Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Президентски съветник: Или криза, или Станишев

Публикувано от naughty 
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
13-04-2008 - 22:52:51
elisara,по няколко от точките на Асен,на които одговаряш и по които и аз знам по нещо си личи,че според мен си много добре информирана,но струвами се,че преди около месец,aмериканския сенат гласува за продажба на част от златния резерф(четено в Австрийска или Немска преса),но това вече не ме интересува толкова много.Знаеш ли и би ли написала ако знаеш нещо за Среброто.Мерси.
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
13-04-2008 - 23:16:59
От тогава до днес американците не са продали и 1 унция от своя златен резерв - но постоянно натискат цената на златото, като принуждават другите държави да продават от своите златни резерви.

US-Regierung stimmt Gold-Verkauf zuDatum 25.02.2008 - Uhrzeit 17:59 (© BörseGo AG 2007, Autor: Hoyer Christian, Redakteur, © GodmodeTrader - [www.godmode-trader.de])
WKN: 965515 | ISIN: XC0009655157 | Intradaykurs:
New York (BoerseGo.de) – Der März Futurekontrakt für eine Feinunze Gold an der New Yorker Warenterminbörse Nymex fällt aktuell um 7,90 Dollar auf 937,60 Dollar, nachdem laut zuverlässigen Quellen aus dem Finanzministerium die US-Regierung dem Verkauf von 12,9 Millionen Unzen seitens des Internationalen Währungsfonds mit großer Wahrscheinlichkeit zustimmen wird. Demnach käme die Bush-Regierung dem Vorschlag des Internationalen Währungsfonds nach, einen Teil seiner Goldreserven zu verkaufen, um die Finanzierung des Internationalen Währungsfonds langfristig sicherzustellen.

В сашност си права,става въпрос,че съгласуват продажбата на 12.9 милиона унции на МВФ.




Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
13-04-2008 - 23:54:07
javor, не знам повече от google - честно казано не ми е останало време да събера достатъчно данни за среброто, погледнах чартовете:
[www.faz.net]

Това, което ми прави впечатление е паралела с чартовете на златото и платината.
При положение, че този пазар е малък и сравнително стабилен- произвежда се малко по-вече отколкото се търси- и цената се е увеличила мнoгoкратно след дългогодишен застой през последните 1-2 години- не виждам потенциал там - а за спекулация е явно късно.

Много малко информация имам за играчите на този пазар и техните нужди - индустрията- технологична, фото-, бижутерска от една страна и производителите на сребро и резервите в централните банки от друга.

По повод златото и продажбата на 400 тона от резерва на МВФ ето актуална информация от немската преса:
[www.faz.net]
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
14-04-2008 - 00:02:50
Dass,kenne ich shon,danke.
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
14-04-2008 - 00:13:01
При положение, че този пазар е малък и сравнително стабилен- произвежда се малко по-вече отколкото се търси- и цената се е увеличила мнoгoкратно след дългогодишен застой през последните 1-2 години- не виждам потенциал там - а за спекулация е явно късно.

Ще потърся и дано намеря,че всъщност се произвежда 6% по-малко от колкото се търси.Дори писах няколко пъти за сребърните монети.Оделно,че в Русия е спаднала продукцията.Все пак мерси.Немската и Австрийската преса я следя.Успех.
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
14-04-2008 - 00:27:45
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
14-04-2008 - 00:36:09
Елизара-браво.интересна информация,част от която не знаех.
та да почнеме спора.тъй като е доста дълъг и обхваща много неща,да оставиме за сега златото и да се прехвърлиме на фед резерв.

викаш,както и много от конспиративните теоритици,че тва,че фед са частници значи,че е много лошо за америка и света.
аз пък мисля,че тва е най доброто решение измислено до сега и историята го показва с факти.
1913 година,когато това става-америка е била една смешна страна, която никой не я е взимал насериозно.дори и хитлер в края на 30-те е смятал американците за смешна държава и доста ги е подценил.
от тогава до сега-за по малко от 100 години америка стана доминираща страна с най мощната икономика,най голямото новаторство и открития в света на науката и икономиката,както и долара стана доминираща валута,която избута смисъла на златото.
следва,че федералния резерв като частна институция е помогнал за мощния напредък,сравнение с другите страни,където централните банки са държавни институции.
такъв мощен напредък и то само за по малко от 100 години.....
фед,като частна организация се грижат за благополучието си.а благополучието им зависи от благополучието на америка-колкото повече бизнес и новаторство и научни открития,толкоз повече далавера и за тях.
ако бяха мошенници-щяха ли сега да смъкват лихвите за да подпомогнат икономиката и пазара на имоти?в момента губят,нали знаеш колко е лихвата в сащ?
хората се опитват да ръководят оптимално икономиката,защото при добро развитие-добри печалби и за тях.
защо си мислите,че сегашната криза е конспиративно наложена?не мислите ли,че и гениите бъркат?
тази криза е проста грешка и струва на фед повече,отколкото си мислиш.
грешката дойде от там,че финансовите архитекти в чикаго и ню йорк измислиха нов финансов инструмент-превръщането на ипотеки в бандъли на секюритис.

и не предцениха,че в случай на лоши ипотеки може целия бандъл да стане неликвиден.
нито пък очакваха такъв срив във цените на имотите в сащ.
тва са просто няколко грешки,които се навързаха по едно и също време и с други фактори и превърнаха ипотечната криза в америка, във кредитна криза от глобален мащаб.
както и кредит рейтинга на тези сив-чета беше трипъл А,което допълнително доведе до тяхното разпостранение по света като нискорискови инвестиции.

тва е цялата работа-груби грешки в неподходящото време.

както и сриването на лихвения процент с цел рестартиране на икономиката през 2002 ,което доведе до балониране на НИ.
нещо което не го пише по конспиративните теории и не се знае:

както знаеш фед са независими от правителството и по закон правителството не може да им каже копче.

да се върнеме назад във времето-след рейгън -вицето му-стария буш спечели изборите.
на вторите избори беше обърнат от клинтън.
буш старши беше бесен на гриинспен,защото алан не се съгласи да смъкне лихвите по време на стария буш-точно преди изборите.
и до ден днешен има търкания в някои среди за тва.
за да си откупи обвиненията и помири,гриинспан се надупи на малкия буш и обеща да му дава гръб с фед.
и съответно при рецесията 2002 год- малкия буш го накара да сринат лихвата на 1%,като реванш за предишното несъгласие на гринспан към стария буш.

тва беше грешка-защото ако на политиците им се дава шанс да се бъркат във фед-всеки политик ,който е на власт ще иска абсурдно ниски лихви за да си пише точки за доброто му управление.
много изписах и ми писна.
с две думи-тва не е подтикната криза-просто няколко груби грешки омесени с балониране на маркета на НИ.
няма конспирация тук и дори ,тези,които си мислиш,че са конспираторите в момента губят най много от всички.

друг път за златото.и банковите системи
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
14-04-2008 - 00:40:37
Bойните ca винoвни за слабостта на американската икономика.

Демократите в САЩ обвиняват войните в Ирак и Афганистан за слабостта на американската икономика. Досега разходите за двете най-нови войни, водени от САЩ възлизат на над 600 млрд. долара.

[www.broker.bg]


A eто мaлko и за икономическитe сили в България...

"Бойко Борисов е българският политически събрат на Ал Капоне."

[dnes.dir.bg]
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
14-04-2008 - 02:15:47
Препоръчвам ви да гледате филма "Zeitgeist"

Linka e tuk:
null

Има 3 части - първата е религиозна и спокойно можете да я пропуснете, макар че и тя си има своето място в филма. 2-ра част е за терористичните атентати в УСА 2001г и част трета засяга финансовите въпроси на УСА. Коментират се точно ФЕД, лихви, злато, как се е зародила системата и още много други интересни въпроси. И въпреки че първоначално ви се струва, че няма никаква връзка между 3-те части, накрая разбирате, че такава има. Просто трябва да проследите логиката на филма. Заслужава си да се гледа.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-14 02:17 от Наблюдател.
Re: Президентски съветник: Или криза, или Станишев
14-04-2008 - 02:36:46
Наблюдател-този филм е стара вода вече-гледали сме го.ако все още някой го е пропуснал-Наблюдател е прав-задължително го гледайте.

Наблюдател-всъщност мен ми хареса точно първата част-за религиите-само там има нови и екстремни доказателства.
другото -само дъвчат стари теории.опитват се да вкарат и нови теории към старите,ма се оливат.
може да се съглася до някъде с факта за сградите и връзката с войните,обаче тва,че войните са създадени с цел да се водят вечно вече е глупост.
да не говориме-другата им нова теория-ако някой иска да си сложи имплант,за да го проследят в случай на отвличане или си изгубят бебето-всичко било направено нарочно,за да се следят тези хора.
знаеш ли колко им пука на демократите кво ще направи някое бебе и къде ще ходи.
или някой стугар,който е отишъл да нагъне жената на съседа и политиците и тайните служби ще го проследят и после ще го заплашват ,че ще кажат на жена му........

оливат се във опитите си да открият нещо ново-а старите теории-те са ги изплагиатствали и обобщили-нищо ново,което да не знаеме.

виж-за първата част,дето не ти харесва-на мен най ми допада,защото там има нови неща.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход