Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

razdeliane na imot, pomognete s savet

Публикувано от mila7 
razdeliane na imot, pomognete s savet
16-12-2007 - 02:19:19
Zdraveite, jivej izvan Bulgaria veche 10 godini. Otkakto заминах izprashtam pari na roditelite mi, podarazi lekarstva. Mиналата година разбрах 4е родителите ми купуват земеделска земиа на името на сестра ми и също искат да оставиат кащата на сестра ми. много болно ми стана като нау4их вси4ко това. Какво бихте направили вие, мислиа 4е не е 4естно да ме лишават от наследство и тарсиа савет как да постапиа. Благодариа на вси4ки които ми пишат. Тарсиа савет а ниамам с кои да споделиа. тормозиа се и не спя. Не мога да си представиа как пращах пари да живеят по добре а те са ме лагали през това време. Какво бихте направили. Всеки савет е ценен
Re: razdeliane na imot, pomognete s savet
16-12-2007 - 09:13:13
Явно за хората е по-ценно личното присъствие на детето, отколкото парите. Купуват на нейно име предполагам означава, че те дават парите, а формално за купувач се води сестрата. Щом са направили така, значи за наясно и го правят умишлено за да е само нейна. Ако е така, нищо не може да направите.

За къщата зависи как ще го направят. В момента те са собственици и никой не може да им попречи да се разпореждат с имота се. Ако я прехвърлят чрез дарение или направят завещание, след смъртта им може да оспорвате по съдебен ред поради запазения си дял от наследството. Това обаче означава много разходи за адвокат и такси, години наред съдебни дела и несигурен резултат. Ако я прехвърлят чрез покупко-продажба може да я оспорвате по съдебен ред, като прикрито дарение. Тук обаче изгледите за успех са почти нищожни.
Re: razdeliane na imot, pomognete s savet
16-12-2007 - 10:38:38
Мила ми Мила, кога за последен път видяхте родителите и сестра си на живо? Защо тогава не ги обсъдихте тези неща? Аз също пращам пари на родителите си, но се разбрахме да прехвърлят имотите си на брат ми срещу гледане! Какъв е проблема?
Re: razdeliane na imot, pomognete s savet
16-12-2007 - 11:27:50
Ot bolka che sam izlagana niamam sili da zapochna toj razgovor. Kato otida i gi vidia v kakva mizeria jivejat i se chudia zasto izbirat mizeriata i trudnia nachin na jivot samo da ne davat pari i da kupiat niakavi nivi. prosto mi stava jalno kato gi gledam kak jivejat i otnovo im ostaviam pari. A imam poznati koito mi kazvat che tehnite roditeli sasto ostaviat vsichko na ednoto si dete koeto e v bulgaria a na drugia izvan bulgaria nisto. Samo che te ne prastat nito pari ili drugo. smiatate li che sled kato ednoto dete e izvan bulgaria tova e osnovatelna prichina vsichko da ostane na drugia. po skoro me tormozi psihologicheskata strana kak me lishavat ot nasledstvo i me prinebregvat. Kato che li tova e po vajno za men.
Re: razdeliane na imot, pomognete s savet
16-12-2007 - 15:50:16
Tова е форум за имоти, а не за психологическа помощ. Още повече темата е озаглавена "Разделяне на имот". Кво делиме ся? Според теб избират мизерията и купуват някакви си ниви, а според други емигрантския живот е мизерия. Щом знаеш, че има много други такива случаи, когато оставят имота на тези при тях, защо се учудваш? И когато напусна България не предполагаше ли, че може да стане така?
Re: може ли да се събори къща близнак наполовина
19-12-2007 - 20:28:06
Имам къща близнак със съседи, които не са ми роднини. Направена е доброволна делба и всеки си има своята 1/2. В момента съседите преговарят със строителна фирма да построят блок и ги обезщетят, но аз не желая това. Обясняват ми, че къщата може да се събори наполовина, но тя няма калканна стена, а само преградна и нещо ми се струва, че ме лъжат. Моля дайте ми съвет
Re: razdeliane na imot, pomognete s savet
20-12-2007 - 04:22:29
Kato si otidesh v bulgaria i vidish notarialnite aktove na imoti kupeni s tvoite pari deto si prashala za hrana sthe vidish togava kade e problema. I az niamah problem dokato ne razbrah zialata istina. Raboti nemil nedrag, prashtai da ne ostnat gladni i na studeno i kato si otidesh jadesh shamara. Pо telephona naistina niama problem. Vsichki sa veseli i s nastroenie. Dano tvoite hora sa pochtenni i ne te naraniat.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход