Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цени по реални сделки с имоти в София

Публикувано от Splendente 
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 04:39:25
shayhiri Написал:
-------------------------------------------------------
> Наблюдател Написал:
> > Кои приходи? Официалните или неофициалните?
>
> Реалните. Живея в София и знам от първа ръка колко
> изкарват стотиците ми познати, така че имам точна
> обща представа. Освен това ми се и налага, бидейки
> работодател. Кредитът не е приход. А разход.

Ние тук в САЩ като не ни стигат парите от работата си търсим по-добре платена работа. Ако пак не стигат си търсим и 2-ра (3-та) работа. А също съм сигурен, че голяма част от вечно мрънкащите не притежават достатъчно професионални умения. А иначе претенциите им са 10 пъти повече от това, което умеят и работят.

> Крадци от държавата винаги е имало (да живее
> комунизма), но вече са само във висшите ешелони.
> Дребните мошеници отдавна останаха на сухо/на
> кредит. А и не остана държава, от която да се
> краде.

Споко, не е само в БГ
>
> > А списъци на чакащите ще трябва ли да се
> правят,
> > както беше по комунистическо?
>
> Ми те и сега се редят на опашки - само че за
> кредити.

Може и да се редят, ама сигурно не чакат по 20 години да им излезе реда.
>
> > Явно може. Справка - на запад, север, юг
>
> Може с мярка - и до време. Както вече виждаме по
> света. После се плаща сметката и се почва пак от
> нулата, даже и от минуса. Освен тва не виждам
> аналог на България на запад, север или изток.
> Унищожен в аванс потенциал, минимум активи,
> чудовищни дългове. Трябва да гледам баш на юг и то
> доста надалече (Зимбабве).

Ипотечните кредити са двигателя на икономиката. Те са зло за отделния индивид, но са добро за обществото. Предполагам, че няма да бъда разбран, но не ми се обяснява.



Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 04:45:14
интересния момент изглежда в момента (поне според тези дето твърдят че цените не само няма да паднат ами ще скачат) е упоритостта на продавачите да вземат топ цени. И да не продават на ниски.
До какво би довело това?

1. Липса на продажби - случва се в момента. Случайни сделки. Гладни брокери.
2. Ясно е че платежоспособно търсене не може да се генерира защото българите са вече задлъжняли, света е в криза, инвестициите се оттеглят, англичаните продават а не купуват, марсианци няма.
3. Младите хора който нямат жилище нямат абослютно никаква перспектива в Бг. Остава емиграцията. Като се има в предвид че повече от 1 милион дущи който имат жилища се махнаха от Бг не виждам какво може да задържи младите българи в Бг.
Перспективата да си налягат парцалите по софийските коптори, 'луксозни' квартали тип работнически общежития и да плащат цял живот за заветната боксониера?
Не мога да си представя колко пари трябва да получаваш в Бг за да живееш някакъв нормален живот: 2 деца, да изплащаш жилище от поне 80 квадрата реална площ, да имаш кола под 10 години, да се обличаш и храниш нормално. Да спестяваш за старини. Недай си боже да се разболееш.
Всъщност продавачите си копаят сами гроба. Защото няма да има кой да им плаща пенсиите. Псевдо растежа в раждаемостта се дължи само на ромите. Те живеят на социални помощи, някой чака те да му изкарват пенсиите...

Освен това тези продавачи в момента губят последната възможност да си продадат 'луксозните' коптори на някакви прилични цени. За София, за провинцията и курортите тази въможноста е вече загубена. В един момент продавачите ще проумеят какво се е случило но както винаги когато тълпата се усети е вече твърде късно. Затова и тълпата е тълпа, стадо да го стригат и доят.

Пазара предполага че цените на една стока се определят според търсенето и предлагането. Като няма търсене за цена не може да се говори. Индивиди който си въобразяват че за тях законите на пазара не важат нямат никаква радост в съвремения отворен свят.

Така че ще видим докъде ще доведе тази упоритост. Според мен както вече писах до разпад на валутния борд , инфлиране на лева и крах на имотите.

Тъжното в случая е че държавата вместо да регулира нещата всъшност ще доведе със действията или бездействието си до задъблочаване на кризата.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 04:51:03
Наблюдател писал:

>Ипотечните кредити са двигателя на икономиката. Те са зло за отделния индивид, >но са добро за обществото. Предполагам, че няма да бъда разбран, но не ми се >обяснява.

Това го обясни на американците,

Освен това самата идея че някой нормален англичанин ще дойде да живее в Бг е смешна, не вярвам да го мислиш сериозно.

Защото този англичанин може да отиде във много по евтините Коста Рика или Панама да не говоря за Тайланд където и имотите и цените на хранителните продукти са в пъти по-евтини от Бг. Хората не идват на почивка за 2 евро на вечер на легло, ти си седнал да ми разправяш че ще си купят имот. То ако беше хубаво нали досега да се е преселил света в Бг? А не повече от милион да я напуснат.


Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 05:01:51
освен това прословутата интелигентност на българина явно стига дотам че 18 години в Бг само се строят НИ, барове, кръчми, бензиностанции, хотели.
на баницата мекото... и на работата лекото...

Да видим докъде ще я докараме. Междуврменно ревизирам прогнозата си за максималните цени на топ локейшън реална площ в Бг (София и Варна): 299 евро на квадрат. Утре ще са 298.



Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 05:33:14
kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------

> Освен това самата идея че някой нормален
> англичанин ще дойде да живее в Бг е смешна, не
> вярвам да го мислиш сериозно.

Ами незнам, сигурно англичаните са ненормална нация, затова се изнасят (и не само в БГ разбира се)
>
> Защото този англичанин може да отиде във много по
> евтините Коста Рика или Панама да не говоря за
> Тайланд където и имотите и цените на хранителните
> продукти са в пъти по-евтини от Бг. Хората не
> идват на почивка за 2 евро на вечер на легло, ти
> си седнал да ми разправяш че ще си купят имот. То
> ако беше хубаво нали досега да се е преселил света
> в Бг? А не повече от милион да я напуснат.


По тази логика Европа и Америка отдавна трябваше да са се изнесли в Панама или Коста Рика, щото там е много по-евтино. Трябва да са мазохисти, за да плащат такива цени. :ami:
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 05:37:16
Куку,сега ще се наслаждаваме на следващия стадий в развитието на бг бизнес елит съсаятито.....
тарикатите се опитват да държат спекулативно цените,щото така са свикнали до сега и си мислят,че са финансови гении-бг варианта на джорд сорос.
разбира се,не знаят,че така ще се вътрят,че като нищо ще загубят тва,което са изкарали до сега,та дори да не е и повече........
крадените кинти,дето са смукали от държавето,всички ми се струва,че са инвестирани пропорционално-30% тухли,30% бетон,неопределен % гипсокартон и да не забравяме-"луксозни" изпълнения като ламинат и евтин теракот с оловна боя за оцветител(купени без пари от сащ като токсичен брак и препродадени в бг като лукс).

за разлика от предишните узурпатори,които изнасяха краденото в чужбина,сегашните решиха да го умножат,като се направят на гениални инвеститори.крадльовци и тарикати със самочувствие на бизнес елит.......
както вече виждаме и опитите им да използват медиите за собстени облаги не се получават.....да вътрят електората,който ги е избрал с нагли лъжи като:

кремиковската земя-новия ню йорк или дубай,забогателите кремиковчани,дето земята там скача с часове(по медиите).....спомняш ли си?
нещо напоследък млъкнаха......
ами банското,дето през ден във вестник пари излизаха статии-колко скачали цените и как руснаци летели с чартър полети да изкупуват всичко........

вече и вестниците не помагат нещо.......дезинформацията и лъжите работят до време....после-стават смешни....

и сега кво ли ще правят?вече никой не им обръща внимание на бръщолевиците....
колко ли стотици милиони са затворили само политическите спекуланти и гравитиращите около тях "просветени"?
малеееее,ще става сеир.цирк и клоуните ще са наистина забавни........
май,май в крайна сметка виденовчетата ще излезнат по малко прости,като само краднеха и не се правеха на бизнес господа....тези ще сдухат яко.
как ли ще се почувства човек,който е имал 10 милиона и ги е вкарал в имоти и в момента пресмята,че тези 10 милиона ги е направил 100 милиона......
и после-вместо 100 милиона,дори и 10 няма.....само няколко сгради по банско и морето,дето вече се продават хотелски комплекси по 400 евро на кв и стоят непродадени......

малееее,ми софето иде на ред.там кви милиони(милиарди) на наблъскани.
маркета замръзна-край.до тук беше.......

ако искаш да си купиш земя покрай софето(макар и да не те съветвам),само изчакай бгрейтчето да му се скастрят коленцата......
тия всичките "проекти",дето ги четеш,че ще БЪДАТ,ще ги раздават по декър на акция.........

банкя,лозен и други култови места за простосмъртния българин,дето са поизкупени за сега..........малееее-стотици хиляди декъри със спекулативна цел,купени на цени по 10-20 евро на кв,дето реално не струват и 1000 евро на декър(левче на кв)........

някои чакат да станат по 100 евро на кв,ма още не знаят,че вече са непродаваеми и за по 5 евро.може само тук ,там по малко за по 20,но пуснат ли голямо количество и под 5 евро ще паднат цените.

а ще пуснат-рано или късно.нема на къде иначе........

ейййййй,ще пада смях-бабите ще си приберат земята обратно на доста по ниски цени....кой за кво е учил.....бабите са по умни от дисертиралите се от икономическия......

ехххх,българия-с бабите-бъдещия бизнес елит на българия......

до бг бизнес елита(крадльовците)-дръжте ги апартаментите колко можете!!!!!!!и искайте и по 3000 на кв.....че така след време и под 300 евро да паднат.





Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 05:42:10
А Куку, сетих се нещо. Гледам, че при вас продават къщи по $1:

[dom.dir.bg]

Може ли да ти пратя $10 долара да ми купиш няколко от тия евтините? clap: clap:
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 13:32:31

В момента бизнесът с НИ в БГ допълва с нови страници понятието "балониране".
Първо едно уточнение: Що е то балон?
Балон е изделие , направено от евтин, лек, механически слаб материал-найлон, сапунена пяна, журналистическо-брокерско-предприемаческа пяна, което в нормално състояние(ненадуто) няма обем. Можете да седнете върху него и няма да го усетите. При вкарване в него на въздух под налягане той започва бързо да расте на обем. Това е идеята на балона: минимум усилие-максимум обем. Това обаче на става вечно. В един момент балонът гръмва. Този момент зависи от здравината на материала. И точно тук е БГ допълнението към теорията на балонирането. Цените в София стигнаха тези в Мюнхен, а балона не гърми. Обяснението е единствено в използувания материал. Очевидно БГ балона не е истински балон , а нещо от рода на каба-гайда, затова и държи още на надуването. Едно е найлон като материал, а съвсем друго кожа от задника на стар пръч. Посленият издържа несравнимо по-високи налягания, но все някога ще гръмне и тогава......
Все пак едно е да гръмне детско балонче, а съвсем друго каба-гайда.....
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 14:05:01
тепавичаров мнооооооо хобаро си го казал

ама аз нашият балон с дирижабъл бих го оприличил
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
20-04-2008 - 16:14:03
Наскоро бях чел за едно изказване на Владимир Путин в западния печат, относно БГ.

Цитат :\"България е троянското магаре на Европа\"

Всички знаем че легендата е за\" троянски кон\",а не магаре.--Какво ли иска да каже?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход