Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За селяните и софиянците

Публикувано от alex_dilan 
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 12:15:59
сори пич, но нямам време да оглеждам думите. пиша на лаптоп на бдс а на клавиатурата ми няма БГ буквите. Не смятам да се задълбочавам и да пиша правилно специално заради теб, тъй като не будиш и капка уважение в мен.
Фразите, които ти писах са на шопски (основното население на софия до освобождението). Ти очевидно се притесняваш от потеклото си или и ти си някакъв пришълец и сега те бие комплекса в главата.

Нямах забележки към изказа ти. Всъщност към никого и никога не съм имал, защото е важно какво стои зад думите а не как се изписват. Мъдрите хора са казали - пътя към ада е постлан с добри намерения и думи.

Проблема е, че искаш да има двойнствен стандарт за хората. Но въобще не се напъваш да схванеш, че основния проблем е неспазването на правилата. А те не се спазват както от придошлите, така и от кореняците.
Не мога да приема някой мърляч местен софиянец да си държе москвича на тротоара 30 години и хиляди хора да го заобикалят и да го бършат с дрехите си. Треви да са прокарали покрай него. Или пък реститутите да не се грижат за сградите. Я отиди на Гарибалди да видиш какво дърво е пораснало на фасадата на една от сградите.
Това дърво да не го е донесъл някой миекащ?
Или някой такъв местен популист и "патриот" като теб се мърляви вместо да си оправи фасадата.
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 12:23:31
avatar
Да попитам и теб.Защо не искате да се регистрирате,след като живеете тук? Защо държите да сте в анонимност? confused smiley
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 12:29:11
Хубаво е, че разбра, че съм пич. Колкото до начина на изказ, той не зависи от това, къде си роден, а е следствие от доста причини, които няма смисъл да изброявам. Реагирах така, защото ти ме постави наравно с всички селяндури, които си изхвърлят боклука през балкона, или си държат "Москвич"-а с години на улицата, обявяваш ме за комплексар какъвто не съм, аз съм против простащината и простотията, а тя в последните години с нашествието на провинциалистите се увеличи многократно. Нямам нищо против хората, които не са родени в София, не отричам факта, че много от т. нар. "софиянци" са често по-дивни селяни от останалите, но е факт, че идвайки в моя град, вие не го направихте по-хубав, задръствавията, застрояването, лудницата навсякъде, голяма част от вас си спирате и паркирате все едно сте на мегдана, ела да ги видиш пред блок 231 на "Каблешков" как си простират гащите по протежение на булеварда, все неща, от които няма как да съм доволен, нали ? И накрая - що не се опиташ някак по- интелигентно да я караш в общуването, че мразиш "софиянци" е ясно, ама като си дошъл да живееш сред нас, прояви малко уважение !
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 13:05:21
Защото нямат време за губене с излишна бюрокрация. Хората, които идват бачкат здраво и нямат време за губене.
По същата причина си раждат деца и без брак.
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 13:19:13
[Защото нямат време за губене с излишна бюрокрация. Хората, които идват бачкат здраво и нямат време за губене.
По същата причина си раждат деца и без брак.]

Ами тогава да си ходят на село. Там няма да им се налага да се занимават с излишна бюрокрация. Ще могат да си раждат деца и да си бачкат здраво...на двора.
Раждат си децата без брак? Щото са много заети? Или щото е по-изгодно, плащаш всичко на -50%, няма данъци, няма сметки, спокойствие......
А ние, софианците лежим и се чудим на кой креват да полегнем и ....имаме бол време за бюрокрацията. Също имаме време и да си родим децата с брак. Тва, щото сме мързеливи и не бачкаме здраво.
Ама, колко сте нагли и все по-нагли ставате с всеки изминал ден.
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 13:25:00
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Защото нямат време за губене с излишна бюрокрация.
> Хората, които идват бачкат здраво и нямат време за
> губене.
> По същата причина си раждат деца и без брак.

Това е, меко казано,несъстоятелно.
Като си раждат децата без брак,вадят ли им свидетелство и дават ли им името си?
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 13:31:25
Защо да е несъстоятелно - според теб всички ли софиянци като се преместят от мама и тате си променят адресната регистрация? Докато не почне да им пречи - не се регистрират на новото място.
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 13:42:14
С тази разлика, че мама и тате са със софийска регистрация и си плащат данъците като мен - в СОФИЙСКА СТОЛИЧНА ОБЩИНА.
Нали говорим за това, че е редно като си хвърляш боклука в София, да си плащаш данък смет в София, като си караш колата в София и трошиш тротоарите, да си плащаш данъка на колата в София. Иначе и аз мога да се регистрирам в Долна Диканя и да плащам данък смет 10 лв. и данък сграда 5 лв. вместо 300/200, нали?
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 13:43:07
Защо селянинът си е селянин??Не защото е роден в Чапръчене ,а защото не може да приеме елементарни норми на общуване И ПОВЕДЕНИЕ. Много ненавиждам туршии,компоти,кисело зеле и бели чорапи,и разделно изхвърляне на буклуци от 7 етаж.Мразя дънки маратонки със сако и"възел",мразя потта .ПРостотията,която навлиза в София от всякакви "пропадналци"е ужасяваща.ЗА ТОВА всички които идвате тук дръжте се прилично и никой няма да е против вас.И говорете на български,а не на местните си диалекти.Когато сте на "зор "ползвайте необходимите за това места,а не пикайте по спирки и в задни дворове.И пояснявам за ХУБА БУБА,не се заяждай ,а помисли върху написаното.Всички идвате да работите тук НЕ ПРИ МЕНЕ ,защото няма как да се класирате с диалектите си.Но идвате да работите в София,тя е вашият работодател и никой не е длъжен да ви търпи с вашите простотии приемете ,че сте СЕЛЯЦИ ако не искате да се промените,ако се промените ЩЕ БЪДЕ ДОБРЕ ЗА ВАС..
Re: За селяните и софиянците
06-02-2008 - 13:54:57
Ех, Тепавичаров, лесно е да се заяждаш с дамите, трудно е да запомниш, че Фокнър много неща е писал, но "Гневът на мравките" е на Стайнбек.

За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.