Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

цените в бг гонят тези в испания

Публикувано от asesina 
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 13:36:32
Май и в Лондон ги подмина кризата:

Вижте ТУК


"Despite a renewed interest in the north of the UK, it was London which saw the biggest quarterly price increase as new home prices leapt by 21.6% between October 2007 and January 2008, up from £338,867 to £411,981 showing that the London new homes market has remained unaffected by the recent turbulence."
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 13:52:45
emiliano , съгласен съм, че тук се крият доходи яко, но тези цени 1500лв. заплата, дето твърдиш че я получава народа - тоест болшинството, си е мизерна работа. С 1500лв. заплата, деца ли да храниш, да ги образоваш ли, да ги обличаш ли? С такъв доход нито кола от пловдивския панаир ще купиш, нито апартамент. Тези дето изкупуват новите модели коли за 20-30 мин. не са на заплата и са не повече от 2-3% от народа. Още 10-12% имат средни доходи - над 5000лв. на месец и остават 85% с доход до 1500лв. С тези пари можеш само да се храниш и да си плащаш консумативите. По-младите могат да вземат някакъв кредит и да се вържат за 30г. напред с ипотека, но по-възразните и това не могат. Аз не съм от тези 85%, но не се радвам и не смятам че е израз на патриотизъм цените тук да са скъпи. Патриотично е цените да са по джоба на населението. Иначе отиваме на зле.
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 14:38:58
R stoma невъзможно е цените да са по джоба на населението, веднага ще се получи дефицит! ето представи си например цени на апартаменти в София на пледираните от дълго време в този форум нива от 400 евро, най-скъпите и луксозни по 600 евро на квадрат и какво ще се получи, всичко ще бъде разпродадено за дни и защо защото тези, които днес купуват на нива 1200 евро ще вземат по три на цена 400, а тези, които не купуват сега и тогава нищо няма да купят. Що се отнася до по възрастните те ако досега не са се оправили и занапред няма какво да оправят положението си. Да за съжаление живота е такъв някой ще имат по един апартамент в Ню Йорк, Лондон и Токио и ще ядат японска храна в Ню Йорк а американска в Токио, други ще живеят в коптор и ще мизеруват.
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 14:46:27
Забравих да ти кажа за колите - там пък тези с по 1500-2000 лева доход ще се сетят, че вуйчо им имал фирма и може да се купи на името на фирмата колата и да се вземе веднага обратно ддс-то, тоест цената става веднага минус 20%, ама можело и застраховките каско и разходите за бензин да се оформят като разход, даже колкото по-голям толкова по-добре :} :} и на финала се оказва, че от 1500 лева всъщност ти остават и за ваканция в Италия и то като си наемеш апартамент за цял месец в Рим, няма да ходиш за 3 дни я !!Bythe way ти знаеш ли какви премии се вземат в министерство на финансите за работа по усвояване на средства от ЕС, такива, че доходите на 10% бледнеят smiling smiley smiling smiley
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 15:03:00
emiliano, имотите няма да се разграбят не бой се. Поне по света не е така. Прочети статията от Монитор от днес в раздел Имоти и виж с колко средни годишни заплати се купуват средни жилища в Европа. Ще видиш че има страни, в които с 5-6 годишни заплати си купуваш жилище и пак не са се свършили. В Европа най- зле били испанците, дето трябва да отделят 12 годишни заплати за целта. Ха сега познай къде сме ние. Изчислили са, че тук трябва да работиш 60 години за жилище?!?! Дори сметките да не са верни, пак сме зле та чак е срамно. Цял живот бачкане не стига !!! А доколко сега сделките вървят е спорно. Май със сделки се похвали само един брокер, дето продава в Овча купел по 700Е/м2. Питам някой купува ли в смотани квартали като Дружба например по 1000Е/м2?
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 15:05:51
Като чета с каква гордост говорите за недекларираните си доходи от сивата икиномика тръпки ме побиват. Парцалев пък в една друга тема се оповава дори на криминалните пари да спасят потъването!! Парцалев, тези пари правят богати мафиотите. Никога населението и държавата. Проституцията, наркотиците, измамите... не могат да са добри за нацията. Колкото по-малко яхти и лукс коли се купуват у нас , толкова е по-голяма вероятостта на станем подредена държава.

Прав беше Сакскубурготски , че трябва да си сменим чипа / май това е единственото умно нещо което е казал/.
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 15:20:40
Оноре, прав си отвсякъде. Тук всичко се съобразява с мутри, мутреси и други подобни. Някак се приема, че само те са хора и другите " да го ...."
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 15:26:25
оНОрЕ аз нямам недекларирани доходи от сивата икономика, за съжаление!! sad smiley Просто обяснявам защо никакви статистики тук не са верни, нито за доходите някой има точна и реална представа, само закръглени предположения, нито за реалните цени на сделките - иска се едно, пазарлък се прави за друга цифра, на финала се плаща съвсем различна и коренно различна пък четвърта се вписва в нотариалния акт, понякога 60% реално платената се вписва и като неустойка в нотариалния акт.
Относно чипа, той е тотално увреден и за съжаление не подлежи на смяна,гледах сега дискусиите за септична яма и връщайки се към темата тук на кой във Валенсия и Испания ще му хрумне да заусти септичната яма в реката, че да агитира и съседите сиsmiling smiley)) смях голям, а че лайняната рекичка ще унищожи цялото им местобитание там, че внучето му няма да иска да стъпи в смърдящата къщичка на дядо, не е важно!! Важното е ,че днес и утре няма да се плаща на цистерните на канализацията и сме много доволни от себе си как сме излъгали всички smiling smiley smiling smiley Но аз предлагам вместо в реката, да заусти тази тръба в кладенеца на съседа, така мизерията ще е някак си по по български ще има конкретен страдащ адресат на който да се смеем тайно smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 15:31:13
П.С. Даже има хора дето се гордеят, че цените тук са високи като по белите страни. И все за скритите доходи говорят, като че ли всички крият. Май вече не се крие толкова, откак понамалиха осигуровките, но те все тази песен знаят.
Re: цените в бг гонят тези в испания
04-03-2008 - 15:55:29
emiliano, нещата са и по-зле. На мой познат му се подиграваха, като си направи яма. Цялото село без изключения си зауства лайната в реката, та деже видях и деца да си играят в нея. Но попитай за къща в това село - О!!! Цени като за свтовно. С труд разубедих мой познат да не заусти в собствения си кладенец - а човека е с позиция и кариера.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход