Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цени по реални сделки с имоти в София

Публикувано от Splendente 
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 02:34:11

И Куку и Сомват са 100% прави в оценката си за причините за цените. "Продавача" обаче е 100% прав до тук в прогнозите си. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Съгласен съм с Куку че все някога балона ще гръмне , но с едно уточнение-това ще стане поне 5 минути след като изгърми държавата. Балона на НИ съществува защото съществува балона БГ. Цени, изравнени със западноевропейските-имам впредвид средния стандарт- при положение че до преди малко повече от година Западна Европа ни изглеждаше като друга планета и с икономика която не произвежда , а само усвоява и харчи, това дори и през розовите очила на Продавача би трябвало да изглежда доста не в ред.
Поживьом, увидем..... Let see what's gona to happen...
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 02:42:52
като говорим за фактите. Няма ли някой некъде да публикува статистиката за това колко жилища са се продали през първото тримесечие на тази година и със колко са спаднали продажбите?

Иначе като гледм как расте броя на оферираните жилища на този сайт - с 500 на ден хич ама хич не вярвам някой да купува. Публикуваха голям спад на продажбите за Януари, обясниха че няма нищо страшно и оттогава не са публикували никаква статистика освен абсолютни долнопробни лъжи за инвестиции включая от министъра на икономиката.

Според мен единствените цени който се държат някак в момента основно от липсата на информация са в хубавите райони на София и това, всичко друго вече е надолу. Дори и на тези дето се държат продажбите са намалели до минимум и тук таме има някоя продажба от последните баламурници или някой перач на пари.

Тъй че Спиридонов преди да коментираме фактите нека първо ги видим.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 09:35:27
А бе и аз това се опитвам да правя-гледам фактите. От чисто любопитство. Нямам за продаване, нямам нужди за купуване, нямам парични проблеми, но не изпадам в телешки възторг от последното, както например брокер при перспективата за поредната комисиона, защото закопаването на милиарди в бетон и тухли според мен е лудост , при положение че те са дошли и идват по време на дълбока иконо- мическа криза. Ако някой започне да ме убеждава че някога сме излизали от кризата от 80-те, да вземе да се поразходи на 10-на киолометра от който и да е областен център и да заповяда с аргументите си. Кризата може и да има доста естетичен , да не кажа лъскав вид-спомнете си как изглеждаше Аржентина по време на налагането на борда. Красиви , благоустроени градове, улиците пълни с добре облечени хора с по 50 цента в джоба.
Та за фактите: сигурно си прав, Куку, че сделките намаляват, но исканите цени определено се качват. Като икономист сигурно по-добре от мен можеш да обясниш защо е така. Според мен просто липсва друг начин за влагане свободни пари. След като основното, което сме го можели и сме учели другите на него-земеделието и животновъдството са мъртви- за каква икономика може да се говори? Извинявам се ако досждам на някой брокер, сваляйки нивото на темата-някакво си земеделие и някакво си животновъдство. Разбирам ги че те (брокерите) са над тези неща-в сферата на висшата икономика, но нали все пак трябва отнякъде да започнат да идват истински пари, а не подаяния.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 10:13:18
Искам да подкрепя факта, че броя на офертите продава расте. От три години следя моя квартал (по лични причини разбира се - купувах и продавах). Офертите са били приблизително еднакъв брой през 2005 и 2006-та, че и до средата на 2007-ма. 18-20бр. едностайни, 50-60бр. двустайни и толкова тристайни. Сега са поне 3-4 пъти повече. Дори да вземем предвид факта, че се строи повече през последните години, то пак остава извода, че офертите продава са се увеличили и то с много. Другия сегмент, който лично следя, се къщи в Софийско. Там също броя оферти "продава" расте. Вярно, че от лакомия растат и цените на офертите, но има оферти от три години, които не са продадени (и нямат шанс да се продадат). Какво като растат - те са непродаваеми, от едно ниво на цената нататък е все едно.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 10:28:33
За кой квартал говориш ако не е тайна. Аз следя в момента Кр. Поляна и съм на обратната страна три пъти по - малко оферти от миналата година.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 10:39:03
Винаги съм уважавал мненията на r_stoma защото винаги са били точно аргументирани и премислени, без глупости и тупотии в тях. сега само си позволявам да отбележа, че нарастването на обема на предлагани имоти се дължи на факта, че докато досега по 5-6 агенции предлагаха 1 имот сега се стигна до ситуацията той да се продава от по 30-40 и понеже всяка АНИ го пуска като нейн с нейни координати, затова с такава страст напоследък са се вманиачили да искат договори!!! :} :} :} :} :} :} :} :}
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 11:16:58
и за да не съм голословен досега търсех някой умрял район с малко обяви подходящи за анализ и намерих!! р стома погледни в този сайт имотите обявени като 2 стаен панел софия фондови жилища - илизат 12 обяви, разгледай ги внимателно за да установиш, че това всъщност са 3 апартамента - 1 на 8 ми етаж продаван от 6-7 агенции, на цена от 56000 на ремакс до 80000 :} :} :} един на 1 ви етаж и една гарсониера преустроена smiling smiley smiling smiley е куку през океана си мисли че пенсионерите или инвеститорите от фондови жилища продават защото се страхуват от спад :} :} :} не драги куку те бягат от 8 ми етаж панел и от течащия покрив и като вземат там каквито пари вземат ще отидат и ще купят на друго място най вероятно е да вече ще бягат от последния етаж, другия на първия етаж правил самостоятелен вход мислел е сигурно аптека или магазинче да прави, размислил или циганите от Захарна фабрика са го обрали но и той бяга от локация и от първи етаж!!! :} :} :} щом в този умрял район намерих толкова съвпадения смятам че в Борово и Бели брези където в момента се продават 256 двустайни истинските обяви са 28-30!!! Продавач пишете на администраторите на сайта да се спре това безумие, то обърква видни анализатори, теоретици и прогностици на пазара като куку и асен,ами и Фридман ако го подведем със сбъркани изходни данни и той ще предскаже грешно, а вие се сърдите че прогнозите на куку не се сбъдват :} :} :g:
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 12:43:36
jores, става дума за Дървеница
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 12:52:23
emiliano, така е и винаги е било така - един имот се обявява от 5-6 агенции. Твърдиш ли, че броя на АНИ се е увеличил 5 пъти??
А за това, че 90% от обявените имоти са на първи и последен етаж е вярно. Така е било винаги (откак аз следя) Дори да приемем, че АНИ са повече отколкото 2005-2006-та и до средата на 2007-ма, пак ми се струва, че офертите растат като бройка. И немислете, че искам да има криза или крах или нещо подобно, прост ми се струва, че цените растат много по-бързо от доходите, а това е дисбаланс. В друга тема казах, че най вероятно ще има корекция и двете - цени на имоти и доходи. Едните малко надолу, другите малко нагоре, докато се намери приемливо и за двете страни на пазара ниво. Сега май не е приемливо за купувачите.
Re: Цени по реални сделки с имоти в София
15-04-2008 - 12:55:56
avatar
goro Написал:
-------------------------------------------------------

> Я ми дай фактите, продавач!
> Защото, съм залят от оферти на български агенции и
> частни лица търсещи чужденци за да купят. От време
> на време забравят, че даден имот вече са ми го
> оферирали преди повече от година и ми го оферират
> отново. Дори и някои от тука пишещите - не ми се
> ще да ги споменавам само от колегиалност.
> А иначе обосновките ти ...
>

Ти,какъв "колега" си всъщност? Ако си брокер- български,пък каквито и да са агенции,не биха се втурнали да те заливат с оферти. АНИ не се "заливат" с оферти помежду си,поне това трябваше да знаеш! Ако си брокер и в годините на най-голямото поскъпване на имотите, не можеш да продадеш нищо- трябва да се замислиш за професионализма си.........
Но,как да го направиш,като и понятие нямаш от работа с НИ.
Лесно е,скрит зад анонимността си да пишеш всякакви небивалици....... smoking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход