Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

разваляне на договор със строителна фирма

Публикувано от vavy 
разваляне на договор със строителна фирма
28-11-2007 - 22:53:37
Здравейте! Спешно се нуждая от съвет в много важен момент за цялото ми семейство. Казусът е следният: Имам подписан договор със строителна фирма за строеж на еднофамилна къща. По договор трябваше да се нанесем в ГОТОВАТА къща през октомври. Ние обаче получихме едва проекта си сега, в края на ноември. Няма да се впускам в подробности, че никой не е идвал на имота, за да го види, цялата комуникация се водеше по телефон и интернет, а досега проекта идваше с хиляди грешки. Наркая се съгласихме на последния вариант само и само да внесем някакви документи в общинтата, защото бяхме на зор. Продали сме жилището си и живеем под наем. Както и да е - след сериозен размисъл смятаме да се откажем от тази фирма. Проблемът е, че вече сме платили 20% от стойността на къщата (както е по договор) - срещу тези пари имаме само проект и то с 5 месеца закъснение. Въпросът ми е: КАКВИ СА ПРАВАТА НИ ПРИ РАЗТРОГВАНЕ НА ДОГОВОРА?
1. Закъснението и грешките могат ли да бъдат правно основание за разтрогване на договор?
2. При разтрогването на каква част от сумата можем да разчитаме да ни се върне? При положение, че има само проект - предполагам, че те ще си удържат парите за него, а ние имаме ли права върху останалите.
ЩЕ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРНА НА ВСЯКАКВИ ИДЕИ ПО ТЕМАТА, защото от това зависи цялото ми семейство.
Re: разваляне на договор със строителна фирма
28-11-2007 - 23:25:54
avatar
Не чакайте идеи от тук,а идете с договора при адвокат.Отговорите са донякъде в клаузите,другото ще ви го каже той. smiling smiley
Re: разваляне на договор със строителна фирма
29-11-2007 - 07:28:31
Благодаря, Камелия! А някакви препоръки за адвокат? За съжаление до момента никога не ми се е налагало да ползвам подобна услуга, пък и сигурно трябва да търся специализиран в имоти или договори... нещо подобно. Моля, да ме насочите към адвокат или поне към какъв трябва да търсим?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход