Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Да израстваш в приятна околна среда през 21 век

Публикувано от cityoffountains 
Re: Да израстваш в приятна околна среда през 21 век
13-02-2008 - 13:08:47
Той поне е до главна улица, така че поне от едната страна няма да е в калища... smiling smiley За разлика от други комплекси в други квартали.. smiling smiley
Re: Да израстваш в приятна околна среда през 21 век
13-02-2008 - 16:56:23
еееее,Грандфадър,щом има главна улица до ситиъффаунтайнс,значи проблема с инфраструктурата е решен.или поне ще има част от хората къде да си паркират колите.
а щом има место за паркинг-значи е свръх мега луксозен .
лозенец-няма къде да паркират и за това е само суперлукс.
виж и метро ЩЕ имат някога си.(за внуците)
а до тогава-да се надяваме че от БАН ще измислят в скоро време телепортацията.щото с тва застрояване там и без подобряване на инфраструктурата към центъра-ще е по бързо да стигнат до пловдив,отколкото до центъра на софията.....
тва сфетофарче на орлов мост ще им коства някой друг час всеки работен ден.
а,да-да не забравяме сфетофарите покрай деницата-и те са много актуален и ще продължават да бъдат.
така че,смятам,че този комплекс е повече в пловдив ,отколкото в софия.поне в бъдеще време.от там до пловдив-час и половина.
от там до софията-два часа и половина(като сложиме и времето за намиране на парко място по центъра).

Re: Да израстваш в приятна околна среда през 21 век
23-02-2008 - 19:21:15
Изкушавам се и аз да фърля малко акита: Що за измет и отрепки ще се заселят в тоз комплекс се чудя... spinning smiley sticking its tongue out Паркинг - нема; Въздух - нема; Планина - хахахахаха! Да израстваш в мизерия през 21век - не благодаря! Кога ще се ориентират строителите към ниското строителство се чудя?!?! При същата себестойност/продажна цена могат да предлагат еднофамилни къщи. Айде тая София да се разтегля вече нашироко а не нависоко :g: Докога ще се набиваме в тия гета confused smiley като некви свИне, Овце....
Re: Да израстваш в приятна околна среда през 21 век
27-02-2008 - 14:45:25
Здравейте,

Като гледам някои ще реват като малки деца. Тц-тц-тц сити ъъъъъф фаунтайнс ....... ама така е като има овчи глави да купуват..... то и локация, то и инфраструктура, предполагам и качество на строеж.....у курац.

Мисля (ако не съм закъснял) утре да отида на поляната над нас (докато още е поляна) , да извадим една кирка, да турим едно якенце с надпис 'ИнФеститор' и да праим землянки....еффффффффтино ще ги давам...да кажем 700 еуро землянката ама и още 50 еуро на калпак че ше праИм ПРЪСКАЛО (абе разбирайте фУнтан)... мъка, мъка българска...... къде са ми добрите и здрави панелкиииии...

Е това е трезво мислене - браво бедни ми братя - ще блъскаш цял живот (пък и децата ти) да си купиш 4 стени със съмнително качество от инФеститор който ще му видиш очите като приключи строежа.... навремето баба Ванга беше казала една много умна приказка, ама кой да слуша... "Не искай много - не може да му платиш цената".... Наслука СЪВРЕМЕННИ РОБИ!

Поздрави,

smoking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-27 14:51 от ivo107.
Re: Да израстваш в приятна околна среда през 21 век
27-02-2008 - 15:08:17
Очакват 50 на сто ръст на фалитите в строителството през 2008
От: Весела Мичева
27.02.2008 12:44

50 на сто ръст на фалитите в сектора на строителството през 2008 г. очакват анализаторите на Кофас България, стана ясно на пресконференция на международната компания за информация и управление на вземания, кредитно застраховане и факторинг.

За 2007 строителният сектор е заемал трета позиция по риск за фалит в страната. Очаква се през 2008 негативните тенденции в този сектор да се засилят. Като основна причина за това Камелия Попова, управител на Кофас България, посочи масовото и недобре планирано строителство по Черноморието и в планинските курорти.

Строителството е най-рисковият сектор за региона на Централна и Източна Европа и търпи най-много фалити както през 2006, така и през 2007 г., показват проучвания на Кофас.

През 2007 г. най-много - 22,5 на сто от всички фалити в България, са тези в сектора на земеделието и горското стопанство. Въпреки че делът на фалитите в селското стопанство е намалял с 5 на сто спрямо 2006 г, за четвърта поредна година секторът запазва първото си място като най-рисков отрасъл. Много фамилни фирми от сектора фалират, тъй като не могат да се справят с конкуренцията.

На второ място се нарежда търговията на дребно с дял от близо 16 на сто от общата несъстоятелност, което е увеличение от 6 на сто спрямо 2006 г.

Значителен брой фалити има и в секторите транспорт и складиране, финанси, застрахователна и консултантска дейност.

С по-малък процент фалити са секторът на услугите, търговията на едро и производството на хранителни стоки и напитки. Най-ниско рискови са производството на химикали, цветни метали и фармацевтичната промишленост, тъй като в тези сектори бяха направени много инвестиции през 2007 и продукцията им е ориентирана към износ.

За 2007 г. в България има регистрирани 40 фалита, но много компании, които практически са във фалит, не са обявени като такива. Причината е във все още продължителната съдебна процедура по обявяване в несъстоятелност, която може да трае до три години. Затова все повече компании пристъпват към събиране на вземанията си по извънсъдебен път.

Като цяло през 2007 г. фалитите са се увеличили с 31 на сто спрямо 2006. „Този дял все още е твърде нисък предвид съотношението между общия брой регистрирани и работещи фирми у нас - 1,2 млн. спрямо 240 хил.“, коментира Камелия Попова.

По региони през изминалата година най-голям е делът на фалитите на столични фирми – 19 на сто. Следват Пловдив с дял от 9 на сто и Плевен с 8 на сто. Най-голямата (по последно регистриран оборот) фалирала компания през 2007 е Златни пясъци - травел ООД (туризъм), следвана от Млечен рай – 99 ЕООД (производител на сладолед) и Термосистемс Комплект ЕАД (производство на машини със специфични приложения).

За 2008 г. се предвижда стабилен ръст на фалитите, като се очаква земеделието, строителството и търговията на дребно да останат критични сектори.

Re: Да израстваш в приятна околна среда през 21 век
27-02-2008 - 15:34:27
Не знам дали сте ходили на строежа им, но 97% от работниците които действат там са роми, не ми се мисли за качеството на строежа им, от улицата се вижда че част от зидариите са криви, а за фалитите алчните безмозъчни малоумници ще фалират, но пък ще доставят радост на Крит да им изкупи техниката и камионите smiling smiley smiling smiley между ругото новия проект на Крит в манастирски ливади пуснат на зелено по 1000 евро се продал на 80% пък и цялото Битиви нали там ще им е новата сграда изпонакупиха апартаментите на Уинслоу гарденс, където като строител ще се изяви главболгарстрой smiling smiley smiling smiley на финала се сещам и за тези които искат да ходят да живеят около София, с новите съкращения на ЧЕЗ електро май зимата ще карате само на генератори, тази Коледа като се надуха печките по Бояна и Драгалевци тока спря само за 4 часа - защото е по романтична коледната вечер на тишина и свещи smiling smiley но коледа 2008 сигурно като спре на коледа ще го пуснат на 3 януари няма да се сдухват и да плащат на авариен екип, така че калкулирайте всеки километър от центъра умножава по 10% риска да си без ел. енергия достътчно често или с напрежение 105 волта smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход