Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Повишаване или ...повишаване.. а може би успокояване и леко повишаване в следващите пет години

Публикувано от turbozol 
Re: Повишаване или ...повишаване.. а може би успокояване и леко повишаване в следващите пет години
11-04-2008 - 17:59:45
ще отговоря преди специалистите според мен вноската по кредита не би трябвало да надвишава 12% от дохода
kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------
> дончо, аз не карам никой насила да ми чете
> коментарите.
>
> критикити ми основно са към тези теглещи кредитите
> въпреки скромните си финансови възможности. Както
> и към тези който отковено лъжат с цел да набутат
> някой друг баламурник и напълнят джоба.

Куку, не критикувай хората със скромни финансови възможности. Те или искат да забогатеят бързо или купуват за себе си. При първите - лакомията ще ги съсипе, при вторите, грешката ще им бъде за урок, те по-скоро имат нужда от съвет преди, а не след кредита. Има които купуват и с много малък кредит и то не ипотечен, както и такива, които първо продават, а после купуват им остават средства и такива, които купуват за сватбен подарък или за рожден ден, а и такива които купуват за любимата или любимия или за щерката или за сина, като си казват "колкото-толкова".
Ако продължаваш да слагаш всички под един знаменател, не очаквай по-различно отношение! Най-лесно е да кажеш на уважаемите съфорумци какъв е процента на онези, който са купили със спекулативна цел и не могат да си обслужват вноските, или с други думи колко на брой (поне за София) са тези жилища?? Така хората ще разберат, че това което пишеш не се отнася за тях и няма да ти се сърдят. Ако докажеш, че този процент е прекалено голям и застрашава банковата система в БГ - евала, ще предпазиш хиляди!
А тези, които строят с ипотека? И тях ли защитаваш-предпазваш? Как изобщо ще накараш лакомо дупе да НЕ сере кръв? И какво засяга всичко това онези българи, които изобщо не се интересуват от пазара на НИ в БГ?
А онези, които откоровено лъжат? Ами и те като теб казват - "Като не ви харесва, не ме четете!"



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-11 18:19 от partzalev.
Заем 3 пъти брутната годишна заплата. За семейство.
Това е стандарт при 5-6 процента лихва. 4 и 5 пъти брутняи доход е пушинг ит. (северли ънафордабъл)

При 10-12 процента лихва като в Бг заема трябва да е 2 пъти (3 е пушинг ит или северли ънафодабъл) брутния годишен доход. На семейство.
при среден размер на кредита 45 000 евро за София на доста хора ще им бъде за урок.

за банковата система и това което предстои вече се пише в подробности, чети бе парцалев, последното интервю на финансовия съветник на президента например.
Или например изказванията на МВФ или Световната банка.
Информацията е вече налице, не както по-рано информационна мъгла.

Всички в прав текст говорят за изключително сериозна криза (въпреки розовите мечти на правителството). Като имаш в предвид какво става в УС и започва да става в Европа ти си представи какво ще се скучи в Бг и какво значи изключително сериозна криза.
Президентския съветник направо каза: 2-ра голяма криза за 11 години, като под първата очевадно има в пред вид краха през 1997.
Сети се сега какво стана с лева, банките, вложенията и цените на имотите през 1997 и го апроксимирай през 'изключително сериозна криза' сега като дълга на Бг е 3 пъти по-голям, а всичко в Бг е строителство.
Може пак да се окаже че песимизма с предвижданията за 300-те евро на квадрат топ локейшън е всъщност оптимизъм.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-11 18:19 от kuku987.
Re: Повишаване или ...повишаване.. а може би успокояване и леко повишаване в следващите пет години
11-04-2008 - 18:19:21
avatar
partzalev Написал:
-------------------------------------------------------

> Най-лесно е да кажеш на уважаемите съфорумци какъв
> е процента на онези, който са купили със
> спекулативна цел и не могат да си обслужват
> вноските, или с други думи колко на брой (поне за
> София) са тези жилища?? Така хората ще разберат,
> че това което пишеш не се отнася за тях и няма да
> ти се сърдят. Ако докажеш, че този процент е
> прекалено голям и застрашава банковата система в
> БГ - евала, ще предпазиш хиляди!


Най-лесно е да се говори,най-трудно е да каже това,което го подканяш. Защото няма такава статистика.
Според него,всички в София имаме по 2-3 жилища,купени с кредит,затова ни очаква крах и цени на НИ от 200-300Е/кв.м. winking smiley
май само София остана да се брани, последната крепост на високите цени в Бг.
После ще останат само Лозенец и южните райони а накрая само и.иииииииииииии..
Re: Повишаване или ...повишаване.. а може би успокояване и леко повишаване в следващите пет години
11-04-2008 - 18:22:41
Това е ясно, колкото и че Слънцето изгрява от изток.
Тук обаче има много поддръжници на идеята за задържане на цените. Те понеже претендират, че са на ти със законите на икономиката, очевидно очакват рязък неколкократен скок на доходите. Аз понеже знам, че колкото и да се напъват в София средния семеен доход не надвишава 12000 евро на година, то в средно добър квартал например Младост 1 за апартамент със средно качесто (изклюва панел), със средна квадратура (например 80 квадрата - 2 стаи и кухня) е нормално да се платят максимум 36 000 евро. Номерът е че сутринта бях в общината да си платя данъците и като се загледах, всички ходеха с обувки за по 50 лева, което означава, че не вземат по 1000 лв на месец, вервайте ми.
greenbul Написал:
-------------------------------------------------------
Номерът е че сутринта бях в
> общината да си платя данъците и като се загледах,
> всички ходеха с обувки за по 50 лева, което
> означава, че не вземат по 1000 лв на месец,
> вервайте ми.


Ами, разбира се... По-бедните слоеве предпочитат плащането на данъци сега, заради малката им отстъпка. То, и без друго парите им, още преди получаването им, са наместени до последната стотинка. Известно е, че пенсионерите ходят няколко километра заради по-ниска цена. Така, че няма изненада.

А за обувките не разбрах. Масовата цена на обувки е 50 лв. Разбира се, има хора, които си купуват гуменки от "Витошка" с цена 250 лв. Ама ако ги видиш наяве, би ги изкарал клошари.


Аз, например, при тази инфлация, поне от 2-3- години си плащам данъците с натрупване на лихвите, когато имам път до НАП, (което ми се случва рядко) . Предпочитам парите сега, отколкото утре- обезценени.
greenbul,
това за обувките е попадение. Уличните джебчии първо гледат обувките, а после действат!
Нека все пак уточним! Ако говорим за четиричленно семейство, трябва да ги разаделим на две - младо и такова при което и четиримата работят. Ако говрим за младо, то значи , че имат подкрепа по-възрастните си родители, все още, ако говорим за работещо четиричленно, то тази подкрепа клнони към нула, защото родителите са вече доста възрастни.
Аз спокойно приемам за София среден месечен доход 700 лв. за работещ (независико на колко места), което прави 2800 лв./м или 33600 лв./г. Според съвета на Куку, те теглят 67200 лв. кредит.
Ако отворим една тема - "а с 67200 лв. накъде?" ще се получат много интересни мнения. Моето например е, че това семейство може да закупи готова за живеене къща, съвсем близо до София, да се нанесе там и с наема от сегашното си жилище (а съвсем реално е да са повече от едно, ако са кореняци софиянци) да си покриват разходите по къщата. И като резултат - ще имат по-гояма жилищна площ, ще имат къде да си паркират колите, ще има откъде да си откъснат пресен домат или магданоз (ако не ги мързи де) и накрая винаги ще имат под ръка имот, който могат да продадат, вместо да взимат наем за него, ако им се наложи!
парцалев ти пак изби рибата.

смяташ 4-ма работещи в едно 4 членно семейство. Помощ от възрастните (пенсионерите?)

Тези проценти дето ти ги давам за валидни за запада където храната е 8-10 процента от разсноските на хората. не 70-80 както в Бг.

Двама работещи в семейство със по 700 лева доходи на човек в София не могат да си платят наема и физически да се изхранят/облекат/платят транспорта/парното.

какви заеми какви 5 лева те гонят.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход