Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цени по реални сделки с имоти в София

Публикувано от Splendente 
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
16-04-2008 - 02:53:00
Продавач, търси си работа по специалността, не се шегувам. В следващите 15 години ако разчиташ да продаваш имоти в Бг ще умреш от глад.

И къде The F..k е статистиката за броят продадени жилища за първото тримесечие?
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
16-04-2008 - 10:03:10
Малко сделки факт /поне при мен/. Висока цена на кредитите съчетано с висока цена на имотите и поскъпването на живота като цяло ще доведе поне до застой. НО да не забравяме,че сме в България тук нещата са А нормални логиката е анти логика, хората като цяло са с ниска финансова култура. Та мисълта ми е цените може да продължат да се качват още знае ли човек. Пазарите винаги са на приливи и отливи рано или късно ще се обърне посоката. Смятам 2008 за подходяща - застой, по - капризни купувачи разграничаване на качествено с добра локация от некачествено с лоша локация. Не може най - масовите имоти навсякаде в София да са с почти еднаква цена.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
16-04-2008 - 11:03:50
avatar
kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------
> Продавач, търси си работа по специалността, не се
> шегувам. В следващите 15 години ако разчиташ да
> продаваш имоти в Бг ще умреш от глад.
>
> И къде The F..k е статистиката за броят продадени
> жилища за първото тримесечие?


Куку пак ли почна с денонощните препоръки към мен и към цяла България?
ОК разбрах ти желанията сега нека да погледнем в реалността, която към момента се различава жестоко от твоя апокалипсисsmiling smiley Необходимо ли е да ти повтарям, че аз не съм спекулант и не ме интересува тренда на цените в следващите години на къде ще бъдеsmiling smiley? Аз не съм инвеститор във ваканционни имоти по Банско или Слънчев бряг.
Аз съм посредник в любимия ми сегмент на масовите жилища в София. Те от началото на годината за твое сведение растат на гореsmiling smiley И в следващите години ще растат, защото търсенето не е намаляло ни най-малко - сориsmiling smiley Но пак казвам и да спрат да растат ми пука на шапката стига си повтарял като папагал едно и също губи се смисъла...не че не го пишеш от от 4-ри години и не че до сега си познал нещо, но просто става смешно...или по скоро ти ставаш смешен...

Разбери най-накрая, че чичо Гошо с двустайния апартамент в дружба изобщо не му пука какво става в уса-то или на БФБ и не си е купил апартамента на кредит и няма зор да го продава той се интересува да го продаде на цената, която го устройва и е готов да го продава и две години ако се наложи. А който иска да купи обикновенно не може да чака две години дори и една не може да чака...

И спокойно статистиката не я изготвям аз а службата по вписванията имай малко търпение ще я видим всички.

А куку понеже ти си позволяваш да ме съветваш за незнам си кой път вече нека ти дам и аз един съветsmiling smiley Ако искаш да си купиш нещо в България, но не ти достигат средства ще ти кажа, че ако имаш желание да си купиш има и начинsmiling smiley И начина не е да "се предизвика апокалипсис пишейки по форумите денонощно" за да може тренда така да се обърне, че теб примерно да те устройва...знам, знам ти няма да купуваш в БГ сигурен съм в отговора ти. Знам, че си тук да "съветваш хората", но все пак като се има предвид колко погрешни съвети даде до сега...незнам дали всъщност си с такива хуманни намерения поправи ме ако греша winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-16 11:14 от Продавач.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
16-04-2008 - 11:11:10
avatar
goro Написал:
-------------------------------------------------------
> Продавач написал:
> "Аз съм се обосновавал много пъти и фактите стоят
> зад моите думи. За теб специално понеже виждам
> голям плам в изказванията ти ще го направя още
> веднъж."
>
>
> Я ми дай фактите, продавач!


Фактите Жоро в София незнам дали си наясно, но можеш и сам да ги видиш цените растат!


> Защото, съм залят от оферти на български агенции и
> частни лица търсещи чужденци за да купят.


Жоро ваканционните имоти не ме вълнуват.


От време
> на време забравят, че даден имот вече са ми го
> оферирали преди повече от година и ми го оферират
> отново. Дори и някои от тука пишещите - не ми се
> ще да ги споменавам само от колегиалност.


Споменавай когото поискаш аз не съм ти пращал мои оферти налиsmiling smiley? Аз нямам нужда от чужда помощ за моите имоти, а още по-малко от твоята Жоре пък и ми се струваш малко заядливsmiling smiley)))


> А иначе обосновките ти ...
>

Обосновките ми ако изобщо имам нужда да се обосновавам за каквото и да било са очеизвадните факти за цените на имотите в София. Факт ли е Жоро ръста от над 30% за 2007-ма година? На места в София в отделни сегменти ръста е и по-голям. Това са фактите, които всеки сам може да провери.winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-16 11:16 от Продавач.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
16-04-2008 - 11:15:04
Хайде апокалипти4ни Куку коментирай това.

Това е един пример за нелоги4ността на пазара в България. Затова (защото пазарът е нелоги4ен, а не защото се продават коли) аз не смятам, 4е сривът в недвижимите имоти в други 4асти на света ще доведе до срив в България.

"Регистрациите на нови автомобили в Европа през март спаднаха с 9.5%


Третият месец от 2008 г. едва ли ще бъде запомнен добре от играчите на автомобилния пазар в Европа. Причината е спадът от 9.5% спрямо същия месец на 2007 г., отчетен от Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA). Асоциацията обединява всички страни членки на Европейския съюз, както и Исландия, Норвегия и Швейцария. Данните за тримесечието януари-март също показват спад от 1.7% спрямо същия период на миналата година.

Мартенските продажби са били 1 654 214 в сравнение с 1 827 128 през третия месец на 2007 г. Тримесечието приключи с пласирани 4 153 822 бройки, като за периода януари-март 2007 г. бяха отчетени 4 226 114 продажби.

Дания е европейският пазар с най-рязък спад - 32.4% до 9726 автомобила продадени за март, следвана от Латвия (32.3% и 1885 автомобила) и Испания (28.2% по-малко и 124 698 бройки).

България е изпреварена само от Литва по ръст на продажбите. У нас те са нараснали с 40.7% до 4594 автомобила, докато в балтийската държава скокът е 43.2% до 2092 бройки.

Volkswagen остава на европейския връх, макар производителите на "народната кола" да отчитат 12.5% спад в регистрациите спрямо март 2007 г. до 302 987 автомобила. Peugeot-Citroen също не бяха подминати от негативната вълна и това се отрази в спад от 13.9% на продажбите им, като французите успяха да пласират 197 930 бройки. Ford заема третото място с 198 066 продажби и понижение от 11.2% в крайните сделки..."

И бъди сигурен, 4е знам 4е има разлика между пазар на коли и пазар на недвижими имоти. Колко абсурден е пазарът на коли в България и защо би трябвало пазарът на имоти да следва тенденциите в САЩ? Виждам, 4е отново си в криза на само4увствието и ти е нужно да обиждаш бившите си сънародници от позицията на "велик канадец". Хайде дерзай!
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
16-04-2008 - 11:30:17
я кажете вси4ки някои 4у ли днес новините по тв европа
аз само хванах едно изре4ение за огромен имотен балон
ако някои знае подробности моля нека да каже
-благодаря
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
17-04-2008 - 01:12:03
Добре де, Продавач, колко още ще растат цените?? Пак повтарям, не съм икономист, но пазарът в момента ми се струва доста алогичен. Панелка в Дружба 2, 70 кв жилищна площ струва 65 000 евро. Това са 120 000 лева за апартамент в смрадлив блок с непредсказуем срок на годност в затънтен и занемарен квартал на София. Ти като брокер как точно би оправдал цената на такъв имот пред потенциален купувач? Не се ли състои именно в това балонът? Преди няколко години, когато на никой не му пукаше за говната след циганските каруци по софийските улици, народът се трепеше да купува. Миналата година пак настана паника, защото тръгна слухът, че като влезем в ЕС и цените щели да скочат до небето и всеки пак се юрна да купува, дори с тежък ипотечен кредит, макар да виждаше говната по улиците и да цъкаше възмутено с език. През последните години настъпи строителен бум и купуването на "зелено" стана някаква мода. Изпотрепаха се да купуват по съмнителни графики, а по тях неясно описани жилищни площи. И до днес масово се оферират имоти с общата квадратура, а чистата площ е с някакви си 20% по-малко, но иначе грижливо са се погрижили в сайтовете да разбият цената на квадратен метър като делят цялата сума на общата квадратура. Да поговорим за т.нар. "ново строителство": липса на всякакъв професионализъм, масово се ползват нискокачествени материали, застрояват се площи без асфалтирани улици и канализация, а имотите се продават на холивудски цени. Бутат се рушвети на архитекти и общинари и всеки прави каквото си иска. Като стана дума за лошо строителство, дори не искам да си спомням за голямото земетресение в Истанбул преди няколко години и това, което се случи с новопостроените кооперации и с хората вътре в тях, а България е земетръсна зона!
Колко абсурди видя до тук?
Разбирам, че търсенето определя предлагането - основен икономически закон, но това търсене не може да е вечно. Хората рано или късно ще се осъзнаят и ще започнат да ценят парите си и вече няма да им е през шлифера, че теглят 50 000 евро кредит за миша дупка в Манастирски Ливади и заради това трябва да живеят като скотове през най-хубавите си години, защото вноската им е над 1000 лв, заплатата - 800 лв, а банката вдига лихвите, когато намери за добре.
Кажи ми, Продавач, какво ще се случи, когато търсенето рязко намалее?
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
17-04-2008 - 10:24:51
Ами какво ще се случи,ще се случи закономерното, а не това дето тръби Продавач.



AAAразмер на текстаБроят на жилищата в София се е удвоил през последните години
Крият апартаменти за по-големи печалби
Заради раздутите цени и строителния бум чакат фалити на малките фирми


30% от жилищата, които се строят в столицата, въобще не излизат на пазара. Причината е, че инвеститорите, увлечени от скока на цените, чакат по-добри времена, за да спечелят повече. Намалявайки предлагането, те се надяват да качат цените на домовете. Това обяви Росен Плевнелиев, управител на "Линдер имобилиен мениджмънт", по време на регионалната конференция за недвижими имоти "Балрек".



Голяма част от тези спекуланти обаче може би ще останат излъгани. Причината е, че стремглавото покачване на цените се забавя и част от проектите могат да останат нереализирани заради насищането на пазара, коментира Плевнелиев.
В София в момента има над 530 хил. апартамента. Само преди 4-5 г. броят им е бил 200 000. Разрешителните за строеж всяка година се увеличават, както и проектите за ново строителство. Всичко това ще доведе до спад на цените коментират експерти.
По-малките компании на пазара на недвижими имоти ще фалират, прогнозира шефът на фирмата "Уинслоу дивелъпмънт" Иван Мекушин. В бранша ще просперират само големите играчи, които могат да финансират проектите си и разполагат с добър отбор от професионалисти, категоричен е той. Продажбите на зелено на домове вече няма да са основният фактор, който осигурява на вложителите пари за строителство на жилищни сгради. Предварителните покупки все повече ще намаляват, защото купувачите стават по-взискателни и си оставят време за избор на дом. Тенденцията отбеляза Росен Плевнелиев. Според него най-големият ценови балон е при продажбата на терени. Собствениците в София
искат обезщетения до 50% или твърде висока сума за парцелите, обясни той. Така някои проекти ще останат само на хартия. Цената на квадратен метър от бъдещото РЗП в момента се движи между 150 и 10 000 евро за кв. м. Именно за 10 000 евро за квадрат се предлагат в момента парцел за застрояване до столичния хотел "Кемпински Зографски". Много се спекулира, защото терените се продават не на реален квадратен метър, а на бъдещо РЗП. Продавачите залагат много високи параметри на бъдещите сгради, които правят проектите непродаваеми. Цената на строителството се е повишила през последната година с 10-12%, обясни Плевнелиев. Не бива обаче да се забравя, че засега излизащите на пазара проекти са закупени преди най-малко две години, контрира изпълнителният директор на "Енгел Ийст Юръп България" Лирон Ор. Банките също са завишили критериите за отпускане на пари за жилищни кредити, което допълнително ще регулира пазара, обясни Плевнелиев.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
17-04-2008 - 12:36:15
Splendente теглят 50 000 евро кредит за миша дупка - tezi koito kupuvat tova koeto za teb e misha dypka na tiah si im haresva, nikoi ne oprial pistolet na horata da hodiat da kupuvat mishi dypki, naprotiv obikaliat po dosta ogledi oglejdat pazara mnogo dobre gledat i staro stroitelstvo gledat i novo daje pove4e, i nakraya si izbirat i si kupuvat, tezi koito sa platili na zeleno niakva vnoska sa polucili cena 30-40% pod tazi koyato e obyavena na akt15 tova im e i motiva da pazaryvat na zeleno ne zashtoto sa lybiteli na extremnia risk, По-малките компании на пазара на недвижими имоти ще фалират, прогнозира шефът на фирмата "Уинслоу дивелъпмънт" Иван Мекушин pogoliama glypost ot tova trudno moje da bude cyta, naprtoviv winslow sreshta zatrydnenia s prodajbite poneje pri nego vsichko e pocti vsichko e prozrachno i 20% dds i cena na zemiata e nabytal v cenata na apartamenta v rezultat se oskypil mnogo nad malkata firma koyato krie vsichko i na hartia prodava apartamenti po 15000 evro a na praktika po 60000 evro!! analogicen apartament v winslow izliza kum 95000 evro za kakva konkyrentnost i faliti si govorimesmiling smiley)) da niakoga v bydeshteto ako sivata i cernata ikonomika izceznat shte vidim kakvo shte stane no tova mai shte e sled 50 godini :} :} :} :} :} :} :}
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
17-04-2008 - 12:42:44
38кв.м. Левски с А14, 38кв.м. с общите и мазето 51,5кв. - 50 000Е
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход