Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%

Публикувано от mobiman 
Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
04-02-2008 - 21:58:41
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
04-02-2008 - 22:24:41
Тия луди ли са 600 евро за гарсониера в Банско. Аз бях вчера в супер луксозно хотелче в Добринище за 15 лв. на вечер от какъв зор да купувам там? По-добре да наемам. Все едно да купиш панелка в София за над 250 евро. Всичко ще си дойде на мястото. Цените в Банско ще се нормализират и скоро ще са съвсем достъпни - може би около 350-400 евро ...
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
08-02-2008 - 23:07:05
Та кой идиот ще си купи имот в Банско.Аз карам ски над 30 години вече но по отвратително място от Банско вече няма.Преди ходех по два три пъти за по няколко дни сега не си и помислям да стъпя там.По добре е Боровец докато не го съсипят и него напълно.
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
08-02-2008 - 23:34:25
avatar
България изгуби своята привлекателност за британските купувачи

Лондон. Британските купувачи на недвижими имоти вече не се срещат във водещия български ски-курорт Банско, който доскоро беше една от горещите дестинации за хора, търсещи имоти на умерени цени по курортите, пише “Файненшъл Таймс”. След глобалната кредитна криза купувачите на български имоти с цени между 45 и 90 хиляди евро рязко са намалели. “Според нашите изследвания само около 30 апартамента са били продадени в Банско през изминалия месец, като купувачите са били руснаци или гърци”, заяви Хю Фрейзър от базираната в София агенция за недвижими имоти “ЛС Пропътри”. Преди две години над 500 недвижими имоти са били купувани от британски и ирландски граждани. Подобен спад предполага, че курортния бум в България, фокусиран около Банско и Слънчев бряг – водещият черноморски курорт – вероятно е приключил. Агенциите за недвижими имоти предлагат отстъпки от 8-12% за сгради, които са почти завършени. Цените на новите апартаменти в Слънчев бряг от своя страна са се понижили с 7-8%.
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
08-02-2008 - 23:50:47
avatar
И още малко за Банско, както и за брокерите там:

Лъжат с летище британци в Банско

БЛАГОЕВГРАД. Брокери масово лъжат английски инвеститори и ги заблуждават за проектите на общината. Това призна вчера кметът на Банско Александър Краваров на среща с английския посланик Стийв Уилямс. Двамата обсъдиха развитието на курорта. Стана ясно, че англичани са купили цели 2231 апартамента, като от тях 465 са регистрирани за туристическа дейност. "Проблемите идват, когато брокерските фирми подвеждат инвеститорите. Те им обещават, че в отделни местности ще се строи летище, голф игрище и други важни обекти. После се оказва, че бизнесмените са излъгани. Но за това са виновни брокерите", категоричен бе кметът. Често на британците не се обяснява и какви документи трябват за приемането на строителен обект. На много от чужденците им се дава Акт 14, а не нужният Акт 16. Спекулира се още с озеленяването, канализацията и електрификацията около строежите. На чужденците се казва, че това е задължение на общината, а е работа на инвеститорите.
Освен това брокерите обещават на купувачите на жилища, че ако дадат на фирмата им апартамента за стопанисване, ще получат дивиденти. Нищо подобно обаче не става. Купувачите да се допитват до юристи, за да са наясно със законите у нас, посъветва посланика кметът на Банско. Той подчерта, че няма да се прави ново разширяване на ски зоната, но ще се строи втора кабинкова линия, за да се намали чакането пред началната станция. Посланик Уилямс пък благодари на общината, че дава възможности за инвестиции на британските граждани.
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
11-02-2008 - 13:53:13
[dnes.dir.bg]

Поне половината от британците, които са купили имоти в България през последните четири години, сега се опитват да продадат собствеността си и да се изнесат другаде.
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
11-02-2008 - 14:46:12
avatar
Petyr Написал:
-------------------------------------------------------
> >
> Поне половината от британците, които са купили
> имоти в България през последните четири години,
> сега се опитват да продадат собствеността си и да
> се изнесат другаде.

Че,това се очакваше доста по-рано. Не виждам нищо изненадващо. Не виждам и какво губим ние в случая. "Инвеститорите" препраха парите,англичаните издухаха супата,сега трябва да се бутнат няколко стотин блокчета,да се изчака природата да се справи с усера......../има-нема сто-двеста години/ и сме готови за нови подвизи! winking smiley
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
11-02-2008 - 15:15:12
Англичаните купуваха 2003 до 2006 сега си прибират печалбите... а разни българи пишман инвеститори им дават 4 цифрени суми за квадрат. Например когато ирландците купуваха в Цариградски, цените бяха 420Е/м2 сега продават за 1000 smiling smiley ама има българи, които теглят кредити и си плащат като попове.
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
11-02-2008 - 15:37:09
avatar
Petyr Написал:
-------------------------------------------------------
> Англичаните купуваха 2003 до 2006 сега си прибират
> печалбите... а разни българи пишман инвеститори им
> дават 4 цифрени суми за квадрат. Например когато
> ирландците купуваха в Цариградски, цените бяха
> 420Е/м2 сега продават за 1000 ама има българи,
> които теглят кредити и си плащат като попове.


Така е! Тези,които са инвестирали,сега реализират инвестицията. Тези,които сега купуват,го правят предимно за удовлетворяване на жилищни нужди. Щом са решили,че ще живеят в Цариградски,значи имат пари да си плащат вноските. И да видят зор-родата ще помага и пак няма да се откажат........ winking smiley "Пишман инвеститорите" не са много.
Ей затуй не виждам крах като в САЩ. smiling smiley
Re: Силното предлагане смъкна цените на гарсониерите в Банско с 48%
11-02-2008 - 15:58:39
а стига бе, кукуто пак се оказа прав...

[www.standartnews.com]

Кризата ни застигна насред зима

Доскоро тиражираните мнения, че глобалната финансово-ликвидна криза, обхванала САЩ и Европа, ще подмине България, се оказаха неверни. Липса на свеж ресурс вече изпитват и родните банки. Все повече от тях се оплакват от глад за пари и поради тази причина започнаха да ограничават кредитирането. Вече сме свидетели на втора вълна банки, увеличаващи лихвите по отпусканите от тях заеми. Сега вдигат лихвите трезорите, които пропуснаха да направят това през лятото. Тогава само пет кредитни институции оскъпиха заемите си с 0,5-1 процента. Смяташе се, че останалите ще издържат благодарение на ресурса, получаван от страна на централите си, които се намират извън България. Но явно недостигът на пари няма да е временно явление, както се смяташе доскоро.
Поскъпването на заемите съвпадна и с рестрикциите на БНБ, която отдавна призовава банкерите да намалят темпа на отпускане на заеми. Първата вълна беше през лятото, когато най-неликвидните увеличиха лихвите първо на вече отпуснатите потребителски кредити, а след това и на жилищните. Първата вълна обхвана пет трезора, но беше ясно, че няма да се размине само с това. Повечето банкови шефове тогава бяха убедени, че може да се справят и да издържат на спада в печалбите. Много от тях предпочитаха да намалят доходите си, но да не загубят доверието на клиентите и пазарния дял в кредитирането. Сега обаче нещата се променят и трезорите не могат да издържат. Главната причина е продължителността на глобалната криза, която не беше предвидена.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход