София. Само че измененията в по-голямата си част предвиждат разширение в далекопереспективните зони, които не могат да се урегулират сега. Така че увеличено предлагане НЯМА.

На всичко отгоре въпреки високия си ръст България е трета по цени на недвижими имоти, само че от зад напред.
Е, можем ли да очакваме спад?
Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 17:48:36
Ти сам се питаш и сам си отговаряш, или така ми се струва?!? :ami: confused smiley eye popping smiley


ПО темата:Специално за София - съвсем не съм на мнение, че цените са най-ниските, защото е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРЕШНО смятането на квадратурата и това мисля оскъпява цената с около 20% спрямо другите европейски страни.Отделно инфраструктурата и качеството на строителството е изключително зле.
Това са ми сргументите, по които цените би трябвало да се задържат и даже леко да спаднат, НО се намираме в България и е възможно да се покачват още!!!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-21 17:52 от Pacholv.
Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 19:48:26
На всичко отгоре въпреки високия си ръст България е трета по цени на недвижими имоти, само че от зад напред.

гледай си работата. бг е по-скъпа от УС и Канада по цена на еквивалентни по качество и локейшън имоти. За квадратен метър.

Виж ако ми мериш цената на жилище а не на квадрат, не забравяй че стандартите за УС и Канада са поне 200 квадрата за къща, не 40-50 реална квадратура за панелен коптор.
Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 20:46:25

Ltd Imoti написал :


България е трета , само че отзад напред по цени на имоти.

Драги Ltd Imoti
Фактът че работиш дълги години на бюро, финансово непритеснен, сръбвайки си кафе когато ти се поиска, пускайки някой друг комплимент на колежката до теб(за тонус) се дължи на едни хора, които са направили едни открития преди известно време, които открития са довели до т.нар техническа ера., която пък е направила възможно да се наслаждаваш на гореизброените гевезлъци...
Та , когато тези хора са работели и продължават да работят по даден технически проблем винаги отчитат един показател , наречен "специфичен коефициент" на.....
еди какво си: тяга, топлоотдаване,охлаждане ит.н.т
Затова един 600 кубиков мотоциклет ускорява по-бързо от един 4000 кубиков Мустанг-поради по-голямати специфична тяга на моторчето. т.е цялата мощност , разделена на теглото..дава колко конски сили се падат на един килограм. От тук нататък и ти можеш да продължиш .
Та , когато сравнявате цените с други държави , не е лошо да говорите и отношението цени/заплати т.е специфичната покупателна способност на българина. Другото е брокерски пинизи, каруцарите му казват лакърдии....
Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 21:25:02
Защо всички в БГ са полудяли да сравняват цените със европейските (българина все в чуждя двор гледа).
Е добре цените в БГ вече са Европейски -в това може да сте абсолютно сигурни.Които не вярва може да обиколи из Европа и да се убеди сам.

И сега накъде? Какво ше правите със тези цени дето сами си ги набучихте от алчност и тъпотия?Ами цените на храните,услугите и др. разходи?

Влязахте ли в Европа вече?
Имате ли икономика?
Инфраструктурата как е?
Лихвите изгодни ли са?
Изпращат ли ви още помощти от EC чe дa си държите фалшивия стандарт на живот?
Че то само за,3-4 години БГ настигна и надмина Европата!!!!!!!!
Май много хора в БГ имат умствени увреждания.

Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 21:53:14
Цените били на трето място отзад напред. Ма всъщност се сравяват не с такива на шпакловка и замазка, ами 'до ключ" , и цената на м2 не била с общи части, ами била РЗП.

Това е като във вица:
"Вярно ли , че на другаря Гагарин му подарили нов Мерцедес?"
Радио Ереван отговорило: По принцип това е вярно, но не е бил другаря Гагарин, ами другаря Иванов, и не бил Мерцедес ами Москвич и не му го били подарили , ами го били откраднали.

Така съм съгласна, че имотите са тук са едни от най-евтините...по принцип това е вярно
:]
Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 22:52:07
Това е голяма заблуда, че трябва да чакаме предлагането да зипревари търсенето. То е и вярно и не вярно, защото баламурниците купуват с пари, които нямат посредством кредити. Освен това българският манталитет е такъв че зададе ли се криза ела и гедай спасяване. Когато отвържат еврото би следвало цената му да се повишава плавно но... ние си се знаем. Отвържат ли курса всичко ще се юрне да купува и ще минем и 4 и 5 лева за евро. Такива ми ти работи в нашта татковина. Аз чета внимателно мнениита. имаме ли 50% които говоря за застой това е началото на ужасяващия спад.
Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 23:11:57
непременно психиката на българина ще направи курса такъв
и освен това ще запо4не едно купуване безогледно на всякакъв вид техника,коли и непотребни имоти...така мисля
а ина4е за една моя оферта която не пускам редовно но от два три месеца пускам по някоя обява ми предложиха +30%
това е факт
Re: Какво се случва на пазара на Недвижими Имоти
21-04-2008 - 23:36:59
Е как така бе "dival " ,примерно искаш 50000,и някои ти се обажда и казва-("не 50000 са малко и затова давам 65000)" ???? Май в БГ много прекалявате с фалшивия алкохол(е то друг няма)?




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-21 23:40 от gorje.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход