Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Продажба на проект

Публикувано от _edna 
Продажба на проект
30-01-2008 - 18:01:15
Здравейте,
Имаме следния казус в нашето проектантско бюро.
Проектирали сме хотел 4 звезди, около 3000м2. Проектът не е платен, вече 2г стои в папки. Беше платен аванс около 17%. При оказан натиск от инвеститора ние го изпроектирахме само срещу този аванс. Вече 2г. не иска да го плати, тоест той иска, но няма пари.
Мога ли да прекратя договора си с инвеститора и да продам проекта.
Мерси
Re: Продажба на проект
30-01-2008 - 18:43:20
Как ще го прродадеш проекта? Той не е ли проектиран за точно това място? Или проектирате на конвейр и няма значение на кого и къде ще си продадете творението?
Re: Продажба на проект
30-01-2008 - 19:52:16
По принцип е точно така....
въпросът е, че аз ще го продам на половин цена ( и това е само идея). Бъди сигурен има желаещи да вземат строително разрешение максимално бързо....а после следва преработката.
Re: Продажба на проект
30-01-2008 - 20:02:40
А после защо колоните на всеки следващ етаж не съвпадат с тези на долния?
Re: Продажба на проект
30-01-2008 - 20:15:50
Защото има некачествени строители разбирачо, няма инженер, който да ги сложи в проекта си, с по 5см разместени от остта, капиш
Re: Продажба на проект
30-01-2008 - 20:30:59
Или защото проектирате на конвейр и после преправяте, както сам призна? Става въпрос за разминаване от няколко метра.
Abu
Re: Продажба на проект
30-01-2008 - 23:17:23
Ъ-ъ-ъ-ъ. Май, в Закона за авторското право има нещо за Вас (кратичък е, разгледайте). Според мен проектът си е Ваш, срещу 17% сте приели поръчката, но авторството Ви не е прехвърлено. А струва ми се всякакъв разумен срок за пълно заплащане е изтекъл.

ПП Ако не е тайна, каква е разликата по проект между 2 и 4 звезден хотел? Или проектирате и обзавеждането... Много ми се иска да спечеля един бас, щото аз твърдя, че няма международна категоризация със звезди.
Re: Продажба на проект
31-01-2008 - 02:56:23

Не знам за международната категоризация, но има определени условия , които ей така наизуст мога да ти кажа, спомняйки си неща от проекта преди 2г. Обаче има наредба за категоризация на хотели и заведения за хранене. Та по нея:
В четиризвезден има конферентни зали, Спа център или басейн ( външен или вътрешен), асансьор за камериерите, минимална квадратура на стаята + терасата, ширина на общите коридори, минимална квадратура на фоайе и т.н.
Иначе благодаря за неконформисткото мнение, реално авторските права са мои наистина, дори и да не го продам, просто искам да си прекратя договора, и повече проект тази да не види.....ако ще и турско да стане...А ако после някой ме copy вече ще се съдим.....
Иначе сега не се съдим, щото тази е адвокат и отново с големите връзки и големите заплахи действа....карай....няма проектант без такава случкаsmiling smiley, ще ни е за урок най-малкото
Re: Продажба на проект
31-01-2008 - 16:38:46
Ако е само за да направиш мръсно на инвеститора ще трябва да го чакаш да почне да строи и да му спреш строежа. Ако няма намерение да строи не виждам с какво толкова ще му навредиш ако продадеш проекта на друг.
Едва ли ще може да намериш купувач, който ще хареса същия проект.
А ако някой иска да строи по-бързо като използва проект, който няма да изпълнява - ами може да вземе от всеки едни проектантски екип готов проект за д получи сторително разрешение, ама какво точно ще спечели, че има разрешение астроеж пък теперъва се прави проект не знам... Тези които бързат просто си поръчват идеен проект и получават разрешение за стореж на база идеен прокет. Според мен има симсъл само за да се праи подготовка на строителната площадка докато проектантите работят...
Re: Продажба на проект
31-01-2008 - 19:26:07
Не си прав изцяло, смъсъл има в случаите, когато не трябваше да те засегне закона за Черноморието или Натура 2000. Просто ако имаш стр. разрешение си заварено положение.
И после по чл. 154 по ЗУТ за промяна на инвестиционите намерения по време на строителството се проектира истинския проект. Това е/беше схемата.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход