Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите

Публикувано от emiliano 
за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 12:08:29
стилиян аврамов написал: За квадратурите и тяхното изчисляване мисля, че все повече хора разбират какво дърво хапват когато си купят апартамент 120 м2 и се окаже, че реално имат около 80. Другото зидове, общи части и кой знае още колко подобни. Така се смята за сега, може би ще се промени нормативната уредба но не се знае кога.
Абсолятно никакво дърво не хапват първо защото много от купувачите знаят, че това е така, второ и най-важно когато решат да продават ще го продадат пак като 120 квадрата - защото то си е толкова по нотариален акт и данъчната оценка е за толкова!!!! данъчната служба не ти смята данъка на 80!!! и не на последно място в твоя пример имаш и 40 квадрата собственост върху земята при ново строителство, а при старото имаш правото на строеж, което не виждам как обитателите на един панелен блок ще упражнят, като те сега на много места не могат да се споразумеят да си платят асансьора и набиват крак по стълбището!!!
ХА и статистиките на продавач са много смешни а още по смешни са тълкуванията и сравненията с САЩ и Европа, тук се въртят толкова много пари кеш, които не могат да бъдат обхванати от никакви статистики и оттам и целия анализ е опорочен, официалната средна заплата за София е 700 лева, но мога да ви уверя че всъщност става въпрос за 1300-1600 лева на човек!!!!!!!
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 12:17:50
Аз в моя нотариален акт нямам собственост върху земя. Имам право на строеж. И мой приятели са по същия начин. Но това не е важно. Че оценката е върху 120 м2 е така, но ако един ден се промени нормативната уредба и апартаментите започнат да се описват с използваемите квадратури, аз ще трябва да продавам на по ниска цена. Разбираемо е. И дисусията беше дали цените ни са ниски. А те са ниски само ако се преписват механично. Иначе ако се преизчислят към използваемите квадрати, не са ниски.
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 12:30:28
avatar
emiliano Написал:
-------------------------------------------------------

> Абсолятно никакво дърво не хапват първо защото
> много от купувачите знаят, че това е така, второ и
> най-важно когато решат да продават ще го продадат
> пак като 120 квадрата - защото то си е толкова по
> нотариален акт и данъчната оценка е за толкова!!!!
> данъчната служба не ти смята данъка на 80!!!

И какво от това,че го имат на хартия? Когато тръгнат да го продават,ще има да търсят глупак да купи,но трудно ще намерят. Колкото повече се обсъжда измамата,толкова по-малко хора ще се хващат. А да ти припомня,че законодателството ни трябва да е синхронизирано с европейското,та произвола на "инвеститорите" няма да е вечен.
и не
> на последно място в твоя пример имаш и 40 квадрата
> собственост върху земята при ново строителство, а
> при старото имаш правото на строеж, което не
> виждам как обитателите на един панелен блок ще
> упражнят, като те сега на много места не могат да
> се споразумеят да си платят асансьора и набиват
> крак по стълбището!!!

Хи,хи,хи! Обитателите на панелките,в по-голямата си част,не плащат ипотека. Между сградите има човешки отстояния и винаги може да се намери фирма,готова да строи.При това,като гледам на какво приличат сгради по на 5-10г.,съвсем не съм сигурна че няма да паднат преди панелите.

> ХА и статистиките на продавач са много смешни а
> още по смешни са тълкуванията и сравненията с САЩ
> и Европа, тук се въртят толкова много пари кеш,
> които не могат да бъдат обхванати от никакви
> статистики и оттам и целия анализ е опорочен,
> официалната средна заплата за София е 700 лева, но
> мога да ви уверя че всъщност става въпрос за
> 1300-1600 лева на човек!!!!!!!


И така да е,това не значи,че хората до безкрай ще са навити да плащат за квадратура само на хартия!
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 12:35:53
Всичките ми имоти ново строителство са със собственост върху земята, в най-лошия случай 13 квадрата, в най-добрия 60!! да се продава ново строителство без собственост върху земята е безумие и наглост!! Строител които се е съгласил да строи само чрез обезщетение без собственост, е някакъв смешник!! В твоя случай, кой е собственик на земята - говорим за ново строителство, обезщетеният собственик с 15 апартамента в сградата, който е нахитрял и е запазил и собствеността върху земята, което не е кой знае каква хитрост тъй като сега се подготвя наредба да се завиши и данъка върху собствеността на земята драстично а той даже и с 2 квадрата може да пречи и да се противи след време, но той ще го разбере когато вместо данък за 2 квадрата - 40 евро прати данък всяка година за 1200 метра - 2400 евро smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 12:47:36
Точно така е - обезщетените собственици са и собственици на земята. И аз наистина не виждам какво полза могат да имат, след като аз и всички останали имаме право на строеж.
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 12:49:41
Камелия никаква измама няма и следователно няма как да се предотврати, просто разходите за общите части ще се прекалкулират в цената на чистата площ но пак ще бъдат платени от купувача, както сега при старото строителство внука на дядо Мишо си продава апартамента в красно село чул е съседа за колко е продал, виял е сходни обяви и си е измислил цена Х!!! пуска обява звънят му от 35 агенции и той на всички казва продавайте те му казват да но има 3% комисионна при което той казва никакъв проблем товарете цената с колкото искате аз искам на финала нетната сума Х!!! И изведнъж купувача прекаран да плати 6%, най-весело е за агенциите хитреци, които водят и купувач и продавач тогава са 6 иначе 3% но пак средно са си 1950 евро - 3% на 65000 средна цена София!!!Това не е ли измама и ако го обсъждаме тук до Великден 24 часа 7 дни в денонощието дали ще го спрем????
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 12:59:35
Естествено че общите части ще се плащат винаги от клиента. Но тогава като се продават 80 м2 те ще са чисти и ще струват примерно 2200 Е/м2, ако сега са 1500.. И ако аз тръгна да продавам ще трябва да си преизчисля квадратурата спрямо новата методика.
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 13:00:35
Така че КАМЕЛИЯ, измама няма хич, защото за 4-5000 евро пратени комисионни на агенциятапак сме набутали на новия собственик 5 квадрата от 1000 евро от асансьорната шахта на панелния блок- САмО ДЕТО ТОЙ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ГИ ПрИТЕЖАВА :g: :g:
Същата работа като Била и Пикадили, продава се стока със сходно качество и приблизително равна цена, Била ти взима 20 стотинки за пликче, Пикадили ти го дава като е разхвърляло цената на пликчето на най-често купуваните стоки - но е разхвърляло цената и на откраднатите пликчета, докато в Била те са под строг отчет и персонала не краде пликчета - За теб има ли значение от кой магазин ще пазаруваш, дали този, който е обявил цената на пликчето или онзи, който я е скрил?? Същата работа с общите части днес сме в фазата Била утре освен разходите за строителен надзор, проектиране и други в нетната цена ще пъхнем и общите части, но в никакъв случай няма да стане да са подарък от строителя smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 13:07:11
avatar
emiliano Написал:
-------------------------------------------------------
> Камелия никаква измама няма и следователно няма
> как да се предотврати, просто разходите за общите
> части ще се прекалкулират в цената на чистата площ
> но пак ще бъдат платени от купувача,

Точно това е целта на мероприятието! Ако стане,новото строителство ще бъде непродаваемо. Което ще накара "инвеститорите" да дойдат на себе си. А,който купил квадрати на хартия-купил.

както сега
> при старото строителство внука на дядо Мишо си
> продава апартамента в красно село чул е съседа за
> колко е продал, виял е сходни обяви и си е
> измислил цена Х!!! пуска обява звънят му от 35
> агенции и той на всички казва продавайте те му
> казват да но има 3% комисионна при което той казва
> никакъв проблем товарете цената с колкото искате
> аз искам на финала нетната сума Х!!!

Продавачът има пълното право да сложи цена,каквато иска. Когато сравни своето жилище,което по н.а. е 60кв. с новото строителство,дето на хартия е 80кв. и види,че е по-голямо,търси начин да го преизчисли и натовари повече. Учи се от пишман инвеститорите.Което не значи,че може да излезе извън пазарната цена и да чака сделка.

И изведнъж
> купувача прекаран да плати 6%, най-весело е за
> агенциите хитреци, които водят и купувач и
> продавач тогава са 6 иначе 3% но пак средно са си
> 1950 евро - 3% на 65000 средна цена София!!!Това
> не е ли измама и ако го обсъждаме тук до Великден
> 24 часа 7 дни в денонощието дали ще го спрем????


Купувачът винаги е прекаран,по твоята логика,защото той дава парите. Не се сещаш,обаче,че никой не кара никого насила да наема посредник. Така че,не виждам защо ревеш..... smoking smiley
Re: за Стилиян Аврамов и въображаемото дърво за купувачите
20-02-2008 - 15:24:13
Един от проблемите при този начин на обявяване на цени/м2 бруто е следния
1.Ако цените се обявяват на използваема площ/както по белия свят/ то тогава няма да може да се ползва аргументът "ми то виж цените в Европа какви са и тука трябва да са такива". Това според мен е малоумно.
2.Ако се обявява цена / м2 използваема площ ще има апартаменти с еднаква площ, но с различни цени заради разликите в общите части в различните сгради. За това да си бере грижата предприемача, а неклиента.
Това, което прави впечатление е че клиента "не е цар" т.е. това не е пазар.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход