Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Помогнете- несъответствие в квадратура

Публикувано от Anna 
Re: Помогнете- несъответствие в квадратура
14-02-2008 - 16:43:30
Ох, тази тема ми напомня да ходя и аз да земервам разстоянието от стена до стена. Ама първо трябва да видя кой апартамент беше, че така и не успях да се ориентирам предния път като ходих. Трябва да го направя, за да нямам и аз неприятни изненади. То грешки стават винаги - номерът е да се хванат на време.
Re: Помогнете- несъответствие в квадратура
22-02-2008 - 14:05:29
Съжалявам че чак сега се включвам.Благодаря ви за отговорите.Значи- несъответствията са факт.Интересувам се чисто юридически как се доказват и кой трябва да го удостовери официално и пред кого.Аз за себе си съм потърсила мнение от архитект, но как в действителност трябва да се процедира за да предявя претенции?
Не можех с ролетката да змеря отстоянието преди стените , защото когато купувахме апартамента- те вече бяха факт.Предполага се че би трябвало да работят според предписанията и мерките по приект, но в действителност - разлика има и тя е факт.Да не говорим че към момента строителят няма технически директор...
Re: Помогнете- несъответствие в квадратура
22-02-2008 - 22:13:50
Анна, както ви отговорих в началото - щом нямате още акт 15, пишете молба свободен текст до управителя на фирмата какво сте констатирали /но наистина да е точно измерено от вас !/, какви са площите според ПОСЛЕДНИЯ вариант на проекта и какви са вашите искания - да ви бъде върната еди каква си сума. Пишете също, че в противен случай няма да им подпишете акт 15, тъй като реално изискванията по този акт 15 няма да са спазени от строителя - несъответствие между реална и проектна квадратура. Внесете молбата си заедно с вашия адвокат лично при управителя, заведена с входящ номер в офиса на строителя !!!
И не се страхувайте, нищо няма да ви направи строителя - такива случаи има много, обикновено фирмите удовлетворяват исканията, особено ако са основателни. Ще ви завършат без проблем жилището, просто бъдете учтива и твърда и не се карайте с тях.
Това е моя съвет, действайте, докато е време. Успех smiling smiley
Re: Помогнете- несъответствие в квадратура
24-02-2008 - 09:53:47
dimipopo, БЛАГОДАРЯ за съветите и отделеното време! Няма начин да ни компенсират с квадратурата в самото жилище, защото ще трябва да вземат реално от съседния апартамент.Но ще настоявам за парично обезщетение или друг бонус( има свободен гараж, койтосмятам че бих могала да закупя на преференциални цени или пък да ме обезщетят е още едно мазе да речем.....)
Joe
Re: Помогнете- несъответствие в квадратура
24-02-2008 - 18:17:33
Да беше проблема в няколко квадрата... Здраво намалят дебелината на плочите и познайте, ако има по-силно заметресение.... да не говорим, че нямат и земетръсни шайби (или каквото беше там).
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход