Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Замяна на парцел

Публикувано от marginaly 
Re: Замяна на парцел
06-12-2007 - 12:50:39
avatar
marginaly Написал:
-------------------------------------------------------
> "Цял парцел" написах за да се разбере,че е
> разменена земята.Всяка си има нотариален акт за
> нейния се парцел и помежду им няма нещо
> административно неуредено.Проблемът е,че е
> продадена земята на баба ми /65 дка/,вместо на
> нейната сестра.
И сега внучката и иска да правим
> замяна на имота.А за мен това е определено
> неизгодно,предвид местоположението и разликата в
> цената.Може ли да се успори това пълномощно и ако
> сделката вече е финализирана,какво трябва да
> направя?
>
>
>
> Редактирано 1 пъти, последният път 12/06/07
> 12:35PM от marginaly.

продаден е този на баба ми-заменен е,защото
> е на по-добра цена,предвид местопложението му.Баба
> ми е разписала пълномощно на внучката на сестра
> си,за продажба на парцела.


Добре,де,след като баба ти е подписала пълномощно и парцелът й е продаден,всичко е станало по нейна воля.Защо искаш да оспорваш пълномощното?
Изясни тези противоречия-с червеното!
Re: Замяна на парцел
07-12-2007 - 08:56:14
pavlovski,
Пълномощно се оттегля трудно преди сделката, защото не можеш да бъдеш сигурен дали упълномощеният не си е направил заверено копие, с което да се представи пред трето добросъвестно лице. Също ако е много нахален, може просто да откаже да го върне. Единственият сигурен начин да се оттегли такова безсрочно пълномощно е документът за оттеглянето да се предостави във всички нотариални кантори в съдебния район по местонахождение на имота и там да вземат работата насериозно.

След сделката (какъвто е случая тук) вече става дума не за оттегляне на пълномощно, а за нищожна или унищожаема сделка, което най-често и за огромно съжаление става с решение на съда, ако изобщо стане.

marginaly,
Като написа "цял парцел" не само, че не ми стана ясно, ами още повече ме обърка. Използвай точните думи за да ни изясниш ситуацията и да се опитаме да дадем някъв акъл. За да решиш какво да правиш трябва да си отговориш на следните въпроси:
1) Купувачът знае ли за тази врътка? Съответно ако знае или подозира добросъвестен ли е? Би ли бил съгласен да вземе имота, който според теб му се полага?
2) Сделката финализирана ли е? Нотариалният акт вписан ли е в Службата по вписване на съответния съдебен район? Парите изплатени ли са? Ако да, на кого?
3) Кой владее имота? За такъв голям земеделски масив е сложна работата с владеенето.
4) Какво иска братовчедка ти? Каква замяна иска тя? Щом контрата е у вас, значи има някаква надежда. Това не го разбрах обаче от изложеното дотук.
Re: Замяна на парцел
07-12-2007 - 11:06:19
Значи чакай ти искаш да обявиш претенций към сделка и чак да стигнеш до обявяването и за нищожна без да имаш права в/у предмета на сделката ...
това няма как да се случи тъй като ти не си упоменат в кадастър като лице свързано под каквато и да е форма с имота. от това следва че ти абсолютно нищо не можеш да направиш...
Re: Замяна на парцел
20-12-2007 - 23:56:37
Аз съм наследник на баба ми,как да не мога!Обявявам претенции защото е продаден парцелът на моята баба,а не на сестра и.Финализирана е сделката да и сега ми се предлага замяна на имотите т.е. баба ми да стане собстженик на другия парцел.Не знам какво означава да имам права върху предмета на сделката....Но много ти благодаря,помогна ми.Това го чъвам постоянно от братовчедка ми но тя поне не е обективна....
Re: Замяна на парцел
21-12-2007 - 08:41:32
Защо изобщо питате по форуми, като не четете отговорите? Естествено, че нямаш права = ако правиш нещо, то ще е от името на баба ти.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход